Βρήκα τη Μέρσι να διαβάζει την «Τρυφερότητα των άκρων», την υπέροχη ποιητική συλλογήτου Γιώργου Ευσταθίου και να απολαμβάνει ένα λευκό κρασί που της είχε δώσει ο ηγούμενος της Μονής Τοπλού έξω από τη Σητεία, που ως γνωστόν είναι ένα από τα καλύτερα μπουτίκ οινοποιεία στη χώρα μας.

Καθώς μου έβαζε κι εμένα ένα κρασί τής είπα: «Εχει περάσει πολύ καιρός που δεν έχω δειαυτή την τρυφερή,ποιητική πλευρά σου και ομολογώ ότι μου είχε λείψει». «Αυτό που σου έχει λείψει δεν είναι η ποιητική μου πλευρά, αλλά ένας τρυφερός διαμεσολαβητής για να σε φέρει σε επαφή με τον εκδότη των New York Times, Αρθουρ Σουλτζμπέργερ Τζούνιορ, ώστε να διαδεχθείς τη Μιτσίκο Κακουτάνι, την αδίστακτηκριτικό βιβλίων της εφημερίδας» παρατήρησε η Μέρσι.

«Φεύγει και η Μίτσι από τους NY Times;» τη ρώτησα. «Ναι, μου τα έλεγε χθες στο FaceTime» μου είπε. «Και τι σου έλεγε;» θέλησα να μάθω. «Οτι φεύγει με εθελουσία κι εγώ της είπα πως υπάρχουν και χειρότερα, και ότιεσύ φεύγεις μεθαύριο με αθελουσία» απάντησε η φίλη μου. «Σε παρακαλώ, μη μου το θυμίζεις αυτό γιατί αγχώνομαι και όπως γνωρίζεις όταν αγχώνομαι ψωνίζω κι όταν ψωνίζω μεγαλώνει το εξωτερικό ισοζύγιο της χώρας κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες. Κι εκτός αυτούνομίζεις ότι είμαι έτοιμη για να συνεχίσω την παράδοση της Μίτσι;» τη ρώτησα. «Αγάπη μου, μην ξεχνάς ότι ο συχωρεμένος ο Νόρμαν Μέιλερ είχε αποκαλέσει τη Μίτσι «one woman kamikaze». Οπότε είσαι».

Offshore Blues

«Είμαι τρελαμένη» μου είπε η Μέρσι, με φανερή αγωνία στο όμορφο πρόσωπό της. «Ο Τζούλιαν Ασάνζμού κάνει πόλεμο. Απειλεί να βγάλει στη φόρα το γεγονός ότι το όνομά μου είναι ανάμεσα στους φοροφυγάδες των Panama Papers». «Και τι σχέση έχεις εσύ με όλα αυτά;» τη ρώτησα σαφώς θορυβημένη. «Μα δεν ξέρεις ότι έχω ιδρύσει δύο offshore εταιρείες;» μου είπε με νόημα. «Δεν έχω ιδέα. Πού;» θέλησα να μάθω.

«Λοιπόν έχω κάνει ένα σουβλατζίδικο σε μια πλωτή πλατφόρμα στα ανοιχτά της Βοϊδοκοιλιάς και μια άλλη στα ανοιχτά του Ιsle of Man» μου αποκάλυψε. «Και τι πουλάς εκεί;» τη ρώτησα. «Fish and chips» μου εξήγησε. «Και τα εισοδήματά σου είναι τόσο μεγάλα ώστε να φοβάσαι;» αναρωτήθηκα. «Ναι, με τι εισοδήματα νομίζεις ότι ζω το τελευταίο διάστημα;» μου απάντησε. «Ααα, γι’ αυτό σε είδα τις προάλλες να τρως με τον Ερβέ Φαλσιανί στα μπριζολάκια στην οδό Ευριπίδου» της είπα. «Οχι, καλέ, εκείνο το βράδυ μιλάγαμε μόνο για τη σχέση μας και για τις περιπέτειες της Κατερίνας Σαββαΐδου» είπε η Μέρσι.

«Αποδείξεις κόβεις τουλάχιστον;» ρώτησα. «Μόνο όταν έρχεται η τράταμε τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ» απάντησε. «Μα εσύ ζεις στην κόψη του ξυραφιού» της είπα. «Ε ναι, αυτό είναι το νέο επιχειρείν, αγάπη μου. Πες πως είμαι μια start up επαναστάτρια των νεοφιλελεύθερων αγορών» μού αντέτεινε. Της ευχήθηκα να πάνε όλα καλά, αλλά την προειδοποίησα ότι αν αναφέρει το όνομά μου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής θα σημάνει το τέλος της φιλίας μας.


Μόνο ευτυχία


«Βλέπω ανθρώπους, ευτυχισμένους, χαμογελαστούς, ευχαριστημένους, αισιόδοξους, ευδαίμονες, ανέμελους, ξέγνοιαστους»
μου έλεγε η Στάσι τις προάλλες. «Στον ύπνο σου;» τη ρώτησα. «Οχι, καλέ, στην Ιωάννου Μεταξά στη Γλυφάδα» μου εξήγησε. «Τι ώρα βγαίνουν αυτοί οι άνθρωποι. Πριν πας στο Molly’s ή όταν φεύγεις;» θέλησα να μάθω. «Και πριν και μετά» μου εξήγησε. «Μήπως κάνεις παρέα με τον Αλέξη πίσω από την πλάτη μου και δεν μου το λες; Γιατί εμφανίζει κι αυτός τα ίδια συμπτώματα. Μήπως είναι επιδημία; Μήπως είναι ένα νέο Εμπολα; Μήπως κάνεις χρήση emoticons στο Android και σε τι ποσότητες; Πες μου την αλήθεια, είμαι εδώ για να σε βοηθήσω» της είπα.

Η Στάσι παραδέχτηκε ότι τον τελευταίο καιρό είχε πέσει στα σκληρά. Της είπα ότι πρέπει αμέσως να κόψει τα emoticons γιατίείναι τόσο εθιστικά που κάποιοι ειδικοίτα αποκαλούν το νέο όπιο του λαού. «Σου δίνω τον λόγο μου ότι έχω προσπαθήσει αλλά πάντα την τρίτη ημέρα σπάω και ξανακυλάω. Τι να κάνω;» με ρώτησε η Στάσι ανήσυχη. «Να πας στο ΚΕΘΕΑ» τη συμβούλεψα. «Και κι εκεί, τι θα γίνει εκεί; Θα βγάλω άκρη;» με ρώτησε. «ΚΕΘΕΑΘΕΑ, what ever will be will be» της τραγούδησα.

Οι περιπέτειες του Αντι Γουόρχολ

Η Μέρσι ήταν σε κακή κατάσταση. Κάθε τόσο χτύπαγε το τηλέφωνό της και εκείνη το έκλεινε επιδεικτικά. «Μα ποιος είναι αυτός ο ενοχλητικός;» τη ρώτησα. «Αχ άσε με, αγάπη μου, μου έχει σπάσει τα νεύρα. Είναι ο Αντονι Σκαραμούτσι, ο σύμβουλος επικοινωνίας του Τραμπ και μου κλαίγεται επειδή ο πρόεδρος τον απέλυσε ύστερα από μόλις 10 ημέρες στο πόστο του» μου εξήγησε.

«Να του πεις ότι υπάρχουν και χειρότερα» τη συμβούλεψα. «Δηλαδή;» ρώτησε η Μέρσι φανερά εντυπωσιασμένη. «Παιδί μου, ο Χάρρυ Κλυνν έγινε μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ για 15 λεπτά» της είπα. «Ηταν μεγάλος προφήτης ο Αντι Γουόρχολ» παρατήρησε η Μέρσι. «Τι σχέση έχει ο Αντι;» τη ρώτησα. «Μα δεν θυμάσαι που είχε πει ότι στο μέλλον όλοι θα είναι μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ για 15 λεπτά;» μου εξήγησε. Ομολογώ ότι το είχα ξεχάσει.

Το ασανσέρ του τρόμου

Η Μέρσι μου έλεγε ότι την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στη Νέα Υόρκη προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας σε μια υπόθεση κλεμμένων αρχαιοτήτων, που κάποτε ανήκαν στη συλλογή του μπαμπά της και είχαν βρεθεί σε ένα αμερικανικό μουσείο. Καθώς βγήκε από τη σουίτα της στο ξενοδοχείο «Pierre», στο ασανσέρ έπεσε επάνω στον Μπραντ Πιτ.

Της έριξε ένα θλιμμένο βλέμμα με τα όμορφα μάτια του και της είπε: «Καταλαβαίνεις τώρα τι περνούσα, Μέρσι μου; Γι’ αυτό το είχα ρίξει στο ποτό!».

Της εξήγησε ότι αναφερόταν στις αποκαλύψεις του περιοδικού «Vanity Fair», σύμφωνα με τις οποίες η πρώην σύζυγός του Αντζελίνα Τζολί βασάνιζε παιδάκια στην Καμπότζη προκειμένου να κάνει το κάστινγκ στη νέα της ταινία. «Με τον ίδιο αδυσώπητο τρόπο βασάνιζε κι εμένα, Μέρσι μου. Αφού να σκεφτείς ότι κάθε φορά που ξάπλωνα στο κρεβάτι μού έβαζε μια πετσέτα στο πρόσωπο και μου έριχνε κουβάδες με παγωμένο νερό» της είπε ο Μπραντ και την έσφιξε στην αγκαλιά του.

Η Μέρσι τού είπε να μην ανησυχεί και για να τον παρηγορήσει του έκανε δώρο ένα αβγοτάραχο Μεσολογγίου που είχε στην τσάντα της. Εκείνος, συγκινημένος, την κάλεσε για λίγες ημέρες στον πύργο του στη Γαλλία. «Είσαι σίγουρος ότι είναι ακόμα δικός σου;» τον ρώτησε.

Ο Μπραντ ταράχτηκε και της είπε ότι πρέπει να συμβουλευτεί τον δικηγόρο του. «Πραγματικά τον λυπήθηκα» μου είπε η Μέρσι. «Ναι, αλλά αυτός δεν λυπήθηκε καθόλου την Τζένιφερ», της θύμισα. «Ολα εδώ πληρώνονται, αγάπη μου».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ