Στη φωτογραφία δεξιά η Κέιτ Μος

Η Κέιτ Μος έχει «αντικαταστήσει» την Ζιζέλ Μπούχτεν. Η λεπτεπίλεπτη Βρετανικής καταγωγής Μοss ποζάρει στον φακό για την νέα διαφημιστική καμπάνια του γνωστού οίκου κοσμημάτων David Yurman. Τα μακριά δάχτυλά της είναι γεμάτα με χρυσές αλυσίδες. Ακριβώς όπως και οι καρποί των χεριών της. Η 38χρονη Κέιτ διαδέχθηκε την 35χρονη Ζιζέλ στην φωτογράφιση για το πολυσυζητημένο promotion ενός brand με «ιδιαίτερα» κοσμήματα. Η Μοss βρίσκεται σύμφωνα με το «Forbes» στην έβδομη θέση (μαζί της η Κάρολιν Μέρφι) με τις πιο ακριβοπληρωμένες καλλονές του πλανήτη. Τα κορίτσια μέσα από τις φωτογραφήσεις, τα διαφημιστικά spots, τα editorial μόδας και τα «περάσματα» από την πασαρέλα προσθέτουν συνέχεια μηδενικά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Μιλάμε για πολλά-πολλά μηδενικά. Τα super models κερδίζουν εκατομμύρια δολάρια. Η Ζιζέλ Μπούντχεν αν και δεν βρίσκεται στην…πρώτη της νιότη εξακολουθεί να διατηρεί για ένατη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση μεταξύ των πιο ακριβοπληρωμένων μοντέλων. Η Βραζιλιάνα κούκλα του παγκοσμίου modeling κέρδισε μέσα στο 2015 κάτι περισσότερο από 44 εκατομμύρια δολάρια. Αν σκεφτούμε ότι ο «άτακτος» σύζυγός της διάσημος παίκτης του ράγκμπι Τόμ Μπρέϊντι κερδίζει κι εκείνος τεράστια ποσά κάθε χρόνο, τότε πρόκειται για ένα πραγματικά χρυσό ζευγάρι. Ζιζέλ και Μπρέϊντι διαψεύδουν τις φήμες για χωρισμό και κυκλοφορούν πιασμένοι χέρι-χέρι στους δρόμους της Βοστώνης όπου βρίσκεται το σπίτι τους. Καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι το ζευγάρι…παίζει θέατρο. Ο χρόνος θα δείξει!

Η μελαχροινή θεά Αντριάννα Λίμα αντίθετα με την Ζιζέλ η οποία το «παλεύει» το θέμα έβαλε τίτλους τέλους στον γάμο της με διεθνούς φήμης μπασκετμπολίστα.

Η Αντριάννα, η νεαρή Κάρα «οι παλιές» Ναόμι και Μόνικα

Η Βραζιλιάνα Λίμα με τα υπέροχα πράσινα μάτια βρίσκεται στην δεύτερη θέση με τα πιο ακριβοπληρωμένα top models. Στην θέση νούμερο δύο φιγουράρει και η μόλις 22 ετών Κάρα Ντελεβίν. Η Κάρα είναι το μοντέλο το οποίο πρωταγωνιστεί στις περισσότερες καμπάνιες της φετινής σεζόν. Ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα για τις αναγνώστριες των περιοδικών μόδας. Ακριβώς όπως και η «παλιά» αλλά πάντα super sexy συνάδελφός της Ναόμι Κάμπελ. Η μαύρη γαζέλα αν και δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον στην λίστα Forbes εξακολουθεί στα 42 της να πρωταγωνιστεί σε διαφημιστικές καμπάνιες. Η Κάμπελ… κλέβει ματιές και καρδιές μέσα από την τελευταία της φωτογράφιση για την καμπάνια του οίκου εσωρούχων «La perla». Μια άλλη ντίβα η οποία πλησιάζει τα 50, η εκθαμβωτική Μόνικα Μπελούτσι βρίσκεται στην «λίστα» διάσημων γυναικών οι οποίες φωτογραφήθηκαν για τη διαφημιστική «εκστρατεία» των Dolce & Cabbana. Η Μόνικα στενή φίλη των δύο σχεδιαστών δοκιμάζει μαύρα φορέματα από χειροποίητες δαντέλες, λουλούδια και κρύσταλλα, φοράει βελούδινες γόβες και κρατάει τσάντες-πραγματικά έργα τέχνης. Η Μόνικα πρόσθεσε και εκείνη πολλά μηδενικά στον τραπεζικό λογαριασμό της μέσα από τη συμμετοχή της στην νέα ταινία του James Bond με τίτλο «Spectre».

Η super ξανθιά και η Νατάλια, ο Γάλλος μεγιστάνας η Μιράντα σε ρόλο… Μαρίας Πενταγιώτισας!

Το μοντέλο Ντούτζεν Κρόες

Στην τρίτη θέση της δεκάδας με τα πλέον ακριβοπληρωμένα μοντέλα, η super ξανθιά Ντούτζεν Κρόες. Στην τέταρτη θέση η Ρωσικής καταγωγής Νατάλια Βοντιάνοβα. Η ξανθιά Νατάλια είναι παντρεμένη με τον Γάλλο billionaire Αντουάν Αρνώ, γιο του Μπερνάρ Αρνώ της LVMH.

Στην πέμπτη θέση η Μιράντα Κέρρ. Η γυναίκα η οποία το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε στην Ελλάδα και τα μαγευτικά Κύθηρα. Στην ποδιά της Μιράντα σφάζονται παλικάρια. Είναι γνωστό το επεισόδιο μεταξύ του πρώην συζύγου της Ορλάντο Μπλούμ και του νεαρού τραγουδιστή Τζάστιν Μπίμπερ ο οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα και την σαγηνευτική Σαντορίνη. Ο singer και ο ηθοποιός έπαιξαν ξύλο για τα μάτια της Κέρρ σε γνωστό εστιατόριο της Ίμπιζα. Εκείνη πάντως προτίμησε Αυστραλιανό πολυεκατομμυριούχο! Στην πέμπτη θέση και η Τζόαν Σμόλλς. Στην έκτη θέση η Λάρα Στόουν, η Αλεσάντρα Αμπρόσιο και η Κάντις Σουάνπολ. Τρεις καλλονές οι οποίες θεωρούνται ιδιαίτερα sexy. Η κατάξανθη Λάρα εκπροσωπεί την «τυπική, ξανθιά καλλονή Αμερικανίδα». Η Αλεσάντρα αν και 33 ετών πρωταγωνιστεί ακόμα στις πασαρέλες της «Victoria’s Secret» όπως και η κούκλα Κάντις με καταγωγή από την Νότιο Αφρική. Η Αλεσάντρα η οποία πρωταγωνιστεί σε δημοφιλή Βραζιλιάνικη σειρά πέρασε ένα μεγάλο μέρος του φετινού καλοκαιριού στην Μύκονο.

Εξωτικές καλλονές, κοσμήματα, λευκά μπικίνι και Σειρήνες

Το top model Κέιτ Απτον

Η εξωτική Λιού Γουέν και το κορίτσι των εξωφύλλων Ντάρια Γουένμπουρι είναι στην έβδομη θέση. Η μόλις 19 ετών αδελφή της Κιμ Καρντάσιαν Κένταλ Τζέννερ, η Χίλαρι Ρόντα, μούσσα της Καρολίν Σόϋφλε και του οίκου Chopard και η Τζόρνταν Ντάν είναι στην όγδοη θέση. Μιά από τις πιο sexy γυναίκες του πλανήτη η Αμερικανίδα με το πληθωρικό στήθος και τα αποκαλυπτικά λευκά μπικίνι η νεαρότατη επίσης Κέητ Άπτον μοιράζεται τις τελευταίες θέσεις της λίστας Forbes με την Άνια Ρούμπικ και την Εντίτα Βέλκεβισιουτε.

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες των διεθνών περιοδικών μόδας πρέπει να ομολογήσω ότι οι φωτογραφίες της Ντούτζεν, της Άνια, της Κάρα και της Κένταλ στο Show Atelier Versace σαν σειρήνες του Μποτιτσέλι ήταν εξαιρετικές.

We care

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Στο αμφιθέατρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», παρουσία του Υπουργού Υγείας της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, κυρίου Αθανάσιου Δημόπουλου, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κύριος Γιώργος Πατούλης και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Μανώλης Παπασάββας, παρουσίασαν στους δημοσιογράφους το Πρόγραμμα «We care», ένα πρόγραμμα ιατρικής βοήθειας σε παιδιά προσφύγων, που αποτελεί μια ακόμα πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Το Πρόγραμμα «We care» αφορά βρέφη, παιδιά και εφήβους ως 16 ετών, στα οποία θα παρέχεται δωρεάν εξέταση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προληπτικός έλεγχος και εμβολιασμός όπου απαιτείται. Μετά από την εξέταση, θα δίνεται σε κάθε παιδί προσωρινό βιβλιάριο υγείας με το οποίο σε περίπτωση ανάγκης για νοσηλεία, θα γίνεται διακομιδή στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Όλες οι περιπτώσεις θα καταγράφονται και θα γίνεται ενημέρωση προς τους αρμόδιους φορείς. Οι υπηρεσίες θα παρέχονται από εθελοντές παιδιάτρους και νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» καθώς και από γιατρούς από τον «Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών». Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο στην Αττική και θα επεκταθεί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπου υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, σε συνεννόηση με τους Δήμους. Παράλληλα, θα παρέχονται στους πρόσφυγες είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φάρμακα.

Η ομιλία της Μαριάννας

Η κυρία Βαρδινογιάννη, ανοίγοντας με την ομιλία της τη συνέντευξη Τύπου, είπε: «Σας απευθύναμε την πρόσκληση αυτή μετά την απόφαση του Ιδρύματός μας να λάβει ενεργό δράση στην παροχή βοήθειας σε παιδιά προσφύγων που έρχονται στη χώρα μας αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Οι εικόνες των ταλαιπωρημένων οικογενειών που διώχτηκαν από τη χώρα τους, που κινδύνεψαν για να φτάσουν σε τόπους πιο φιλόξενους για μια νέα αρχή, γονείς που χωρίστηκαν από τα παιδιά τους, απώλειες τόσων αθώων ψυχών, δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο… Το προσφυγικό πρόβλημα είναι πολυσύνθετο και κανένα κράτος ή κανένας φορέας δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνος του. Χρειάζεται μια κοινή διεθνής πολιτική και πρωτοβουλίες τόσο από τα Ηνωμένα Έθνη, όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την πλευρά μου, είμαι σε συνεχή επαφή με την Γενική Διευθύντρια της UNESCO, κυρία Irina Bokova, για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Οργανισμού για τους πρόσφυγες. Την έχω ενημερώσει για την κατάσταση στην Ελλάδα και της έχω ζητήσει να μιλήσει και για το θέμα της χώρας μας στον Γενικό Γραμματέα των Hνωμένων Εθνών, κύριο Ban Ki-moon, τώρα που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού με τη συμμετοχή 193 κρατών-μελών. Πιστεύω πραγματικά πως όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε, ώστε στο πέρασμά τους από την Ελλάδα οι πρόσφυγες να τύχουν μιας αξιοπρεπούς υποδοχής και μιας ασφαλούς διέλευσης. Για τον λόγο αυτόν, το Ίδρυμά μας ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα με την ονομασία «We care-Πρόγραμμα Ιατρικής Βοήθειας σε Παιδιά Προσφύγων» σε συνεργασία με την «Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας», και τη στήριξη του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε τους γονείς και να προστατευτούν τα παιδιά, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για την υγειονομική κάλυψη και τον εμβολιασμό παιδιών των προσφύγων που βρίσκονται στα Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας στην Ελλάδα».

Η UNESCO και το πρόγραμμα «We care»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η UNESCO έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο Πρόγραμμα «We care»όταν το παρουσίασε η κυρία Βαρδινογιάννη, και θεωρήθηκε ως πρότυπο πρόγραμμα συνεργασίας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με Δήμους για επείγουσα βοήθεια σε πρόσφυγες.

Επίσης η UNESCO, από το 2004 έχει δημιουργήσει τη Διεθνή Ομοσπονδία Πόλεων (International Coalitionof Cities) κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων, με περισσότερες από 500 πόλεις σε όλο τον κόσμο ως μέλη. Κάθε μέλος δεσμεύεται να ακολουθήσει ένα «Σχέδιο Δράσης 10 στόχων» που καλύπτει τομείς που βρίσκονται στην αρμοδιότητα των τοπικών αρχών όπως η παιδεία, η στέγη, η απασχόληση και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το Ίδρυμά «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» θα συνεργαστεί με την UNESCO και μέσα από την «Διεθνή Ομοσπονδία Πόλεων» θα προωθήσει σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης το Πρόγραμμα «We care» καθώς και θέματα δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών.


Διεθνές fashion show στο «Sveti Stefan»

Ακριβά υφάσματα πολύτιμες δαντέλες, κρύσταλλα, εντυπωσιακά βολάν, κοσμήματα και εξαιρετικά χτενίσματα στα όμορφα κεφάλια των νεαρών μοντέλων. Η μεγάλη εκδήλωση μόδας υψηλής κομμωτικής και μακιγιάζ στο Μαυροβούνιο και το θέατρο το οποίο βρίσκεται στο πολυτελές συγκρότημα «Sveti Stefan» συγκέντρωσε το διεθνές ενδιαφέρον. Ταλαντούχοι δημιουργοί από διαφορετικές χώρες συνεργάστηκαν για ένα φαντασμαγορικό αποτέλεσμα με «φόντο» ένα μαγευτικό νησάκι. Εκεί βρίσκεται το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα Sveti Stefan, το επονομαζόμενο «πεντάστερο διαμάντι της Αδριατικής».

Ο διάσημος hair Stylist και makeup artist Zoran Vulcevic σε συνεργασία με την Διεύθυνση του συγκροτήματος διοργάνωσε διήμερο event με guest star τον Brian Suhr. Τίτλος του event «Sense of Beauty». H δημοφιλής designer του Μαυροβουνίου Marina Banovic και ο Έλληνας σχεδιαστής Μιχάλης Μανιάτης παρουσίασαν τις δημιουργίες τους. Μετά το τέλος του fashion show οι καλεσμένοι έδωσαν το παρόν στο lounge bar Agora, το πολυτελές bar του συγκροτήματος Sveti Stefan. Τους προσκεκλημένους διασκέδασαν οι τραγουδιστές Marina Bozovic, και Bane Nedovic.