Η Εσθήρ βρισκόταν ξαπλωμένη στο στρογγυλό, δερμάτινο γκρι και λευκό κρεβάτι. Με αργές κινήσεις ανακάτευε έναν εξωτικό χυμό φρούτων. Τα εκτυφλωτικά χρώματα ανάμεσα στους μικρούς κύβους πάγου έμοιαζαν με αυτά του εμβληματικού πίνακα της Tate Modern «Electric Prisms». Με την υπογραφή της Sonia Delaunay στο κάτω μέρος. Προσπάθησα να κάνω μερικά βήματα μέσα στο δωμάτιο. Το φόρεμα όμως του Hervé Léger, το οποίο κολλούσε σαν γάντι στο σώμα μου, δημιουργούσε ασφυκτικές πιέσεις. Ενιωθα κάτι σαν την πτωχή κατατρεγμένη Ελλάδα η οποία δεινοπαθεί μέσα στον ασφυκτικό κλοιό των δανειστών. Η παιδική μου φίλη τέντωσε τις καλλίγραμμες, ατελείωτες γάμπες της. Το κρεβάτι της θερινής κατοικίας της στο Λαγονήσι ήταν όμοιο με αυτό του αγαπημένου της «Ushuaïa Ibiza Beach Hotel». Εκεί όπου κάθε καλοκαίρι είναι στο επίκεντρο super glamorous daytime parties. Το λιπ γκλος σε έντονο πορτοκαλί χρώμα έπεσε στο πάτωμα. Το bright orange στα χείλη είναι η τελευταία μου εμμονή. Ο νεαρός μεγαλοεφοπλιστής Πανταλέων Κουλουμπρής, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από αγώνες σκαφών (Race Week) στο Block Island, πέρασε δύο μεγάλα κομμάτια πάγου στο πρόσωπό του. «Οι εμμονές των δανειστών της χώρας μας μοιάζουν με τις… δικές σου στυλιστικές συνήθειες» σφύριξε μέσα από τα δόντια του. «Υποστηρίζουν τα ίδια πράγματα σε καθημερινό επίπεδο» συνέχισε. «Ειλικρινά βαρέθηκα να ακούω για όλα αυτά τα μέτωπα τα οποία παραμένουν ανοιχτά» υπογράμμισε. Εριξα μια γρήγορη ματιά στο ογκώδες Grand bleu. Το υπέροχο κολιέ του οίκου Chaumet με διαμάντια, ζαφείρια και ακουαμαρίνες «φιγουράριζε» στον λαιμό εκθαμβωτικής ομορφιάς Λιβανέζας η οποία έφθασε με private jet στην Ελλάδα για το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής summer party των τελευταίων χρόνων. Σκέφθηκα ότι ο βαθύπλουτος, κακομαθημένος κ. Κουλουμπρής αντιμετωπίζει τα ανοιχτά καυτά μέτωπα της χώρας μας με τους θεσμούς σαν τη… χειροποίητη, ζωγραφισμένη από τον Jeff Koons πόρτα της κυρίως καμπίνας του προσωπικού του yacht. Πόρτα η οποία πρέπει να κλείσει γρήγορα…
Μεγαλοεφοπλιστές, Σαμαράς, Αβραμόπουλος και ο ράπερ Ντερούλο

Η Εσθήρ απλώνει πάνω στο κρεβάτι δύο haute couture βραδινές τουαλέτες. Είναι οι δημιουργίες των Elie Saab και Zuhair Murad. Οι κορυφαίοι (λιβανέζικης καταγωγής) σχεδιαστές μόδας βρέθηκαν το προηγούμενο weekend στην Αθήνα με αφορμή τα αστραφτερά γαμήλια parties του νεαρού ζεύγους Ταμάρας Ζέιν – Λεωνίδα Φωτεινόπουλου. Τα evening gowns με τις παγέτες, τα κρύσταλλα, τα απλικαρισμένα λουλούδια, τις πανάκριβες δαντέλες και τις τεράστιες ουρές εντυπωσίασαν ακόμη και αυτόν τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά ο οποίος βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο «Astir Palace» της Βουλιαγμένης. Ο έλληνας επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ως γνήσιος Δίδυμος προσαρμόστηκε εύκολα σε ένα περιβάλλον που θύμιζε παραμυθένιες νύχτες στο Μαρακές, στη Νότια Γαλλία ή σε νησιά της Καραϊβικής. Ο κομψότατος κ. Αβραμόπουλος δεν… κουνήθηκε από τη θέση του ούτε όταν ο «νταβραντισμένος» διεθνούς φήμης ράπερ Τζέισον Ντερούλο έκανε ημίγυμνος την εμφάνισή του. Σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης σε νεαρές αιθέριες υπάρξεις, γόνους πλουσίων οικογενειών με super mini και δωδεκάποντα. Ο Αντώνης Ρέμος εμφανίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, οι λιβανέζοι, σύροι και άραβες billionaires τσούγκριζαν τα ποτήρια τους με έλληνες μεγαλοεφοπλιστές.
Η πτωχή Ελλάς στο «στόχαστρο» των σεΐχηδων και των billionaires

Το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής ο «Αστέρας» ήταν γεμάτος από ξένους μεγαλοεπιχειρηματίες. Επιναν σαμπάνιες, δοκίμαζαν ελληνικές νοστιμιές, μιλούσαν με κολακευτικά λόγια για τον Δημήτρη Παπαϊωάννου ο οποίος προτού αναχωρήσει για τους πρώτους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού έβαλε τη σφραγίδα του σε ολονύχτιο party με την αγαπημένη του βαρκούλα πάνω στα νερά. Οι billionaires είχαν φθάσει στην Ελλάδα των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων με ιδιωτικά αεροπλάνα και τεράστια yachts. Ξόδεψαν χρήματα σε κοσμηματοπωλεία και boutiques. Κάποιοι από αυτούς βρέθηκαν με τις θαλαμηγούς τους στα ελληνικά νησιά. Οι παγκοσμίου φήμης εικαστικοί Μαουρίσιο Κατελάν, Ουρς Φίσερ και Τζέφρι Ντάιτς ήταν στην Υδρα για το σημαντικό event «Ιππίας Ελάσσων» του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ.
Η Ελλάδα το προηγούμενο weekend θύμιζε μια άλλη χώρα. Μεγιστάνες του πλούτου, διάσημοι καλλιτέχνες, τεράστιες θαλαμηγοί, συλλεκτικές σαμπάνιες, πυροτεχνήματα, ατέλειωτοι λουλουδοπόλεμοι με μεθυστικές γαρδένιες. Ο σεΐχης Ματζίν του Ντουμπάι ζήτησε να «ζωγραφίσουν» με ροζ, μοβ, πορτοκαλί και ασημένια χρώματα τον ουρανό της Ρόδου. Τα πυροτεχνήματα πάνω από την υπερπολυτελή θαλαμηγό «La Mirage», η οποία είχε αγκυροβολήσει στη Λίνδο στο νησί των Ιπποτών, δημιουργούσαν κινηματογραφικό σκηνικό. Ο σεΐχης αποφάσισε να γιορτάσει τα γενέθλιά του σε ελληνικά νερά. Με συλλεκτικά γαλλικάκρασιά από την πλούσια κάβα του yacht, χαβιάρι, σολομούς, τεράστιες τούρτες, δυνατές μουσικές, χορούς και ολόχρυσα σερβίτσια. Οι κυρίες κρατούσαν μαύρα τριαντάφυλλα πασπαλισμένα με αστερόσκονη. Το καυτό καλοκαίρι με τις χρυσές διαδρομές των διεθνών κροίσων στα ελληνικά νησιά έχει ήδη ξεκινήσει…
Οι επενδυτές, η Αριστερή Πλατφόρμα, η Τατιάνα, ο Cavalli

Η ωραία ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ Εύα Καϊλή έκλεψε την παράσταση. Ο πρώην υπουργός Θόδωρος Ρουσσόπουλος και η σύζυγός του, παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Μάρα Ζαχαρέα, ήταν επίσης εκεί. Ακριβώς όπως και το ζεύγος Μπίλυ Δασκαλάκη. Ο ρώσος μεγαλοεπιχειρηματίας, κουμπάρος του ζεύγους Konstantin V. Malofeev, δεν μπόρεσε τελικά να δώσει το «παρών». Τα μέλη της… σκληροπυρηνικής Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν αμήχανα αυτές τις ημέρες ένα λαμπερό lifestyle που οι ίδιοι δεν γνώριζαν. Αναμένουν όμως με ανυπομονησία τους αγαπημένους του κ. Λαφαζάνη ρώσους κροίσους-μελλοντικούς(;) επενδυτές. Επιλέγω λευκό φόρεμα Roberto Cavalli για την επόμενη έξοδό μου. Ομοιο με αυτό της καλλονής Doutzen Kroes. O υιός του Roberto, Tommaso, ιδιοκτήτης υπέροχων αμπελώνων στην Τοσκάνη, φθάνει την ερχόμενη Πέμπτη 25/6 στην Αθήνα και στο «Private House» του «Ιsland» για ένα exclusive gathering με σαμπάνιες, κοκτέιλ και πολυτελείς συλλεκτικές βότκες που φέρουν τη σφραγίδα της διάσημης παγκοσμίως ιταλικής οικογένειας. Το επιχειρηματικό event της VOLVO είναι γεμάτο από προσωπικότητες της επιχειρηματικής, πνευματικής ελίτ αλλά και πολλές γοητευτικές γυναίκες με ενδυματολογικές επιλογές total white. Οικοδεσπότης ο δυναμικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volvo Car Hellas κ. Γιάννης Πετούλης. Η Τατιάνα Μπλάτνικ, με επίσης λευκή, κεντημένη με πολύτιμους λίθους Haute Couture τουαλέτα της Celia Kritharioti, ήταν μία από τις ωραιότερες παρουσίες στον γάμο του πρίγκιπα Καρλ Φίλιπ της Σουηδίας με το πρώην μοντέλο Σοφία Χέλκβιστ.
Γεύμα στο Μουσείο

Ενα λευκό σύννεφο κομψότητας ένιωσα να με τυλίγει και στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη. Το γεύμα διοργανώθηκε από τη Λία Μαρτίνου, η οποία τα τελευταία χρόνια προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις της να ενισχύσει το ταλαιπωρημένο οικονομικά αλλά πάντα εξαιρετικό «Μ. Μ.». Στο charity ήταν επίσης οι κυρίες Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Ελένη Κόκκαλη, Ιλεάνα Μακρή, Μελίνα Τραυλού, Μαρέβα Μητσοτάκη, Σοφία Ζαββού, Κατερίνα Καΐρη, Κορίνα Γραφανάκη, Τιτίνα Πατέρα.
Private party με guest τον Λε-Πα
Ολη η πόλη μια πυρκαγιά. Τα βεγγαλικά ξεκινούν από το Λαγονήσι και τη Βουλιαγμένη, περνούν πάνω από τα yachts και τα sushi rolls του «Matsuhisha Athens» για να «σκάσουν» στους κήπους επαύλεων των βορείων προαστίων.
Σταματάω έξω από ένα όμορφο σπίτι στη Φιλοθέη. Οι μουσικές από το εσωτερικό μού τραβούν την προσοχή. Ο Λευτέρης Πανταζής προσκαλεί τα πλήθη να… υποστούν γλυκούς, τρυφερούς βασανισμούς. Ο δημοφιλής λαϊκός αοιδός είναι ο guest star στο private party το οποίο διοργανώνει το ζεύγος Γιάννη και Σοφίας Καραγιώργη.
Ο Λε-Πα κατέφθασε στην οικία Καραγιώργη αποκλειστικά και μόνο για να διασκεδάσει τους προσκεκλημένους. Είχε προηγηθεί δείπνο και μουσικές από συγκρότημα που «πέταξε» ειδικά από τη Ρωσία. Είναι το ίδιο γκρουπ το οποίο είχε προσκληθεί και στους γάμους του επιχειρηματικού ζεύγους πριν από περίπου έναν χρόνο στη Μόσχα. Οταν ο Λευτέρης τραγούδησε το λαοφιλές άσμα «Το ωραιότερο πλάσμα του κόσμου» το σαλόνι της κατοικίας γέμισε από γαρίφαλα. Οι καλεσμένοι τα πετούσαν στον καλλιτέχνη θυμίζοντας εποχές του παλιού, ένδοξου «Diogenis Palace». Κά-ποιοι έφερναν τις βόλτες τους στην αυτοσχέδια πίστα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ