Η πεταλούδα του Jean Schlumberger για τον οίκο Tiffany έμοιαζε έτοιμη να πετάξει. Χτύπησα με δύναμη την παλάμη μου πάνω στα κίτρινα διαμάντια, το τιρκουάζ και τον αμέθυστο. Η butterfly με την εκτυφλωτική λάμψη «κόλλησε» στη χειροποίητη δαντέλα του φορέματος με την υπογραφή Maison Margiela Artisanal. Ο μεγαλοεφοπλιστής – μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης χάιδεψε με τις άκρες των δαχτύλων του το μεγάλο, πραγματικά θεαματικό τριαντάφυλλο. Ενα από τα πολλά που δημιουργούν συγκλονιστικό σκηνικό στο Domaine de Manon της γαλλικής πόλης Grasse κοντά στην Côte d’ Azur. Η άκρη του φορέματός μου αιχμαλωτίστηκε στα αγκάθια του ροζ τριαντάφυλλου. Ο Ντίντης έσπευσε να με βοηθήσει. Μου εξήγησε ότι ο συγκεκριμένος κήπος αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του εμβληματικού οίκου Dior. Σκέφθηκα ότι η Εμίλια Κλαρκ, πρωταγωνίστρια του «Game of Thrones», ταίριαζε καλύτερα στο vintage σκηνικό από τη νέα μούσα του οίκου Ριάνα. Ξαφνικά ο γοητευτικός, καλογυμνασμένος πλοιοκτήτης αποφάσισε να μιμηθεί τη sexy ντίβα. Αρχισε να τρέχει όπως η Ριρή ανάμεσα στα τριαντάφυλλα του Μαγιού. Οι ευωδιές των pink roses με έκαναν επιτέλους να ξεχάσω έπειτα από αρκετές ημέρες, είναι η αλήθεια, την τσίκνα του πασχαλιάτικου αρνιού, του κοκορετσίου και της γαρδούμπας. Ο ευπατρίδης Φουλκέντσιο, στενός φίλος της γιαγιάς Γερτρούδης, σχολίαζε μετά το τέλος των ολιγοήμερων διακοπών του στη Μύκονο ότι το πραγματικό class δεν κερδίζεται μέσα από την αγορά πανάκριβων yachts με τη σφραγίδα των ναυπηγείων Lürssen και Perini Navi.

Το προκλητικό lifestyle, ο Ρέτζο και ο Λόντερ
Τον μεξικανικής καταγωγής αριστοκράτη προβλημάτισε η εμφάνιση και συμπεριφορά των ελλήνων ισχυρών του χρήματος. «Υπάρχει μια ασύλληπτη επίδειξη πλούτου στην πτωχή, κατατρεγμένη αυτή περιοχή του πλανήτη» επεσήμανε. «Οταν στη χώρα σας πλησιάζει το καλοκαίρι, σκάνε μύτη υπέρλαμπρες θαλαμηγοί, χειροποίητα Riva και υπερσύγχρονα ελικόπτερα»τόνιζε. «Η όλη ατμόσφαιρα κουβαλάει κάτι από βλαχομπαρόκ και φτηνή νεοπλουτίστικη διάθεση» υπογράμμιζε. Την επόμενη ημέρα αναχώρησα για τη Νέα Υόρκη. Ο billionaire, παγκοσμίου φήμης συλλέκτης Λέοναρντ Λόντερ περίμενε για να με ξεναγήσει στο νέο εξαιρετικό κτίριο του Whitney Museum. Ο ελληνολάτρης αρχιτέκτων Ρέτζο Πιάνο, δημιουργός του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Φαληρικό Δέλτα, βρισκόταν εδώ και ημέρες στο Big Apple. Το καινούργιο downtown home του παγκοσμίου φήμης μουσείου, το οποίο ανοίγει επίσημα τις πύλες του την Πρωτομαγιά, φέρει το μαγικό άγγιγμα του Ρέτζο. Ελληνες εφοπλιστές οι οποίοι διαθέτουν πολυτελή διαμερίσματα στη Fifth Avenue και βίλες στο Westchester θα βρίσκονται κοντά στους πολυεκατομμυριούχους-μέλη του ΔΣ.

Η παρουσία του έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία και οι… γκρεμισμένοι Πικάσο
Το super glamorous party με την ευκαιρία του opening πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή. Η παρουσία έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία με lifestyle που θυμίζει έντονα αυτό διάσημων σταρ του Χόλιγουντ συζητήθηκε έντονα. Ο businessman, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια αντιμετώπιζε έντονα οικονομικά προβλήματα, εμφανίστηκε στο private κοκτέιλ. Ενα gathering για πολύ-πολύ λίγους το οποίο προηγήθηκε του party. Ο άνδρας με τα sur mesure κοστούμια και τα χειροποίητα Berluti δεν συνοδευόταν από την εκρηκτική αμερικανίδα σύζυγό του. Μήπως εκείνη ως… νέα Gertrude Vanderbilt «στόλιζε» το θεσπέσιο διαμέρισμά τους στο Μανχάταν με έργα της American Art; Το σκηνικό μου θυμίζει περιβόητο ζεύγος ελλήνων επιχειρηματιών το οποίο κατοικούσε σε ένα από τα ωραιότερα διαμερίσματα της Fifth Avenue. Γεμάτο με έργα Πικάσο, Ματίς, Σαγκάλ και Μονέ. Τελικά οι business με τα παραδοσιακά είδη τα οποία έστελναν στη μητρόπολη του πλανήτη από την ελληνική επαρχία φαλίρισαν. Οι Πικάσο έπεσαν από τους τοίχους…

Η σόδα του κ. Παπανδρέου, το Private House, o πρίγκιψ και ο δούκας
Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καθόταν στις βελούδινες πολυθρόνες του «Winter Garden» της «Μεγάλης Βρεταννίας». Μαζί με τον ex-minister απολάμβανε… απλή ταπεινή σόδα o τέως υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης. Δεν γνωρίζω αν ο George εντυπωσιάστηκε από την κατάλευκη, ανοιχτή Μπουίκ του ’50 στολισμένη με ροζ τριαντάφυλλα. Το αυτοκίνητο το οποίο ήταν παρκαρισμένο στην έξοδο του ιστορικού hotel είχε μεταφέρει λίγο πριν το νεόνυμφο ζεύγος Κλιφ Γκλαγκ – Δέσποινας Γερασούδη. Ο γάμος αυτός δεν αντιμετώπισε τα εκτυφλωτικά φώτα της δημοσιότητας. Αντίθετα, κάποιοι άλλοι οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν σε ρομαντικά locations λίγο έξω από την Αθήνα δεν κατόρθωσαν να μείνουν μακριά από τα φλας. Ο γάμος του 76χρονου μουσικοσυνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου με τη 40χρονη αοιδό Ηρώ Σαΐα και με κουμπάρα την Κατερίνα Παναγοπούλου έκανε τους παπαράτσι να «σκαρφαλώσουν» στα βραχάκια γύρω από το λαοφιλές «Island» της Βάρκιζας. Μμμ! Θα σταθώ στις low profile παρουσίες της χήρας του Γιάννη Λάτση Εριέττας, του ζεύγους Βαγγέλη Χρόνη και της Ιζαμπέλλας Αρβανίτη, οι οποίοι απόλαυσαν το φαγητό τους στο Private House του trendy spot. Σε έναν χώρο λιγότερο minimal στο κέντρο της πόλης η διακεκριμένη σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη με τον Γιώργο Ντάβλα στο πλευρό της τραγουδούσαν δημοφιλείς άριες του ιταλικού ρεπερτορίου. Οι καλεσμένοι στο γεύμα του Απόστολου Σταθόπουλου, διεθνούς φήμης καθηγητή νευροχειρουργού, χειροκροτούσαν ενθουσιασμένοι. Ο πρίγκιπας Νικόλαος και ο Μέγας Δούκας Γεώργιος Μιχαήλοβιτς της δυναστείας των Ρομανόφ τσούγκριζαν τα ποτήρια τους γεμάτα κόκκινο κρασί.

Υψηλές συναντήσεις στον Λευκό Οίκο με Ομπάμα και Μπάιντεν
Ο διακεκριμένος έλληνας ζωγράφος Παύλος επέστρεφε από το Παρίσι στην Ελλάδα μαζί με τη γαλλίδα σύζυγό του. Ο painter διαθέτει υψηλής αισθητικής κατοικία σε μία από τις πλέον chic περιοχές της Πόλης του Φωτός. Εκεί όπου αγόρασε σπίτι ο διεθνούς κύρους κολεξιονέρ Ντίνος Μαρτίνος. Ο αδελφός του Θανάσης «ανάγκασε» μεγαλοεφοπλιστές, επιχειρηματίες και ανθρώπους του πνεύματος να ταξιδέψουν στο Κάιρο. Εκεί όπου χτυπάει, παρά τα προβλήματα, η καρδιά του Ελληνισμού. Ο μεγαλοεφοπλιστής ξόδεψε ένα πολύ μεγάλο ποσό για την αναπαλαίωση του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου. Η καρδιά του Ελληνισμού… Ο Γιάννης Σήφη Βαρδινογιάννης είχε την ευκαιρία να συναντήσει στην Ουάσιγκτον και στον Λευκό Οίκο τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν (τον γνωρίζει προσωπικά εδώ και αρκετά χρόνια) και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο. Μια λαμπερή γιορτή στα σαλόνια του White House για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, με επιχειρηματίες, σταρ και προσωπικότητες του ελληνικού lobby να δίνουν το παρών.
Το Μόντε Κάρλο τυλιγμένο σε αστραφτερό ελληνικό πέπλο
Η στενή μου φίλη στέγνωνε τα μαλλιά της στην βεράντα.«Βρίσκομαι σε ένα από τα πολυτελέστερα κτίρια του Μόντε Κάρλο!» Η φωνή της ακουγόταν δυνατή, γεμάτη ενθουσιασμό μέσα από την τηλεφωνική γραμμή. «Το Πριγκιπάτο απλώνεται στα πόδια μου. Μοιάζει με αστραφτερό στολίδι»συνέχισε. «Η ζέστη είναι φοβερή.Τα εστιατόρια και private clubs είναι γεμάτα από Έλληνες» με πληροφόρησε. Γνωρίζω ότι αυτή την εποχή του χρόνου οι συμπατριώτες μας, ισχυροί του χρήματος κατακλύζουν το Μονακό. Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου βρισκόταν στο Yachting Club. Άλλοι σημαντικοί Έλληνες πλοιοκτήτες απολάμβαναν την λάμψη του εμβληματικού Tennis Club ,του «Cipriani» και του «Maya Bay». Μερικά νέα παιδιά όπως ο Άρης Πισινιώτης έκαναν έντονη την παρουσία τους στα private clubs.Ο Ρώσος κροίσος Ντμίτρι Ριμπλόβλεφ μετά την αναμέτρηση της ομάδας του Μονακό με την Γιουβέντους απόλαυσε το φαγητό του στο καινούργιο «Joseph» με την λευκή άμμο στο εσωτερικό του που κάποιοι παρομοιάζουν με το Μυκονιάτικο «Nammos». Η όμορφη κόρη του Εκατερίνα θα «πετάξει» τον Μάιο μαζί με τον μπαμπά Ντμίτρι και την αδελφή της Άννα στο Σκορπιό.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ