Τα δύο υπερσύγχρονα mega yachts σε βαθύ μπλε και εκτυφλωτικό λευκό λικνίζονταν στα καταγάλανα νερά. Ο διάσημος κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι παρακολουθούσε τις κινήσεις των επιβατών τους μέσα από τα κιάλια του οίκου Graff, διακοσμημένα στις άκρες τους με μπλε διαμάντια. Η Ούρσουλα τον πλησίασε με αργές κινήσεις. Στάθηκε δίπλα του. Κοίταξε απέναντι, στα decks των εμβληματικών θαλαμηγών. Το μπλε μίνι φόρεμά της έδενε υπέροχα με τα ασορτί συλλεκτικά σανδάλια τα οποία σχεδίασε η στενή της φίλη Olivia Palermo για τον φλωρεντινό οίκο Aquazzura. Ο συλλέκτης την πληροφόρησε ότι και τα δύο σκάφη είχαν φθάσει στις ελληνικές θάλασσες από τα τουρκικά παράλια. Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι είχε πληροφορηθεί ότι σε ένα από τα yachts βρισκόταν ο σημαντικός επίσης κολεξιονέρ, στενός φίλος του μονάρχη του Ντουμπάι Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Η Ούρσουλα κούνησε τις χρυσές μπούκλες της κάτω από τον φθινοπωρινό ουρανό. Σκέφθηκε ότι ο συγκεκριμένος κύριος σίγουρα μοιραζόταν το ίδιο πάθος για την τέχνη και τα άλογα με τον σεΐχη Mohammed. Μερικές ημέρες μάλιστα πριν, η θαλαμηγός «Dubai», μήκους 531,5 ποδών, ιδιοκτησίας του bin Rashid, πέρασε από τα Δωδεκάνησα. Η παιδική μου φίλη χαμογέλασε πονηρά. Ηταν σίγουρη ότι ο άραβας κροίσος με το αυστηρό παρουσιαστικό και τη λατρεία στα καθαρόαιμα, τον οποίο συναντά συχνά στο «The Dorchster» του Λονδίνου, είχε αφήσει πίσω του τον στενό φίλο και συνεργάτη. Ισως για να κλείσει πολυσυζητημένο deal γύρω από ένα έργο του Σεζάν. Οι αγοραπωλησίες για τα άλογα των περίφημων στάβλων του Godolphin πραγματοποιούνται κυρίως σε αραβικό ή βρετανικό έδαφος.
Ο CEO της Coca-Cola στην Πάτμο για τον γάμο Δαυΐδ
Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι εξήγησε στην Ούρσουλα ότι στο ένα από τα δύο yachts τα οποία είχαν αγκυροβολήσει ανοιχτά της Πάτμου βρισκόταν ο CEO του παγκόσμιου κολοσσού The Coca-Cola Company, Μουχτάρ Κεντ. Ο τουρκικής καταγωγής πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είχε «περάσει» στην Πάτμο από το Μπόντρουμ. Ο μέγας φιλέλληνας κ. Κεντ (μην ξεχνάμε ότι σε εκδήλωση της The Hellenic Initiative στη Νέα Υόρκη είχε παροτρύνει τους ισχυρούς της διεθνούς οικονομίας να βοηθήσουν σήμερα και όχι αύριο την Ελλάδα) πέταξε από την Ατλάντα των ΗΠΑ στην Τουρκία και από εκεί έφθασε στο Νησί της Αποκάλυψης. Ο συμπαθής, πάντα χαμογελαστός Μουχτάρ «εγκατέλειψε» για μερικές ώρες την πολυτελή θαλαμηγό του για να παραστεί στον γάμο αγαπημένου φίλου και συνεργάτη. Ο κ. Χάρης Δαυΐδ, μεγαλομέτοχος της 3Ε, παντρεύτηκε σε μια low profile τελετή τη γαλλίδα σύντροφό του Λάνα Ντιμπιέρ.
Το γλέντι στους Αρκιούς
Ο κ. Κεντ ενθουσιάστηκε με το «κινηματογραφικού τύπου» τοπίο της Πάτμου, όπως επίσης με τους ειδυλλιακούς Αρκιούς. Στο πανέμορφο νησάκι με τους περίπου 100 κατοίκους έγινε το γαμήλιο party. Ενα gathering απλό, λιτό, χαρούμενο. Οι φίλοι και συγγενείς συγκεντρώθηκαν στην ταβέρνα του «Τρύπα» για να απολαύσουν ελληνικούς μεζέδες. Η νύφη κράτησε το απλό, λευκό νυφικό της. Οι άνδρες ακολούθησαν το παράδειγμα του γαμπρού. Προτίμησαν να μη φορέσουν γραβάτα. Στο γλέντι ήταν καλεσμένοι όλοι οι κάτοικοι του νησιού. Κοντά στον Χάρη και τη Λάνα ο πατριάρχης της οικογένειας, γνωστός επιχειρηματίας και σημαντικός συλλέκτης έργων τέχνης Γιώργος Δαυΐδ, όπως και ο αδελφός του γαμπρού, Αναστάσης. Ηταν ακόμη εκεί ο εφοπλιστής κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, οι επιχειρηματίες κ.κ. Ευτύχης Βασιλάκης, Τάκης Θεοχαράκης, Θωμάς Βαρβιτσιώτης, η κυρία Νικόλ Κυριακοπούλου και πολλοί βέβαια βρετανοί και αμερικανοί τραπεζίτες.
Ο Mr. Ατλέτικο Μαδρίτης και ο pop star
Η Ούρσουλα πήρε στα χέρια της τα γυαλιά που λίγο πριν ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι είχε «πετάξει» πάνω σε μια πολυθρόνα. Στο deck της δεύτερης θαλαμηγού, η οποία μόλις είχε φθάσει στην Πάτμο από την αριστοκρατική Σύμη, βρισκόταν ο πρόεδρος της Atlético Μαδρίτης, Miguel Angel Gil Marin. Ο CEO της super πετυχημένης ποδοσφαιρικής ομάδας της Ισπανίας έδειχνε χαλαρός και ευδιάθετος. Λατρεύει την τέχνη και την καλή μουσική.
Μμμ! Δεν γνωρίζω αν στον ισπανό μεγαλοεπιχειρηματία αρέσει η μουσική του Sinan Akçil. O 33χρονος όμως τούρκος super star της pop, electronic και R&B βρέθηκε πριν από μερικά 24ωρα στη Σύμη με σκάφος. Λίγο μετά αναχώρησε για άλλους ελληνικούς προορισμούς. Ο γοητευτικός Sinan έγινε γνωστός διεθνώς μέσα από τη συμμετοχή του στη Eurovision το 2009. Τότε είχε καταλάβει την τέταρτη θέση με το τραγούδι «Düm Tek Tek».
Η νεαρή Δωροθέα της 20th Century Fox
Τυλίγω γύρω από τους ώμους μου μια μεταξένια εσάρπα από το λαοφιλές κατάστημα «Zali» της Αντιπάρου των μεγαοεφοπλιστών, jet setters και βέβαια του Τομ Χανκς. Ο αμερικανός super star έχει αναχωρήσει από το νησί. Ακριβώς όπως και ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της 20th Century Fox, Τζιμ Γιαννόπουλος. Στο Λος Αντζελες επέστρεψε ύστερα από μερικές ημέρες διακοπών στην Ελλάδα και η νεαρή υπερταλαντούχα βοηθός του. Η twenty something Δωροθέα Πασχαλίδου είναι ένα κορίτσι με λαμπρές σπουδές και άκρως ενδιαφέρουσα επαγγελματική πορεία. Ενα κορίτσι εξαιρετικά low profile που ζει πραγματικά το αμερικανικό όνειρο. Η αλήθεια είναι ότι της αξίζει. Η Δωροθέα παράλληλα με τη δουλειά της στο γραφείο του Chairman και CEO της 20th Century Fox ασχολείται με παραγωγές. Αυτή άλλωστε είναι η πραγματική δουλειά της. Εχει κάνει τρεις ταινίες μικρού μήκους, βίντεο και διαφημίσεις ενώ τώρα δουλεύει πάνω στην πρώτη της ταινία μεγάλου μήκους. Εχει συνεργαστεί με τον διάσημο σκηνοθέτη Alexander Payne ενώ έκανε την πετυχημένη παραγωγή της εκδήλωσης Orpheus Awards Show στο πλαίσιο του Los Angeles Greek Film Festival. Θαυμάζει τους Kubrick, Almodovar και Besson. Κατοικεί μόνιμα στο Beverly Hills.

Σφιχτο-χέρηδες, large και η Λιζ της… παραμάνας
Παρά το γκρίζο σκηνικό του καιρού και τις σποραδικές μπόρες και καταιγίδες, ηχηρά ονόματα των επιχειρήσεων και του διεθνούς jet set συνεχίζουν να φθάνουν στη χώρα μας. Τα τελευταίας τεχνολογίας άλλωστε mega yachts δεν «καταλαβαίνουν» τίποτε από κακοκαιρία. Πληροφορούμαι ότι η πολυδιαφημισμένη επίσκεψη στην Κρήτη του άραβα κροίσου Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ, των πετρελαίων και των ξενοδοχείων «Four Seasons», δεν άφησε χρήματα στα κοσμηματοπωλεία του νησιού. Ο billionaire με το ποδήλατο δεν αγόρασε ούτε ένα τόσο δα κολιεδάκι στην ωραία σύζυγό του. Αντίθετα, οι τούρκοι κροίσοι κάνουν τρελό shopping σε καταστήματα με κοσμήματα και trendy boutiques ρούχων όπως η «Samundra» της Μαρίσας Ηλιού στην Πάτμο. Μετά τις Ναόμι Κάμπελ, Κέιτ Μος και η εκθαμβωτική Λιζ Χάρλεϊ έκανε την εμφάνισή της στην boutique. Το αγαπημένο κορίτσι των ινδών και άλλων μεγιστάνων πέρασε από τα Greek islands προτού πετάξει στη Νέα Υόρκη για την εβδομάδα μόδας και το super glamorous επετειακό Versace fashion show. Η Λιζ άφησε τις Κέλι Μπρουκ, Κιμ Καρντάσιαν, Μάιλι Σάιρους και Lady Gaga να τρώνε απλά τις… περιβόητες χρυσές παραμάνες της!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ