Το λεμόνι κύλησε ακριβώς μπροστά από τα πόδια μου. Σκέφθηκα ότι το κίτρινο, εκρηκτικό, αισιόδοξο χρώμα του δημιουργούσε άκρως εντυπωσιακή αντίθεση με το πράσινο μαγιό που σχεδίασε η Karla Colletto για τη φίρμα Biondi Couture. Εβγαλα από τα πόδια μου τα yellow patent-leather sandals του Jimmy Choo. Τα νύχια μου ήταν βαμμένα σε αυτό το υπέροχο Yves Klein blue. Ετσι όπως μόνο η ινδικής καταγωγής Αχμάρ, του Nail Champagne Bar, στο ισόγειο του «Harvey Nichols» μπορούσε να ζωγραφίσει. Παρατήρησα ότι μικρές τούφες μαϊντανού είχαν κολλήσει πάνω στο ταπεινό, δημοφιλές οπωροκηπευτικό. Το λεμόνι τερμάτισε τελικά τη διαδρομή του στα πόδια της ξαπλώστρας γοητευτικού, super sexy βραζιλιάνου μεγιστάνα. Εκείνος έσκυψε, το πήρε στα χέρια του και άρχισε να το περιεργάζεται με προσοχή. Επειτα σήκωσε το κεφάλι του ψηλά. Κοίταξε στον μεγάλο χωμάτινο δρόμο λίγα μέτρα πάνω από την παραλία. Στη συνέχεια ξέσπασε σε δυνατά γέλια. Οι γνωστοί σε ολόκληρη τη Μύκονο Τσιγγάνοι της φυλής των Ρομά είχαν ανοίξει την καρότσα του πολυτελούς BMW αυτοκινήτου τους, σε χρώμα μεταλλικού γκρι. Πρόλαβαν να συγκρατήσουν τις ντομάτες, τα πεπόνια και ένα… παιδικό καροτσάκι. Τα λεμόνια όμως πήραν τον κατήφορο. Ετρεχαν γρήγορα λες και βρίσκονταν στο… Μαρακανά. Ο βραζιλιάνος billionaire φαινόταν όμως εξοικειωμένος με το κιτς θέαμα των «πλούσιων» Τσιγγάνων με τα πολύχρωμα μαντίλια, τις χιλιάδες χρυσές αλυσίδες, τα βραχιόλια, τα φυλαχτά και τα αυτοκίνητα χιλιάδων κυβικών.
Η νέα οικονομική υπερδύναμη τα «σπάει» στη Μύκονο!
Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντη Ευπαλίδης ανασηκώθηκε από την chaise longue του. Βύθισε στην άμμο το ποτήρι με τη ροζ συλλεκτική σαμπάνια. Ο βραζιλιάνος tycoon δίπλα του άρχισε τώρα να μυρίζει το λεμόνι. Ο κ. Ευπαλίδης χαμογέλασε ειρωνικά. «Περίεργοι τύποι αυτοί οι νέοι billionaires» μουρμούρισε. Η αλήθεια είναι ότι οι βραζιλιάνοι μεγαλοεπιχειρηματίες αποτελούν την καινούργια οικονομική υπερδύναμη του 21ου αιώνα. Διαθέτουν άψογους κοιλιακούς και πάρα πολλά χρήματα. Ταξιδεύουν συχνά, λατρεύουν το real glamour, τα ριψοκίνδυνα σπορ, τη samba και τις ωραίες γυναίκες. Η Mykonos των ισχυρών ανέμων, των πανέμορφων παραλιών και των trendy spots είναι η μεγάλη τους αδυναμία. Ισως επειδή τους θυμίζει τη λαμπερή πλευρά της Βραζιλίας. Αυτή που κλείνει τα μάτια μπροστά στη φτώχεια, στο εμπόριο ναρκωτικών, στην πορνεία. Τους ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν στις φαβέλες με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα. Οι βραζιλιάνοι billionaires ξοδεύουν τρομερά ποσά στο Νησί των Ανέμων. Σε ολονύχτια parties με limited edition σαμπάνιες, οι οποίες στοιχίζουν 125.000 ευρώ το μπουκάλι. Οι σύντροφοί τους καταναλώνουν αστρονομικά ποσά για outfits και αξεσουάρ στις boutique Chanel, Louis Vuitton, Enny Di Monaco και στο Free Shop. Τα yachts τους τεράστια, υπερπολυτελή, με ελικοδρόμια, πισίνες, spa, ντισκοτέκ και «μικρά υποβρύχια» για την εξερεύνηση του βυθού δημιουργούν συγκλονιστικό θέαμα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.

Η Βεργκάρα και οι ελληνολάτρεις κύριοι Loeb
Βάζω την τεράστια λευκή καπελίνα μου. Συνεχίζω να παρατηρώ τον βραζιλιάνο μεγιστάνα. Οι Ρομά οι οποίοι εγκατέλειψαν τα… χιλιοτραγουδισμένα Datsun για τα αστραφτερά ημιφορτηγά BMW είχαν «αφήσει» τα λεμόνια τους να κυλήσουν το περσινό καλοκαίρι μπροστά στα μακριά καλλίγραμμα πόδια της καλλονής πρωταγωνίστριας του «Modern Family» Σοφίας Βεργκάρα. Η κυρία Βεργκάρα, η οποία θεωρείται μία από τις πλέον επιθυμητές γυναίκες στον πλανήτη, βρισκόταν στη Μύκονο με τον τότε αρραβωνιαστικό της, τον βαθύπλουτο Nick Loeb. Ο Nick είναι στενός συγγενής του Daniel Loeb της Third Point Partners. Ο πασίγνωστος ανά τον κόσμο Hedge Fund Manager (επενδύει δυναμικά και στην Ελλάδα) Danny βρισκόταν (όπως έγραψε αποκλειστικά «Το Βήμα») στο πάρτι των
Ντμίτρι
και Εκατερίνα Ριμπολόβλεφ.

Σαμπάνιες, κρόσσια και γαμήλιες τελετές
Οι καναπέδες, τα μαξιλάρια, οι τέντες, τα κεριά στο Remezzo Mykonos είναι όλα λευκά. Το ιστορικό spot που δημιούργησε πριν από πολλά χρόνια ο Μάκης Ζουγανέλης και συγκέντρωσε τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του διεθνούς τζετ σετ ζει και πάλι στιγμές μεγαλείου. Ελληνες εφοπλιστές και γνωστοί επιχειρηματίες, νεαρά μοντέλα, ξένοι μεγιστάνες του πλούτου απολαμβάνουν το φαγητό τους με θέα τη θάλασσα. Το νησί έτσι όπως είναι φωτισμένο τη νύχτα μοιάζει σαγηνευτικό. Οι μουσικές είναι δυνατές, οι γαλλικές σαμπάνιες ανοίγουν μετά το δείπνο, τα μοντέλα λικνίζονται πάνω στα δωδεκάποντα. Τα mega yachts ρίχνουν τους προβολείς τους στη θάλασσα. Μια παρέα ισχυρών εφοπλιστών συζητούν δυνατά. Λένε ότι τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, λίγο πριν από μία ακόμη επέλαση στη Μύκονο, θα σταματήσουν στην Αντίπαρο.
Ο Στέφανος και η Ειρήνη Μαρινοπούλου παντρεύουν στις 5 Ιουλίου τον γιο τους Γιάννη με τη νεαρή όμορφη Νάταλι Σενίκογλου. Η γαμήλια δεξίωση θα πραγματοποιηθεί στην κατοικία Μαρινοπούλου, μία από τις ωραιότερες στο γραφικό νησάκι το οποίο δόξασε η μαυρομαντιλοδεμένη, πτωχή πλην τιμία Μανταλένα. Τα κρόσσια από το μεταξωτό μίνι «κιμονό» του super model ρίχνουν το Martini μου στο πάτωμα.
Στη Mykonos κυκλοφορούν χιλιάδες κιμονό με κρόσσια. Είναι το απόλυτο trend. Ο D.J. παίζει μια επιτυχία της 23χρονης super star της παγκόσμιας μουσικής σκηνής Rita Ora. Η κατάξανθη singer είναι νούμερο ένα λάτρις των κιμονό. Με πολλά κρόσσια…

Deep blue για τους έλληνες ισχυρούς του χρήματος
Το γκαρσόνι μού σερβίρει αμέσως ένα νέο Martini. Οι βραζιλιάνοι billionaires απολαμβάνουν το ίδιο ποτό. Το συνοδεύουν όμως με τις δημοφιλέστερες ίσως ελιές του πλανήτη. Τις καταπληκτικές ελιές Χαλκιδικής τις οποίες διαφήμισαν πρώτοι ο σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Στενοί φίλοι οι οποίοι ετοιμάζονταν να σαλπάρουν με τη θαλαμηγό τους από τη μαρίνα Φλοίσβου για τη Σαντορίνη με ειδοποιούν ότι λίγα λεπτά πριν αναχώρησε το «Sagitta» της οικογένειας Χανδρή. Παρατηρώ ότι οι πιο «υποψιασμένοι» έχουν λάβει θέσεις σε στρατηγικό σημείο στο νέο spot του Δημήτρη Πασαλιάδη.
Πληροφορούμαι ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης «κατηφόρισε» από το σπίτι του, το οποίο έχει εξαιρετική θέα στο λιμάνι, για μία ακόμη βόλτα από το always classic, γαλλικής κουζίνας «Katrin».
Σούσι, καφτάνια και Riva
Στο «Matsuhisha Mykonos» βρίσκεται η νεαρή ωραία Αταλάντη Μαρτίνου. Τρώει sushi χωρίς τον αρραβωνιαστικό της Ντίνο Κόκκαλη. Στη συντροφιά της βρίσκονται φίλες της. Σε άλλα τραπέζια τα ζεύγη Γιάννη Μαυρή, Παύλου Κανελλόπουλου, Τζώρτζη Κουτσολιούτσου.
Την επόμενη ημέρα η Θέκλα φοράει ένα καφτάνι από τη διεθνή πλέον σειρά Zeus & Dione που σχεδίασαν οι κυρίες Μαρέβα Μητσοτάκη και Μιμίκα Χανδακά. Ο σαουδάραβας κροίσος, ο οποίος μόλις είχε φθάσει με το Riva του mega yacht «Radiant» στην Ψαρού, την κοιτάζει προσεκτικά.
Επιστρέφω στην Αθήνα. Προσωπικότητες της επιχειρηματικής ζωής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Γιώργου Βασιλάκη. Το πέμπτο κατάστημα Volvo ΒΕΛΜΑΡ εγκαινιάστηκε στην Αργυρούπολη στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του ομίλου Βασιλάκη. Ενα opening party με drinks, σπεσιαλιτέ του Εκτορα Μποτρίνι, το jazz κουαρτέτο του σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη και πολλά χαμόγελα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Volvo Hellas Car κ. Γιάννη Πετούλη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ