Ο νεαρός άνδρας με τους άψογους κοιλιακούς κρατούσε τρυφερά από τη μέση το κατάξανθο κορίτσι. Το λευκό αποκαλυπτικό της μπικίνι ερχόταν σε έντονη αντίθεση με το αθλητικού τύπου, εκτυφλωτικό κόκκινο μαγιό του συντρόφου της. Πρόσεξα ότι και οι δύο συνόδευαν τα bathing suits με ακριβά, χειροποίητα σανδάλια. Εκείνος είχε επιλέξει αυτά του οίκου Berluti, στο χρώμα της σοκολάτας. Εκείνη τα γαλάζια Manolo Blahnik με τη λευκή και dark blue «μαργαρίτα». Μια σταγόνα από τη συλλεκτική γαλλική σαμπάνια του οικοδεσπότη έπεσε επάνω στη μηχανή του εκπληκτικής χλιδής και εξαιρετικού design Aeroboat. Ο μπάτλερ έσπευσε γρήγορα να σκουπίσει το σημείο όπου ο χρυσός καμπανίτης αξίας χιλιάδων ευρώ άφησε μικροσκοπικό λεκέ. Η Ούρσουλα ακριβώς δίπλα μου γέλασε ειρωνικά. «Μμμ! Ειλικρινά dear πίστευα ότι η αδιάβροχη, δωδεκαβάλβιδη Rolls-Royce Merlin μηχανή μπορούσε να αντέξει τη λαμπερή σταγόνα της limited edition Crystal champagne» επεσήμανε. Ανασήκωσα αδιάφορα τους ώμους μου. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος – Κασσανδρής με είχε ήδη ενημερώσει γύρω από το super glamorous «βιογραφικό» του yacht – δαχτυλήθρα με τον κινητήρα πολεμικού αεροπλάνου.
Το Riva Tritone Special Cadillac σταμάτησε ακριβώς δίπλα στο Aeroboat. Δύο νεαροί άνδρες φώναξαν κάτι στον ιδιοκτήτη του yacht. Το ραντεβού κλείστηκε για το επόμενο βράδυ, στη μαρίνα του Μόντε Κάρλο. Η θαλαμηγός του οδηγού της Formula 1 Κίμι Ραϊκόνεν «Iceman» ήταν ο τόπος συνάντησης. Πάντα μου άρεσε το σκάφος του Κίμι. Θυμάμαι ότι την πρώτη φορά που φιλοξενήθηκα σε αυτό ήταν στη διάρκεια μιας κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά. Ο διάσημος ραλίστας συνηθίζει να διοργανώνει εξαιρετικά gatherings. Συνήθως στο Μόντε Κάρλο.
Από το Μονακό στο Κρανίδι για τον Mr. BlackRock
Το Grand Prix του Μονακό, το οποίο πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή, συγκέντρωσε στο Πριγκιπάτο αρκετούς έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες. Κάποιοι από αυτούς παρέμειναν στη Γαλλική Ριβιέρα για το private dinner του σκηνοθέτη Τζορτζ Λούκας. Οι περισσότεροι όμως επέστρεψαν στην Ελλάδα. Εσπευσαν στο Κρανίδι, λίγα χιλιόμετρα πριν από το Πόρτο – Beverly – Χέλι. Η περιοχή το weekend που διανύουμε θυμίζει κάτι από τα κοσμοπολίτικα spots της Νότιας Γαλλίας. Μεγαλοτραπεζίτες, προσωπικότητες του διεθνούς τζετ σετ, ρώσοι, αμερικανοί και άραβες μεγιστάνες έχουν φθάσει στο πρώην «ταπεινό» αυτό κομμάτι της πελοποννησιακής γης. Θαλαμηγοί, ταχύπλοα, κυρίως όμως ελικόπτερα μετέφεραν τους προσκεκλημένους σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα. Ενας από τους ισχυρότερους οικονομικούς παράγοντες σε παγκόσμιο επίπεδο, ο «πολύς» Mr. Laurence Douglas Fink, chairman και chief executive officer της BlackRock, πάντρεψε τον γιο του με καλλονή ρωσικής καταγωγής. Το «AmanZoe» κλείστηκε ολόκληρο από τον εβραϊκής καταγωγής πάμπλουτο Larry. Οι καλεσμένοι «πέταξαν» στην Ελλάδα από το Λος Αντζελες, τη Νέα Υόρκη, το Κολοράντο, τη Μόσχα, το Λονδίνο και τη Γενεύη. Ο κ. Fink, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του κ. Δελμούζου-Κασσανδρή, έχει ήδη αποκτήσει βίλα στο glamorous συγκρότημα με φόντο το απέραντο γαλάζιο. Oh! Mon Dieu! Αυτό το καλοκαίρι είμαι σίγουρη ότι θα ζήσω μέσα σε ένα σύννεφο απίστευτης χλιδής και μοναδικής λάμψης…
Δείπνο με εφοπλιστές και τραπεζίτες
Και αν ο κ. Laurence D. Fink συγκεντρώνει τους μεγιστάνες της παγκόσμιας οικονομίας στο Κρανίδι, πολλοί έλληνες ισχυροί του χρήματος αναγκάζονται να κατηφορίσουν στη Βουλιαγμένη. Οι δεξιώσεις και τα γεύματα με τους σημαντικούς παράγοντες της ελληνικής και διεθνούς Ναυτιλίας έχουν ξεκινήσει. Με αφορμή τη μεγάλη γιορτή των Ποσειδωνίων. Το αυτοκίνητο τρέχει γρήγορα στον δρόμο που καταλήγει στο «Astir Palace Vouliagmeni». Ρίχνω μια γρήγορη ματιά αριστερά, εκεί όπου βρίσκεται η μαρίνα με τα σκάφη. Οι ιδιοκτήτες τους έχουν φροντίσει να τα φωταγωγήσουν. Αρκετοί πλοιοκτήτες, μέλη του ελληνικού lobby στη βρετανική πρωτεύουσα, έχουν φθάσει στην Αθήνα με αφορμή τη σημαντική ναυτιλιακή φιέστα. Προχωράω στο εσωτερικό του ξενοδοχειακού συγκροτήματος και στο ιαπωνικής κουζίνας εστιατόριο «Matsuhisha». Οι επικεφαλής της Credit Suisse παραθέτουν δείπνο στο restaurant των κ.κ. Nobu και Ιωαννίδη. Γύρω από τα ξύλινα μεγάλα τραπέζια και την υπέροχη θέα στη θάλασσα απολαμβάνουν sushi και σαλάτα με πλάτη αστακού οι κ.κ. Θόδωρος Αγγελόπουλος, Σπύρος Καρνέζης, Γιώργος Οικονόμου και άλλοι γνωστοί εφοπλιστές. Παρατηρώ το μακρύ κατάλευκο φόρεμα από μουσελίνα το οποίο αναδεικνύει μοναδικά το σώμα της συζύγου ελβετού τραπεζίτη. Μοιάζει καταπληκτικά με αυτό που φορούσε σε party στις Κάννες το top model Αλεσάντρα Αμπρόσιο. Το συνόδευε με μπιζού του οίκου Chopard. Το γκαρσόνι αφήνει στο πιάτο μου μια λευκή ορχιδέα. Τα φώτα χαμηλώνουν…
Δεξίωση στην οικία Δούκα
Το σπίτι είναι «κρυμμένο» σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Γλυφάδας. Οταν κατεβαίνω στη συγκεκριμένη περιοχή φροντίζω πάντα να κάνω τη βόλτα μου από το «Konstantinos Karamanlis Glyfada Golf Course». Ο οικοδεσπότης άλλωστε της δεξίωσης με τους εκλεκτούς, low profile προσκεκλημένους τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στο αριστοκρατικό σπορ. Ο πρώην υπουργός κ. Πέτρος Δούκας και η σύζυγός του Ιλεάνα Εβερτ-Δούκα φιλοξένησαν στις ροτόντες του κήπου τους, μόλις λίγες βραδιές πριν από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, τους εφοπλιστές κ.κ. Γιάννη Κούστα, Νίκο Τσάκο, Βασίλη Μανιό, Γιάννη Δράγνη, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank κ. Νίκο Νανόπουλο, τον επιχειρηματία κ. Γιάννη Κατσαούνη και μερικούς άλλους ακόμη. Το gathering στην κατοικία του ex minister πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Σαουκάτ Αζίζ.
Με οικοδέσποινα την Ιωάννα Μαρτίνου
Τα χρώματα ήταν χαρούμενα, τρυφερά. Ροζ και γαλάζια. Χαρούμενες παιδικές φωνές γέμισαν το σπίτι της Ιωάννας Μαρτίνου. Τα δίδυμα Ιζαμπέλα και Πέτρος, μόλις πέντε ετών, γιόρταζαν τα γενέθλιά τους στον κήπο της μονοκατοικίας Μαρτίνου στη Βούλα. Κλόουν, κορίτσια εκπαιδευμένα στο να ζωγραφίζουν και να μεταμορφώνουν παιδικά προσωπάκια μπερδεύονταν με λιλιπούτειους καλεσμένους. Τραμπολίνο, ζαχαρωτά, μουσικές, παιχνίδια και δυνατά γέλια. Νεαρές μαμάδες ντυμένες με τα ανοιξιάτικα ζωηρόχρωμα φορέματά τους τα οποία συνόδευαν με μπαλαρίνες Chanel και Ferragamo. Η όμορφη Αταλάντη Μαρτίνου συζητούσε σε μια γωνιά του κήπου. Ο αρραβωνιαστικός της Ντίνος Κόκκαλης μάλλον… δεν είχε θέση σε ένα τέτοιο θορυβώδες παιδικό party. Αργότερα ναι!
Ο Κωνσταντίνος και το dinner της CITI
H Νέα Υόρκη είναι η μοναδική πόλη στον κόσμο που του ταιριάζει τόσο πολύ. Ισως επειδή ο Κωνσταντίνος Βαρβιτσιώτης μπορεί να ακολουθήσει τους ξέφρενους ρυθμούς της. Οπως όλοι οι νέοι, μοντέρνοι, ταλαντούχοι άνθρωποι. Ο Κωνσταντίνος ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στο Big Apple ως Αrt Director. Συνεργάζεται με μεγάλες αμερικανικές εταιρείες. Τις εμπειρίες του από μια περιπετειώδη, συναρπαστική ζωή πάντα μέσα από τη δική του ματιά «αφηγείται» στο «365 the project, a poster for everyday» το οποίο παρουσιάζεται στην γκαλερί Ζουμπουλάκη.
Επιστρέφω στη Βουλιαγμένη για το δείπνο της CITI. Επιχειρηματίες, τραπεζίτες και εφοπλιστές με φόντο και πάλι τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Οι κυρίες κρατούν στα χέρια τους chic δώρα του CITI Group. Γαλάζια μπλοκάκια με την υπογραφή Smythson. Παρόντες οι εφοπλιστές κ.κ. Αγγελικούσης , Ιγγλέσης , Παναγόπουλος, Παππάς, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση κ. Αντώνης Παπαδημητρίου και η κυρία Αφροδίτη Παναγιωτάκου με κομψό ιβουάρ φόρεμα…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ