Το επιβλητικό κατάλευκο superyaght «Pegasus V» άφηνε πίσω του τεράστιους κυματισμούς. Μέσα από το τελευταίο μοντέλο του χειροποίητου Riva, το legendary Tritone Special Cadillac, παρακολουθούσα τους επιβάτες του σκάφους να έχουν λάβει… στρατηγικές θέσεις πάνω στα έξι decks. Πανέτοιμοι να παρακολουθήσουν την «προσέγγιση» του motoryacht στο Παλιό Λιμάνι της Μυκόνου. Τελικά η θαλαμηγός, έπειτα από αρκετές προσπάθειες του έμπειρου πολυμελούς crew με τις ατσαλάκωτες κατάλευκες στολές, «έδεσε» στο old port of Mykonos. Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης χαμογέλασε με ικανοποίηση.
«Το «Pegasus V» ανήκει στην κατηγορία με τα 50 μεγαλύτερα luxury superyachts του πλανήτη» με πληροφόρησε. «Κατασκευάστηκε στα δανέζικα ναυπηγεία Danyard, είναι διακοσμημένο από τον διάσημο interior designer François Zuretti και αποτελεί την ιδανική λύση για τους κροίσους οι οποίοι επιθυμούν να κάνουν μυθικές διακοπές» τόνισε. «Πληροφορήθηκα ότι το σκάφος, το οποίο πρέπει να σημειώσω πως διαθέτει Beach Club και ελικοδρόμιο που «μετατρέπεται» σε γήπεδο golf, έφθασε στην adorable Mykonos από την Ιταλία» επεσήμανε. «Η θαλαμηγός βρισκόταν λίγα μόλις 24ωρα πριν, στο κοσμοπολίτικο Αμάλφι. Το αγαπημένο μας νησί των ανέμων ζει πραγματικά ανεπανάληπτες στιγμές» κούνησε το κεφάλι του. «Οι πολυτελέστερες θαλαμηγοί του κόσμου, tycoons, jetsetters και νεαρές καλλονές βρίσκονται αυτές τις ημέρες στα καταγάλανα νερά του δημοφιλούς αιγαιοπελαγίτικου island» υπογράμμισε.
Αγγιξα με τις άκρες των δακτύλων μου το ιβουάρ δερμάτινο τιμόνι του ωραιότερου και πιο γρήγορου Riva που δημιουργήθηκε ποτέ.
Τι Αμάλφι, τι Mykonos!
Εριξα μια γρήγορη ματιά στο βιβλίο του αμερικανού συγγραφέα Τένεσι Ουίλιαμς με τίτλο «Cat On a Hot Tin Roof» για το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο Pulitzer το 1955. Βρίσκεται πάνω στο διπλανό κάθισμα. Σκέφτηκα ότι ο Ουίλιαμς είχε εμπνευστεί το συγκεκριμένο έργο στο λατρεμένο μου Amalfi Coast. Ισως στον κήπο της «Villa Treville», το παλιό σπίτι του Φράνκο Τζεφιρέλι. Εκεί όπου τώρα κάνει τις διακοπές της η Αθηνά Ωνάση, η supermodel Εύα Χερτζίκοβα, φορώντας nude σύνολα και «φιδίσια» μπριγιαντένια βραχιόλια Chopard και ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. Αχ! Το λατρεμένο μου Αμάλφι! Η θάλασσα έχει χρώμα τιρκουάζ και οι βίλες είναι κινηματογραφικές. Εκεί μπορείς να απολαύσεις την πραγματική Dolce Vita.
Χρυσές μπουκαπόρτες
Ο δυνατός θόρυβος με έκανε να γυρίσω το κεφάλι μου. Οι μπουκαπόρτες του «Pegasus V» είχαν ανοίξει. Υπερσύγχρονα γυαλιστερά jet ski ξεχύθηκαν στη θάλασσα. Η Mykonos δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από το Αμάλφι. Ζούσε πραγματικά κινηματογραφικές στιγμές. Το ίδιο βράδυ το «Pegasus V» και το επίσης glamorous motoryacht «ΜΙΜΤΕΕ» είχαν φωταγωγηθεί γιορταστικά. Το big party ξεκινούσε με φόντο την πανέμορφη Mykonos. Τούρκοι μεγιστάνες παγκόσμιας ακτινοβολίας, όπως οι Κοτς και Σαμπάντσι, μεγαλοβιομήχανοι, μέλη της αμερικανικής ελίτ και γόνοι ελλήνων tycoons όπως ο Σταύρος Jr. και η Ευγενία Νιάρχου ήταν εκεί. Από το «Cavo Paradiso» ξεχύνονταν μουσικές του τελευταίου hit της Arianna και του ράπερ Pitbull. Sexy people στα μπαρ και στα decks…
Η άφιξη του Mr. Nobu και το μενού που έφθασε με λίαρ τζετ
Υψηλοί επισκέπτες με εξαιρετικά απαιτητικές γευστικές επιλογές. Οι περισσότεροι από αυτούς «εγκατέλειψαν» για λίγο τα υπερπολυτελή yachts για να δοκιμάσουν παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, αλλά και μενού υψηλών προδιαγραφών στα top spots της Μυκόνου. Κάποιοι πληροφορήθηκαν ότι ο αγαπημένος τους jetsetter chef Nobu θα μαγειρέψει αποκλειστικά και μόνο για τους VIP πελάτες στο «Matsuhisha» του «Belvedere». Ο Nobu Matsuhisha, συνεταίρος του Ρόμπερτ Ντε Νίρο στο Λος Αντζελες, θα κάνει ένα πέρασμα από τα δημοφιλέστατα εστιατόριά του στη βρετανική πρωτεύουσα προτού καταλήξει στη Μύκονο. Εκεί ανάμεσα σε sushi, σαλάτες με πλάτη αστακού και black cod θα σβήσει τα 10 κεράκια παρουσίας του restaurant στο Aegean island.
Το private dinner από το… Παρίσι
Εγώ η λάτρης της japanese cuisine αισθάνομαι τόσο, μα τόσο συγκινημένη. Μαθαίνω πάντως ότι πρώην κορυφαίο και ιδιαίτερα προβεβλημένο στέλεχος κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα έφερε με ειδική πτήση από το Παρίσι «πιάτα» διάσημα γάλλου chef. Δύο χρόνια πριν ο chef ήρθε ο ίδιος στην κατοικία του επιχειρηματία για να μαγειρέψει ειδικά για τους προσκεκλημένους του. Pas mal! Οι καλεσμένοι αυτή τη φορά, πέρα από κάποιους έλληνες φίλους, ήταν κινέζοι, ιάπωνες και τούρκοι τραπεζίτες και επενδυτές. Εχω την αίσθηση ότι μεταξύ Filet au poivre και γαλλικής σαμπάνιας ετοιμάζεται μεγάλο επιχειρηματικό deal.
Ολοι για τον Φίλιππο
Ο Φίλιππος είναι ένας πολύ χαριτωμένος μπόμπιρας. Ο γιος του Γιώργου και της Ελενας Ντάβλα είναι ένας νεαρός κύριος με αναμφισβήτητα ισχυρή προσωπικότητα. Παιχνιδιάρης και φασαριόζος. Ο Ντάβλας junior βαφτίστηκε στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Κεφαλάρι με νονά την κυρία Τζένη Μελισσανίδη. Μεγαλώνοντας το αγοράκι, το οποίο έκλαιγε γοερά σε όλη τη διάρκεια του μυστηρίου, θα ξεφυλλίσει το τρυφερό, δερματόδετο γαλάζιο άλμπουμ με τα φωτογραφικά στιγμιότυπα. Τότε θα «ανακαλύψει» ότι οι μεγαλύτερες προσωπικότητες της επιχειρηματικής ζωής του τόπου, ονόματα του διεθνούς τζετ σετ και γαλαζοαίματοι ήταν εκεί. Ο πανευτυχής μπαμπάς Γιώργος Ντάβλας, αγαπημένο παιδί της κοινωνικής ελίτ, συγκέντρωσε και πάλι, τέσσερα χρόνια μετά τη βάπτιση του πρωτότοκου γιου του Κωνσταντίνου, great personalities σε μια invitation πολλών γαλάζιων αστέρων. Τελικά, τίποτα δεν είναι τυχαίο!
Δεξίωση με ονοματεπώνυμο
Μετά τη βάφτιση ακολούθησε δεξίωση στο ξενοδοχείο «Theoxenia». Εκεί ήταν ο πρίγκιπας Νικόλαος, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Μαριάννα Λάτση, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Peter Prince of Yogoslavia, η Γιάννα Αγγελοπούλου, η πριγκίπισσα Καρολίνα Βοναπάρτη, η Φωτεινή Λιβανού, η Ελένη Βάτη, ο Παναγιώτης Λαιμός, τα ζεύγη Χατζηνικολάου, Αποστολοπούλου, Κόβα, Καμπάνη, Βαχάρη, Τάννες, Φωστηροπούλου, Καίσαρη, Βερνίκου, Δαυίδ, Τσαβλίρη κ.ά. Απόντες αυτή τη φορά, λόγω της παρουσίας τους στη λαμπρή τελετή για τα ογδοηκοστά έβδομα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ, ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα του Κεντ, όπως επίσης η Ντόντα Βορίδη-Γουλανδρή και η Αγνή Μπάλτσα.
Ο γάμος Γραφανάκη – Lewis στη Μύκονο
Εκείνη είναι μια νεαρή γοητευτική Ελληνίδα. Εκείνος βέρος Αμερικανός από πολύ καλή οικογένεια. Και οι δυο τους με άριστες σπουδές σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Γνωρίστηκαν λίγα χρόνια πριν στο Columbia, όπου έκαναν το NBA τους. Ερωτεύτηκαν και σε κάποια στιγμή αποφάσισαν να παντρευτούν. Ο γάμος έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Ελλάδα. Ανθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν καλά τη Σοφία Γραφανάκη και τον Walker (junior) Lewis τονίζουν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να πραγματοποιηθεί ο γάμος αυτός μακριά από τη χώρα μας. Η Σοφία, με άψογη ανατροφή και μόρφωση, κυρίως όμως τεράστια αγάπη για την Ελλάδα, κατόρθωσε να «περάσει» τα συναισθήματά της στον σύντροφό της. Επέλεξαν τη Μύκονο για τη γαμήλια τελετή και τα καλέσματα που ακολούθησαν ήταν όλα τους «ντυμένα» με γαλάζια ελληνικά χρώματα.
Παραδοσιακό γλέντι στο «Sea Satin» την παραμονή του γάμου, με τους καλεσμένους να χορεύουν συρτάκι, ακολουθώντας τα βήματα του παλιού, λαïκού dancer του νησιού! Ο γάμος έγινε το Σάββατο σε μια εκκλησία στη Μικρή Βενετία, την περιοχή της Μυκόνου με το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα. Οι γονείς της νύφης, οι διακεκριμένοι δικηγόροι Αντώνης και Κορίνα Γραφανάκη, και οι γονείς του γαμπρού, Helen και Walker Lewis, έλαμπαν από ευτυχία. Κουμπάρα η Αλεξάνδρα Ποταμιάνου. Οι μπομπονιέρες έφεραν την υπογραφή του διάσημου γλύπτη Takis. Στη Μύκονο είχαν καταφθάσει περισσότεροι από 250 αμερικανοί φίλοι και συγγενείς. Μετά την τελετή ακολούθησε party στο «Cavo Paradiso», διαχρονικά αγαπημένο spot της νεολαίας και του star DJ Ντέιβιντ Γκέτα, ο οποίος φθάνει πάντα εκεί μετά την Ιμπιζα.
Το μεσημέρι της Κυριακής οι προσκεκλημένοι των δύο οικογενειών συγκεντρώθηκαν στο δημοφιλές «Alemagou» στη Φτελιά. Το νεαρό ζευγάρι θα μείνει μόνιμα στη Νέα Υόρκη. Βίον ανθόσπαρτον λοιπόν!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ