Ο επιφανής τρόφιμος των φυλακών Κορυδαλλού έχει πέσει σε βαθιά μελαγχολία. Περνάει πλέον τις περισσότερες ώρες της μέρας του, δίπλα στα ταψιά της κουζίνας και τα μανουάλια της μικρής εκκλησίας. «Oh! My God!» εκμυστηρεύεται συχνά σε άλλον σύντροφο-prisoner ο οποίος κατηγορείται επίσης για οικονομικά εγκλήματα. «Προτιμώ την τηγανίλα, την τσίκνα και την βαριά μυρωδιά των κεριών από την ανυπόφορη, άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτός ο άνθρωπος» συνέχισε. «Μα είναι δυνατόν; Εδώ και λίγο καιρό που ο συγκεκριμένος κύριος μετακόμισε στο… tres chic, ευαγές ίδρυμα, αισθάνομαι σαν να είμαι άπλυτος εγώ ο ίδιος» κούνησε το κεφάλι του με απελπισία. «Μα δεν υπάρχει πλέον σεβασμός στον συνάνθρωπο;», αναρωτήθηκε. «Σκοπεύω να υποβάλλω αίτημα στη διεύθυνση των φυλακών για αλλαγή όχι μόνο κελιού αλλά και πτέρυγας» υποστήριξε. Ο συγκρατούμενος με τον οποίο ο «εγκλωβισθείς» μέσα στη τσίκνα και το λιβάνι prisoner, μοιραζόταν στο παρελθόν στιγμές ατέλειωτου glamour, προσπαθούσε να απαλύνει τον πόνο του καλού του φίλου.

«Σε καταλαβαίνω αγαπητέ μου» άφηνε να του ξεφύγουν μικροί, συνεχείς στεναγμοί απόγνωσης. «Μπορεί καθημερινά να αντιμετωπίζουμε χιλιάδες προβλήματα, υπάρχει όμως πάντα μία αξιοπρέπεια, ένας αλληλοσεβασμός» τόνισε. «Ακόμα και ο τελευταίος βλαχομπαρόκ κρατούμενος κάνει μια καθημερινή βόλτα από το ντους», συνέχισε. Ο συγκεκριμένος κύριος έχει διακόψει εντελώς τις διμερείς συνομιλίες με το νερό και το σαπούνι» επεσήμανε.

Ούτε καν τα γαλλικά αρώματα

Ένα «διαμαντένιο» δάκρυ κύλησε από τα μάτια μου. Ω! Ναι! Οι celebrities – prisoners των φυλακών Κορυδαλλού, αντιμετωπίζουν τον τελευταίο μήνα ένα τεράστιο πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που ούτε αυτοί οι διάδοχοι της Helen Rochas στην περίφημη Γαλλική αυτοκρατορία αρωμάτων δεν θα μπορούσαν να λύσουν! Ο πρώην κραταιός οικονομικός παράγοντας με τις ισχυρές πολιτικές διασυνδέσεις ο οποίος κρατείται στην επονομαζόμενη πτέρυγα VIP αποφεύγει να επισκέπτεται την ντουζιέρα. Οι συγκρατούμενοί του κυκλοφορούν πλέον με αρωματικά χαρτομάντιλα στην μύτη τα οποία παραγγέλνουν σωρηδόν από super markets της περιοχής του Κορυδαλλού. Πτωχά συνηθισμένα χαρτομάντιλα σε νάιλον συσκευασίες που καταφθάνουν μαζί με τρόφιμα, απορρυπαντικά και είδη υγιεινής. Σε κάποιες άλλες χρυσές εποχές οι πρώην πανίσχυροι επιχειρηματίες, πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες επέλεγαν αποκλειστικά και μόνο τα Burberry χαρακτηριστικά καρό μαντιλάκια. Μαντιλάκια τα οποία εισήγαγε μαζί με ρούχα και αξεσουάρ η μεγαλοπρεπής εταιρεία του επίσης prisoner και πάντα περιποιημένου Lakis Gavalas.

Σκέφτομαι ότι μόνο η σκληρή εξολοθρεύτρια μικροβίων, blue-black σύζυγος Akis κυρία Βίκυ Σταμάτη θα μπορούσε με ένα… πέρασμα από την ανδρική VIP πτέρυγα να λύσει το πρόβλημα. Οι ισχυρότατες δόσεις των απορρυπαντικών της θα εξαφάνιζαν και αυτόν ακόμα τον κρατούμενο – πολέμιο του σαπουνιού.

Ιστορίες για γέλια και η Κέιτ Απτον

Όσο για τις φήμες ότι ο famous hairdresser Γιώργος Δουδέσης επισκέπτεται τις φυλακές Κορυδαλλού να για επιμεληθεί κουρέματα και μιζανπλί μόνο γέλια προκαλούν. Πόσο μα πόσο αφελείς είναι εκείνοι που πιστεύουν τις απίθανες αυτές ιστορίες! Είμαι σίγουρη ότι πολύ σύντομα κάποιοι θα μεταφέρουν πληροφορίες γύρω από την επίσκεψη στο σωφρονιστικό κατάστημα του διάσημου κομμωτή Ενζο Ανγκιλέρι, στενού συνεργάτη του κορυφαίου φωτογράφου Πατρίκ Ντεμαρσελιέ!

Πέρα για πέρα αληθινή είναι όμως η επιθυμία νεαρού κρατούμενου (κατηγορείται επίσης για οικονομικά εγκλήματα, τεραστίου όμως βεληνεκούς εφόσον έχουν να κάνουν με διασπάθιση δημόσιου χρήματος) να τοποθετήσει πάνω από το πτωχικό του πλέον κρεβάτι την φωτογραφία της χυμώδους Κέιτ Απτον. Ο young man λάτρης της καλής ζωής, των πανάκριβων σπορ αυτοκινήτων και των ωραίων γυναικών, διατηρούσε στο παρελθόν δεσμό με γνωστή ελληνίδα «μονδέλα». Ένα καστανό κορίτσι με εκρηκτικές αναλογίες το οποίο μονοπωλούσε τα εξώφυλλα των ανδρικών περιοδικών.

Είμαι σίγουρη ότι το κατάξανθο «αγγελούδι» της «Victoria’s Secret» θα τον συντροφεύει στα όνειρά του… Οι μέρες και οι νύχτες στις φυλακές Κορυδαλλού είναι ατέλειωτες.

Μόνο σε φωτογραφίες

Οι celebrities – prisoners μπορούν πλέον αποκλειστικά και μόνο μέσα από τις φωτογραφίες των lifestyle σελίδων των εφημερίδων και περιοδικών να «αντικρίζουν» τις glamorous βουνοκορφές του Σεν Μόριτζ, του Γκστάαντ, της Κουρσεβέλ ακόμα και αυτού του μακρινού always trendy Ασπεν του Κολοράντο. Θυμάμαι ότι μόλις τρία χρόνια πριν , πολυσυζητημένος επιχειρηματίας μετέφερε μέσα σε ειδικές, πανάκριβες συσκευασίες στο φημισμένο spot των H.Π.Α τα ντραμς του. Αγαπούσε τόσο πολύ να παίζει ντραμς ώστε δεν μπορούσε να τα αποχωριστεί ούτε κατά την διάρκεια των Christmas holidays .Σήμερα βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση…

Περισσότερες πληροφορίες για πρόσωπα και γεγονότα στην έντυπη έκδοση «Το Βήμα της Κυριακής» 13 Ιανουαρίου.