Ο μεγαλοεπιχειρηματίας , διάσημος συλλέκτης έργων της latin american art και σπάνιων αριστουργημάτων της παγκόσμιας όπερας, Ζοζέ Λουντιέρας ένιωθε πανευτυχής . Ο στενός του φίλος, Πλάσιντο Ντομίνγκο βρισκόταν για μια ακόμα φορά κοντά του. Φανατικός θαυμαστής του Ισπανού τενόρου ο οποίος γεννήθηκε πριν 70 χρόνια σε μία περιοχή έξω από την Μαδρίτη για να κατακτήσει αργότερα ολόκληρο τον πλανήτη με την υπέροχη φωνή του, ήταν στο επίκεντρο της προσοχής. Ο πάντα γοητευτικός Πλάσιντο ανακηρύχθηκε Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO , στην διάρκεια μιας εντυπωσιακής τελετής η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Κομψότατος όπως πάντα, ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης και Διευθυντής ορχήστρας ανέβηκε στο «βήμα» για να ευχαριστήσει τις διεθνείς προσωπικότητες οι οποίες συγκεντρώθηκαν στην έδρα του οργανισμού. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς για την εξαιρετική αυτή τιμή» είπε ο κ. Ντομίνγκο ο οποίος έχει ερμηνεύσει μέχρι σήμερα 140 διαφορετικούς ρόλους στις σημαντικότερες όπερες του κόσμου. Λίγο αργότερα ο Πλάσιντο ο οποίος κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Los Angeles Opera στην Καλιφόρνια, συνομίλησε με τους άλλους πρέσβεις καλής θελήσεως της UNESCO.

Μαριάννα, Νίκος και Αλεξία Βαρδινογιάννη

Great personalities

Ανάμεσά τους η κ. Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη η οποία συνοδευόταν από τον γιο της Νίκο και τη σύζυγό του Αλεξία. Η Ελληνίδα πρέσβης της UNESCO συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον πληθωρικό κ.Ντομίνγκο ο οποίος τρέφει μεγάλο θαυμασμό για τη χώρα μας. Ο Ισπανός τενόρος έχει επισκεφθεί όπως είναι γνωστό αρκετές φορές στο παρελθόν την Ελλάδα για επαγγελματικούς κυρίως λόγους. Τον Πλάσιντο και την Μαριάννα άλλωστε «ενώνουν» οι κοινές τους κοινωνικές ευαισθησίες και ιδιαίτερα η αγάπη τους για τα πάσχοντα παιδιά.

Μετά την τελετή ακολούθησε μουσική παράσταση προς τιμή του κ. Ντομίνγκο. Τραγούδησαν οι σοπράνο Micaëla Oeste και Angel Blue. Ήταν εκεί η Sheikha Mozah, η λαμπερή σύζυγος του Ελληνολάτρη Εμίρη του Κατάρ Hamad bin Khalifa Al Thani (στην φωτογραφία μαζί με τους κ.κ. Ντομίνγκο, Βαρδινογιάννη και Bokova – Γεν. Διευθύντρια της UNESCO), η κ. Marta Domingo ,η πριγκίπισσα Beatrice of Bourbon , ο πρίγκιπας Charles- Emmanuel of Bourbon- Parma, οι πριγκίπισσες Nessrine Toussoun της Αιγύπτου και Philomene d’Arenberg, η γνωστή ηθοποιός κ. Μαρίζα Μπέρενσον η βαρόνη Arielle de Rothschild, o βιολιστής Ino Mikrovic , η Julie Depardieu , κόρη του διάσημου ηθοποιού Gerard Depardieu και άλλοι.

Ο Μποτέρο στο μπάνιο

Ο Ντίντης θαυμάζει όπως και ο Ζοζέ τους μεγάλους καλλιτέχνες της Νότιας Αμερικής . Πάνω από την κατάλευκη πορσελάνινη μπανιέρα του, τυλιγμένη με φύλλο χρυσού ‘’στέκεται’’ περήφανο ένα άλογο, καταπληκτικό γλυπτό του Κολομβιανού καλλιτέχνη Φερνάντο Μποτέρο. Ακριβώς όπως και στο bathroom του Ρώσου αρχιτέκτονα Dmitry Velikovsky αγαπημένου των big big jet setters.

Λατρεύει να ακούει όπερα με «πρωταγωνιστή» τον Πλάσιντο. Άριες του Βέρντι καθώς επίσης και την εξαιρετική ερμηνεία του στην παράσταση «Τριστάνος και Ιζόλδη».

Drinks μετά τις συλλήψεις

Καθισμένος στις αναπαυτικές βελούδινες πολυθρόνες του «Alexander’s Bar» της Μεγάλης Βρετάνιας ξεφύλλιζε τον τελευταίο κατάλογο από την έκθεση των Φρίντα Κάλο και Ντιέγκο Ριβέρα, στην γκαλερί «Mary- Anne Martin» στην 23 East 73rd Street, της Νέας Υόρκης. Απολάμβανε το καινούργιο ροζ κοκτέιλ του Bar με τη σκερτσόζικη ονομασία Mr & Mrs Pom… Σκέφτομαι αν η ελληνίς δημιουργός του εμπνεύστηκε από το περιπετειώδες story της ταινίας Mr.&Mrs Smith με τους Μπράντ Πητ και Αντζελίνα Ζολί. Ίσως! Σίγουρα όμως διαθέτει φαντασία…

Σάββατο βράδυ 24 Νοεμβρίου. Ένα ζευγάρι το οποίο έφθασε ακριβώς στις 10 παρά 20 του τράβηξε την προσοχή. Ο άνδρας ψηλός, με ξυρισμένο κεφάλι και γυαλιά μυωπίας φορούσε ένα κλασικό μπλε κοστούμι. Η κυρία που τον συνόδευε λεπτοκαμωμένη, με καστανοκόκκινα κουρεμένα καρέ μαλλιά. Ντυμένη με ένα απλό μαύρο φόρεμα τύπου Jackie O. Κάθισαν στο «Winter Garden», ακριβώς έξω από το bar. Ήταν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και η κυρία Νίκου Δένδια.

Satisfaction

Ο μεγαλοεφοπλιστής – μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης παρατήρησε ότι δύο νεαροί γεροδεμένοι άνδρες έκαναν την είσοδό τους στο ‘’Alexander’s’’. Έριξαν μία διερευνητική ματιά στο χώρο και έπειτα προχώρησαν και κάθισαν σε ένα τραπεζάκι προς τη μεριά του lobby. Οι υπόλοιποι άνδρες της προσωπικής φρουράς του υπουργού περίμεναν έξω από το ξενοδοχείο. Ο κ. Δένδιας λιτοδίαιτος παρήγγειλε μόνο ένα χυμό. Ο minister δεν επιθυμούσε να παραγγείλει φαγητό αντίθετα με την σύζυγό του η οποία επέλεξε κάτι ελαφρύ. Ο Ντίντη παρήγγειλε αμέσως 77 bitter handmade σοκολατάκια. Ακριβώς όσα και τα αντικείμενα τα οποία είχαν κλαπεί από το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Τα πολύτιμα αντικείμενα βρέθηκαν λίγες ακριβώς ώρες πριν ο Υπουργός φθάσει στο hotel. Μάλλον επιθυμούσε να γιορτάσει τη μεγάλη αυτή επιτυχία στο πλευρό της συζύγου του.Ο κ. Δένδιας έμοιαζε πανευτυχής. Δεχόταν συγχαρητήρια τηλεφωνήματα και χαμογελούσε συνέχεια. Στο Ντίντη πάντα άρεσε ο συγκεκριμένος πολιτικός. Είναι χαμηλών τόνων, ευγενής δεν έχει αυτό το banale και βλαχομπαρόκ κάποιων άλλων συναδέλφων του δε «φωνάζει», δεν επιδεικνύεται. Κάνει αυτό το «American style».

Λάτρης…

Ο Υπουργός είναι λάτρης της περιοχής. Συχνά πυκνά έκανε τις βόλτες του στο Σύνταγμα, την Βουκουρεστίου , την Πανεπιστημίου. Ο Ντίντη τον παρατηρούσε να περπατάει μιλώντας στο κινητό του, μέσα από τις μεγάλες τζαμαρίες του «Zonars». Κάποιες φορές βέβαια επιλέγει spots στα βόρεια προάστια , όπως το always trendy ‘’Bar Que’’.

Πάντα Σάββατο βράδυ. Την τελευταία φορά που επισκέφθηκε το resto της Νέας Ερυθραίας συναντήθηκε τυχαία με έναν άλλο υπουργό. Το κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο Υπουργός Εξωτερικών είχε επιλέξει για dinner το συγκεκριμένο εστιατόριο. Συνοδευόταν από τη σύζυγό του- Βίβιαν και λίγους ακόμη φίλους.

Ο Ντίντη ζήτησε να τοποθετήσουν τα 77 σοκολατάκια σε ένα μεγάλο κουτί με μεταξωτές κορδέλες. Ο interior designer Δημήτρης Μπραζάς τοποθετούσε κόκκινες κορδέλες, μεγάλες μπάλες , γκυ και ‘’καρυοθραύστες΄΄ στις αίθουσες του ιστορικού ξενοδοχείου της Πλατείας Συντάγματος. Το τεράστιο δέντρο του θα ‘’ανάψει’’ στις 4 Δεκεμβρίου, στην διάρκεια μιας μικρής τελετής. Φίλος έστειλε στο Ντίντη από την Ουάσινγκτον φωτογραφίες από το περίφημο Willard Intercontinental (φωτό αριστερά). Ακριβώς απέναντι από τον Λευκό Οίκο. Με Christmas decoration. Merry Christmas to everyone.

*Περισσότερες λεπτομέρειες για πρόσωπα και γεγονότα στο «Βήμα Της Κυριακής», 2 Δεκεμβρίου.