Μιλώντας για τη δημοφιλέστερη τετράτροχη πρόταση της ελληνικής αγοράς, για το αυτοκίνητο στο οποίο η Toyota οφείλει τη σχεδόν μόνιμη παρουσία της στην κορυφή, οι συστάσεις ενδεχομένως να περισσεύουν.
Από την ημέρα που το Yaris βρέθηκε για πρώτη φορά στις προθήκες της ιαπωνικής φίρμας φέροντας τη σχεδιαστική υπογραφή του «δικού μας» Σωτήρη Κωβού μέχρι και σήμερα αποτελεί το απόλυτο μέτρο σύγκρισης της κατηγορίας του.
Στην τρίτη κατά σειρά γενιά του, το Yaris αποτελεί το μοναδικό αυτοκίνητο πόλης που εξασφαλίζει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε κινητήρες βενζίνης, diesel αλλά και ενός υβριδικού συνόλου, γεγονός που είναι από μόνο του αρκετό ώστε να περιγράψει τον πολυσχιδή χαρακτήρα του.
Η άριστη αξιοποίηση των εξωτερικών διαστάσεων εγγυάται την άνεση, οι προηγμένες τεχνολογικά εφαρμογές την ασφάλεια, η αποδοτικότητα των κινητήριων συνόλων την οικονομία και η σφραγίδα της Toyota την αξιοπιστία.
Αφετηρία για το Toyota Yaris αποτελεί ο ατμοσφαιρικός κινητήρας χωρητικότητας 1,0 λίτρου και τα 11.555 ευρώ. Η σκυτάλη περνά στο τετρακύλινδρο σύνολο βενζίνης των 1,33 λίτρων, το οποίο μάλιστα προσφέρεται είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με αυτόματο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων. Ο τίτλος των αποδοτικότερων εκδόσεων του μικρού Toyota ανήκει σε εκείνη που κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειές της φιλοξενεί τον κινητήρα diesel των 1,4 λίτρων αλλά και σε αυτή που συνδυάζει τη λειτουργία ενός βενζινοκινητήρα και ενός ηλεκτρικού μοτέρ, διαμορφώνοντας το πρώτο και μοναδικό πλήρως υβριδικό αυτοκίνητο πόλης, η τιμή του οποίου ξεκινά από τα 15.815 ευρώ.
Toyota Touch 2


To Yaris εφοδιάζεται με ένα από τα πλέον σύγχρονα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Οι εφαρμογές του Toyota Touch 2, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, υποστηρίζονται από μια έγχρωμη οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας μεγέθους 7,1 ιντσών. Μοναδικό χαρακτηριστικό για την κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης αποτελεί και η κάμερα οπισθοπορείας.

Hybrid Synergy Drive

Η συνδυαστική λειτουργία του κινητήρα βενζίνης και του ηλεκτρικού μοτέρ αποδίδει 100 ίππους. Με το 50% των διαδρομών να πραγματοποιούνται με αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου δεν ξεπερνά τα 3,3 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τα 75 γραμμ./χλμ.
Toyota Safety Sense

Τρία προηγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας συνθέτουν το Toyota Safety Sense χαρίζοντας στο Yaris ένα σαφές προβάδισμα απέναντι στις προτάσεις του ανταγωνισμού του. Το σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης, ανήκει, μεταξύ άλλων, στον βασικό εξοπλισμό υπογραμμίζοντας την υψηλή σχέση τιμής-αξίας που διακρίνει το δημοφιλές τετράτροχο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ