Μέχρι τις 8 Ιουνίου συνεχίζονται οι αιτήσεις για παραγγελίες αγροτικών προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς στην Ελευσίνα. Η διαδικασία συνεχίζεται μετά από τις επιτυχημένες διανομές 70 τόνων πατάτας και ελαιόλαδου Λακωνίας.

Στις 10 Ιουνίου θα μοιραστούν φακές και ρεβίθια από τον Άγιο Κωνσταντίνο Φαρσάλων σε συσκευασία των 6 και 5 κιλών αντίστοιχα στα 10 ευρώ. Στις 23 Ιουνίου θα μοιραστούν παραδοσιακά ζυμαρικά με γάλα και αυγά σε συσκευασίες του ενός κιλού, (χυλοπιτάκι, λαζανάκι, κριθαράκι χωριού, χυλοπίτες φούρνου, τραχανάς γλυκός, τραχανάς ξινός , κοφτό χωριού και τριβέλι) στα 2,90 ευρώ το κιλό. Την ίδια μέρα θα μοιραστεί και αλεύρι κίτρινο από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λαμίας (τύπου 70%, ελληνικού σίτου με πιστοποίηση Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, και σύμφωνα με τα πρότυπα του Agro 2, διαχείρισης ποιότητας ISO 9001 και συστήματος διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ISO 22000), 3 ευρώ τα 5 κιλά και 5 ευρώ τα 10 κιλά.

Μετά τις 23 Ιουνίου και κάθε Σαββατοκύριακο θα γίνεται το μοίρασμα προϊόντων, όπως μέλι πορτοκαλιού Μυκηνών Άργους και μέλι πεύκου Βόρειας Εύβοιας 14 ευρώ το τρίκιλο, ελαιόλαδο Λακωνίας ΠΓΕ & Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, 14,50 ευρώ τα 5 λίτρα και πατάτα Αχαΐας 9 ευρώ τα 30 κιλά.

«Η διαδικασία , η οποία ακολουθείται είναι πολύ εύκολη για τους καταναλωτές. Η διανομή γίνεται σ’ ένα μεγάλο πάρκινγκ, όπου οι πολίτες έρχονται με το αυτοκίνητό τους, δίνουν την απόδειξη της αίτησής τους, φορτώνουν το αυτοκίνητο, πληρώνουν τον παραγωγό και φεύγουν. Οι ώρες διανομής είναι συνήθως 8 το πρωί με 1 το μεσημέρι. Μετά την μία μπορούν να έρθουν πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν κάνει αίτηση και να προμηθευθούν προϊόντα. Ζητάμε πάντα από τους παραγωγούς να φέρνουν ένα με ενάμιση τόνο περισσότερο μαζί τους» αναφέρει η κυρία Μαρία Δημόπουλου, γεωπόνος και υπεύθυνη για το κίνημα χωρίς μεσάζοντες στο Δήμο Πειραιά.

Σημαντική είναι και η βοήθεια των εθελοντών της ομάδας του Θριασίου Πεδίου, οι οποίοι λαμβάνουν τις αιτήσεις και βοηθάνε στη διανομή λειτουργώντας ως γραμματεία στο σημείο διανομής.

«Η επιλογή των παραγωγών γίνεται από τις δύο γεωπόνους του δήμου και αφορά παραγωγούς από όλη την Ελλάδα. Πέρα από την χαμηλή τιμή τους ζητάμε να κάνουν προσφορές στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου καθώς και στην εκκλησία και στο ίδρυμα ‘Φωλιά’, που υπάρχει στο δήμο μας. Σήμερα, μάλιστα, περιμένουμε ενάμιση τόνο πατάτας, ο οποίος θα διατεθεί σ’ αυτούς τους τρεις αποδέκτες. Σημαντικό είναι να προστεθεί ότι η προσφορά ειδών διατροφής δεν αφορά μόνο τους δημότες Ελευσίνας, αλλά είμαστε ανοιχτοί και σε όσους συμπολίτες μας από άλλες περιοχές έχουν ανάγκη» τονίζει ο κ. Γιώργος Τσουκαλάς, δήμαρχος Ελευσίνας.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο παραγγελίας που θα διατίθεται στην είσοδο του Δημαρχείου Ελευσίνας ( Χατζηδάκη 41 & Δήμητρος), ή να το εκτυπώσουν από την ιστοσελίδα του Δήμου Ελευσίνας στο www.elefsina.gr και να το υποβάλουν στους εθελοντές του Δήμου, οι οποίοι θα βρίσκονται στην είσοδο του Δημαρχείου Ελευσίνας (Χατζηδάκη 41 και Δήμητρος) από τις 10 το πρωί μέχρι τις 1 το μεσημέρι έως τις 8 Ιουνίου, είτε ηλεκτρονικά στο e-mail: ggaelefsinas@gmail.com, είτε με φαξ στο τηλ: 210-5537242 (Ελευσίνα).
Όσοι αποστέλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά ή με fax παρακαλούνται να τηλεφωνήσουν προκειμένου να επιβεβαιώσουν την αποστολή της παραγγελία τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στις Γεωπόνους του Δήμου: Δημοπούλου Μαρία και Παναγέα Σταυρούλα στο τηλ: 210-5537242 και να μπείτε και στην ιστοσελίδα τους http://dimos-elefsinas-geoponika-nea.blogspot.gr/, όπου υπάρχουν όλες οι δράσεις τους.
Η Διανομή των προϊόντων θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο πάρκινγκ απέναντι από το κτίριο της Περιφέρειας (πρώην Νομαρχία Δυτικής Αττικής) επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου σε μέρες και ώρες που θα κοινοποιηθούν αργότερα.