Κορμιά πέφτουν στα… μαρμαρένια αλώνια της Δεξιάς και μαίνεται μέχρις εσχάτων ο πόλεμος της Νέας Δημοκρατίας και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του κόμματος του κ. Π. Καμμένου.
Η ένταση είναι μεγάλη και διεξάγονται ομηρικές μάχες στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο, με εκατέρωθεν βολές, ενώ στη μονομαχία ενεπλάκη και ο ίδιος ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος, μιλώντας προχθές το βράδυ από τις Σέρρες, γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αναφέρθηκε στον «αρμονικό πολιτικό γάμο» των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ και ευχήθηκε «η ώρα η καλή» και στον κ. Αλ. Τσίπρα αλλά και στον κ. Καμμένο, τον οποίο αποκάλεσε «μεταμφιεσμένο Τσίπρα».
Η στόχευση του κ. Σαμαρά ήταν σαφής και ήθελε να υπενθυμίσει στους δεξιούς που φλερτάρουν με τον κ. Καμμένο ότι δεν αποκλείει και συνεργασία με τον κ. Τσίπρα, παρά τις μεγάλες διαφορές τους.
Ο βασικός εχθρός για την ηγεσία της ΝΔ είναι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, τους οποίους θέλουν να κοντύνουν όσο περισσότερο γίνεται. Την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκαν τέσσερα επεισόδια έντασης, με το τελευταίο μόλις προχθές, με την ευθεία επίθεση που εξαπέλυσε προσωπικά στον κ. Καμμένο ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Ι. Μιχελάκης, ο οποίος τον θεωρεί υπεύθυνο για τη σύλληψη του δημοσιογράφου κ. Αιμίλιου Λιάτσου και τον κατηγορεί πως τρομοκρατεί δημοσιογράφους ζητώντας να φυλακιστούν.
Η ΝΔ επιμένει να κατηγορεί τον κ. Καμμένο ότι παρενέβη για τη σύλληψη γιατί ο κ. Λιάτσος «τόλμησε να αναφερθεί στη σχέση του με τον θεωρητικό της χούντας» και να τονίζει συνεχώς ότι έχει σχέση με τον υπουργό επί δικτατορίας Γιώργο Γεωργαλά και ο κ. Λιάτσος μετά τη σύλληψή του έριξε το καρφί του: «Στην εποχή Γεωργαλά δεν θα είχαν τέτοια μεταχείριση οι δημοσιογράφοι».
Κυριολεκτικά επικρατούν συνθήκες αρένας, με το πολιτικό αίμα να ρέει, αφού η ΝΔ κατηγορεί τον κ. Καμμένο με διάφορους τρόπους. Την περασμένη εβδομάδα αξιοποίησε εξώδικο και δηλώσεις του Γεωργαλά, ο οποίος εμφανίστηκε με βάση δημοσίευμα ως επικοινωνιακός σύμβουλος του κ. Καμμένου και συγγραφέας βιβλίου του για την τρομοκρατία καταγγέλλοντάς τον ότι του χρωστάει 14.000 ευρώ.
Και προτού ηρεμήσει ο κ. Καμμένος που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και αφού είχε προηγηθεί… «λασποπόλεμος» στο Διαδίκτυο, ήρθε νέος γύρος επίθεσης από τη ΝΔ. Αυτή τη φορά με αφορμή δημοσίευμα ότι δημοσιογράφος και υποψήφιος του κόμματος των Ανεξάρτητων δημοσιογράφος είχε σχέση με την ΕΥΠ, η οποία το διέψευσε και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά.
Για «χαλκεία» και προβοκάτσιες των υπαλλήλων της τρόικας μιλάει ο κ. Καμμένος, ο οποίος ετοιμάζεται για απάντηση αν προκληθεί κι άλλο, αφού καταλαβαίνει πως η εβδομάδα που έρχεται θα είναι η πιο δύσκολη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο ίδιος επικοινώνησε με πρόσωπο που συνομιλεί τακτικά με τον κ. Σαμαρά και του επεσήμανε πως, αν συνεχιστούν οι αήθεις επιθέσεις εναντίον του, θα χρησιμοποιήσει… πυρηνικά που θα πλήξουν τη Συγγρού, χωρίς να δώσει εξηγήσεις τι εννοεί.
Στην πολεμική αρένα εισήλθε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο οποίος προσπαθεί να διατηρήσει το κόμμα του στη Βουλή με άνεση και επιτίθεται με σφοδρότητα στον κ. Σαμαρά.
Η ένταση θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες και ο κ. Καρατζαφέρης θα επιτίθεται προσωπικά στον κ. Σαμαρά με στόχο να τον μειώσει ως πολιτική οντότητα στα μάτια των δεξιών ψηφοφόρων και να του αποδυναμώσει το αρχηγικό προφίλ.
Στη μέση της σφοδρής αντιπαράθεσης στην κεντροδεξιά παράταξη βρίσκεται και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία προσπαθεί να αξιοποιήσει το εμφυλιοπολεμικό κλίμα.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα απευθυνθεί την ύστατη στιγμή στο θυμικό των νεοδημοκρατών ψηφοφόρων συγκρίνοντας τις προεδρίες των κκ. Σαμαρά και Καραμανλή.
Η ίδια θα τονίζει τις τελευταίες ημέρες με ένταση ότι την επόμενη ημέρα των εκλογών θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας και επενδύει να κερδίσει από το ρευστό κλίμα που υπάρχει λίγες ημέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ