Γνωστή για την ευαισθησία της απέναντι στις διατροφικές διαταραχές, η ηθοποιός Ζέτα Δούκα είναι πρότυπο υγιεινής ζωής. Η προσωπική περιπέτεια του παρελθόντος την έχει ωθήσει σήμερα στο να αγαπά το φαγητό βλέποντάς το ως απόλαυση και όχι ως «εχθρό» _ όπως συμβαίνει συνήθως με τους πάσχοντες.

«Εφάρμοσα ό,τι ήξερα αφού θεραπεύτηκα. Μπορεί να ακούγεται κοινότοπο, αλλά για μένα η σωστή διατροφή και η άσκηση είναι πλέον τρόπος ζωής, αν δεν τον ακολουθήσω, χαλάει η διάθεσή μου» επισημαίνει η κυρία Δούκα. «Δεν αλλάζω τις συνήθειές μου ανάλογα με την εποχή, είμαι σταθερή και στο πώς και στο πότε τρώω».

Που σημαίνει ότι η ηθοποιός παίρνει καλό πρωινό και ξανατρώει το βράδυ, ελαφριά και σωστά _ το μεσημεριανό είναι δύσκολο γεύμα ανάμεσα σε γυρίσματα και πρόβες. Στο ημερήσιο μενού περιλαμβάνονται πάντοτε ένα – δυο φρούτα και άφθονο νερό. Τρώει κάθε τρεις ώρες, και πάντα προτού πεινάσει, η πείνα την παραπέμπει σε στέρηση και η στέρηση την απωθεί ως ιδέα.

«Το αγαπημένο μου φαγητό είναι το σπανακόρυζο, δεν ξέρω πώς μπορεί κανείς να παρεκτραπεί με αυτό… Γεγονός είναι πάντως ότι δεν έχω ούτε διάθεση ούτε χρόνο για μαγείρεμα, τρώω συνήθως έξω. Χρησιμεύει και ως καλή αφορμή για να βλέπω φίλους» εξηγεί.

Οσο για την άσκηση, η ίδια εκμυστηρεύεται ότι το καλοκαίρι προσθέτει απλώς ένα σπορ _ το κολύμπι _ στον κατάλογο, που ούτως ή άλλως είναι μακρύς. Ξεχωρίζει την ashtanga yoga, με την οποία ασχολείται 2-3 φορές την εβδομάδα τα τελευταία έξι χρόνια, καθώς τη βοηθά με την πνευματική χροιά της «να ακουμπά τον εαυτό της».

Και το περπάτημα: «Μένω κοντά στη θάλασσα, η περιοχή προσφέρεται για βόλτες, δεν σας κρύβω ότι πολλές φορές μαζευόμαστε μικρές παρέες και ξεκινάμε».