Με εγκαταστάσεις σχεδιασμού, έρευνας και εξέλιξης σε Ευρώπη και Κίνα η Lynk & CO –η νεότερη αυτοκινητοβιομηχανία του ομίλου Geely, στον οποίο ανήκουν μεταξύ άλλων η Volvo και η Lotus –ανοίγει το βήμα της προκειμένου να κερδίσει ζωτικό χώρο και στη Γηραιά Ηπειρο.
Ετσι, μετά την αποκάλυψη των επίσημων φωτογραφιών του πρώτου τετράθυρου μοντέλου της με την ονομασία 03 που βασίζεται στην αρχιτεκτονική του Volvo XC40 και θα διατίθεται σε βενζινοκίνητες και plug-in υβριδικές εκδόσεις, σχεδιαστές και μηχανικοί εργάζονται τώρα πάνω σε δύο νέα μοντέλα με τα διακριτικά 04 και 05.
Πρόκειται για ένα μεγάλου μεγέθους SUV το οποίο αξιοποιώντας την πλατφόρμα SPA του Volvo XC90 θα διατίθεται και ως επταθέσιο, ενώ το μεγαλύτερο τετράθυρο αυτοκίνητο της εταιρείας θα διαθέτει τα χαρακτηριστικά του Volvo S90. Στην Ευρώπη τα δύο νέα μοντέλα της Lynk & CΟ θα διατίθενται αποκλειστικά ως υβριδικά ή ως αμιγώς ηλεκτρικά, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο όπου θα κυκλοφορήσουν και με συμβατικούς κινητήρες.
Ανεξαρτήτως περιοχής πάντως, οι τιμές πώλησης θα είναι σημαντικά χαμηλότερες από εκείνες των Volvo, αφού τα σουηδικά μοντέλα ανήκουν στην premium κατηγορία. Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν τα νέα μοντέλα θα κατασκευάζονται και στην Ευρώπη –όπως θα συμβεί με το μικρότερο crossover 01 που θα παράγεται στο Βέλγιο –από τις αρχές του 2020.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ