Είναι πλέον σαφές ότι μέχρι τις εκλογές η τακτική του κ.Τσίπρα είναι να δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κλίμα πόλωσης με τη γνωστή πλέον λογική του «εμείς ή αυτοί». Από εκεί το σκοτάδι από εδώ το… φως. Αφού επί της ουσίας δεν μπορεί να προβάλλει -ιδιαίτερα μετά την τραγωδία στο Μάτι- τίποτε το θετικό, ούτε φυσικά να επικαλεστεί τον καλό μαθητή των μνημονίων και των Ευρωπαίων, θα προσπαθεί μονίμως να κατηγορεί και να στοχοποιεί τους πολιτικούς του αντιπάλους και φυσικά τα μέσα ενημέρωσης που δεν υποτάσσονται.
Όποιος του ασκεί κριτική είναι είτε ακροδεξιός, είτε διεφθαρμένος, είτε προστάτης του παλιού πολιτικού συστήματος που μας οδήγησε στην κρίση. Το παραδέχθηκε άλλωστε ευθέως και ο νεόκοπος ταλιμπάν του Μαξίμου κ.Τζανακόπουλος που δήλωσε υπερηφάνως ότι «πρέπει να γίνει σαφές ότι ήταν το παλιό και διεφθαρμένο σύστημα που οδήγησε τη χώρα στην μεγάλη καταστροφή του 2010 και στην ένταξη στα μνημόνια». Η άσπιλη και αμόλυντη αριστερά του Σύριζα προφανώς είναι απολύτως ανεύθυνη για ότι συνέβη στη χώρα τα τελευταία ιδιαίτερα χρόνια που ασκεί εξουσία.
Οι νεκροί της Μάνδρας, η εκατόμβη στο Μάτι προφανώς για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο είναι θύματα του αέρα και του καιρού κι όχι της δικής τους ανικανότητας. Όπως ξέχασαν τελείως και το δικό τους υπερήφανο μνημόνιο, τα δικά τους μέτρα, την υπερφορολόγηση των πάντων, τις δικές τους συμφωνίες για τα πλεονάσματα ή την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας. Προφανώς οι ομολογημένες αυταπάτες του κ.Τσίπρα ήταν ένα περαστικό όνειρο που ξεχάστηκε εν μία νυκτί.
Το μόνο φυσικά που μπορεί να πετύχει ο Σύριζα με αυτήν την τακτική είναι να διχάσει ακόμα περισσότερο την κοινωνία και κυρίως να ναρκοθετήσει την ομαλή πορεία της χώρας. Γιατί αυτό που τους ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να εξασφαλίσουν τη δική τους πολιτική επιβίωση κι όχι η έξοδος της χώρας και της οικονομίας από το σημερινό τέλμα.
Δυστυχώς όμως για τον κ.Τσίπρα και την παρέα του, τα παραμύθια με τους κακούς δράκους έχουν παραφορεθεί. Δεν μπορούν πια να μιλούν και να κατηγορούν από καθέδρας ως προφήτες ή ως επίδοξοι σωτήρες. Τα έργα και οι ημέρες τους, ότι και να κάνουν, είναι πια γνωστά τους έλληνες πολίτες και θα τα αποτιμήσουν όπως τους αξίζει όταν έρθει η ώρα…