Αθρώες πωλήσεις καταγράφονται στη μετοχή της ΔΕΗ, η οποία διαπραγματεύεται –μόνο για σήμερα- με ελεύθερο όριο διακύμανσης, ενώ στο ντεμπούτο της η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, στην οποία έχει εισφερθεί το 51% του ΑΔΜΗΕ κινείται ανοδικά.
Είναι η πρώτη ημέρα που η μετοχή της ΔΕΗ διαπραγματεύεται χωρίς το βασικό της περιουσιακό στοιχείο, τον ΑΔΜΗΕ, στο πλαίσιο απόσχισης της εταιρείας των δικτύων, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης.
Οι πιέσεις ήταν αναμενόμενες και έφθασαν στο -54%, όταν η μετοχή είχε διαμορφωθεί στα 1,75 ευρώ. Στην πορεία η μετοχή της ΔΕΗ έχει «εξισορροπήσει» και καταγράφει απώλειες -47% και κινείται κοντά στα 2,03 ευρώ. Εχουν αλλάξει χέρια 1,9 εκατ. τεμάχια και η αξία των συναλλαγών έχει φτάσει στα 3,7 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή του ΑΔΜΗΕ έχει συγκεντρώσει το αγοραστικό ενδιαφέρον και ενώ η τιμή εισαγωγής ήταν 2,12 ευρώ κινείται στα 2,28 ευρώ καταγράφοντας κέρδη 7,55%.
Την περασμένη Τετάρτη όταν σταμάτατησε προσωρινά η διαπραγμάτευση της μετοχής της ΔΕΗ η κεφαλαιοποίησή της μαζί με τον ΑΔΜΗΕ ήταν 888 εκατ. ευρώ. Σήμερα η κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ διαμορφώνεται στα 470,96 εκατ. ευρώ και της ΑΔΜΗΕ Συμετοχών στα 529 εκατ. ευρώ.