«Στα βιβλία βρίσκουμε να σερβίρονται τέσσερις τύποι τροφής: Από τον συγγραφέα στους ήρωές του, τροφή που όμως δεν περιμένει ότι θα τη γευτούν. Σε άλλη περίπτωση έχουμε τροφή σερβιρισμένη από  τον συγγραφέα για να δείξει τι ακριβώς είναι οι χαρακτήρες των ηρώων του. Υπάρχει και η τροφή η μαγειρεμένη από τον συγγραφέα για τους ήρωές του, με σκοπό να την καταναλώσουν μαζί. Και τέλος έχουμε και τροφή που ένας συγγραφέας μαγειρεύει (τάχα) για τους ήρωές του αλλά τη σερβίρει στην πραγματικότητα στους αναγνώστες του». Αυτή την ανάλυση έχει κάνει ο Ανταμ Γκόπνικ, ένας από τους πιο διάσημους αρθρογράφους του περιοδικού «New Yorker».

Με όλον τον σεβασμό θα προσέθετα και μια πέμπτη εκδοχή: Τροφή που ένας αρθρογράφος θα σερβίρει προτρέποντας τους αναγνώστες του να μην την καταναλώσουν. Για συγκεκριμένους εννοείται λόγους, που έχει την υποχρέωση και να τους εξηγήσει. Βέβαια μέσα στο ελληνικό καλοκαίρι και δεν είναι εύκολο να πάρεις μεγάλες αποφάσεις αλλά από την άλλη το καλοκαίρι και η αρχή του φθινοπώρου είναι εποχές που προσφέρουν τις πλέον άφθονες εναλλακτικές λύσεις στους αποφασισμένους να… μετακινηθούν από ένα πιάτο σε άλλο εντελώς διαφορετικό και πιο θετικό για τον οργανισμό τους αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω