Σημαντικές υπηρεσίες υγείας δωρεάν ή με πολύ χαμηλό κόστος προσφέρουν οι τράπεζες στους πελάτες τους μέσω προγραμμάτων που έχουν δημιουργήσει σε συνεργασία με ασφαλιστικές εταιρείες, νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα και γιατρούς. Πρόκειται για προϊόντα τα οποία παρά την κρίση που πλήττει τα οικογενειακά εισοδήματα έχουν καταστεί ιδιαίτερα δημοφιλή.
Η αναδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας δημιουργεί αναπόφευκτα ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους, οι οποίοι πολλές φορές καλούνται να περιμένουν μήνες για να κλείσουν ένα ραντεβού. «Η ζήτηση για προγράμματα υγείας παρουσιάζει σαφή άνοδο μετά την έναρξη λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ και τις αρρυθμίες που παρουσιάστηκαν στις δημόσιες υπηρεσίες» υπογραμμίζει τραπεζικό στέλεχος.
Τα πιστωτικά ιδρύματα έρχονται να καλύψουν αυτά τα «κενά», προσφέροντας στους πελάτες τους παροχές υγείας σε συνεργασία με επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Πρόκειται για προϊόντα που διατίθενται είτε αυτόνομα είτε συνδυαστικά με καταθετικούς λογαριασμούς και πιστωτικές κάρτες και λειτουργούν ανεξάρτητα και συμπληρωματικά με οποιαδήποτε άλλη ασφαλιστική κάλυψη υγείας. Με τον τρόπο αυτόν δίνεται στα νοικοκυριά πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο επιχειρήσεων, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν ανά πάσα στιγμή είτε δωρεάν είτε καταβάλλοντας κάθε φορά ένα συμβολικό τίμημα.
Εκπτώσεις 50%


Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν σειρά από διαγνωστικές εξετάσεις με σημαντικές εκπτώσεις, οι οποίες μπορεί να ξεπερνούν ακόμη και το 50%. Τραπεζικά στελέχη σημειώνουν ότι για την επιλογή του κατάλληλου προγράμματος ο ασφαλισμένος θα πρέπει προηγουμένως να καθορίσει τις ανάγκες που δεν ικανοποιούνται στον βαθμό που θα ήθελε και ακολούθως να προτιμήσει εκείνο το πρόγραμμα που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στις υπηρεσίες που ήδη απολαμβάνει.
Βankassurance


Από την άλλη πλευρά, οι τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να λάβουν πρόσθετη σύνταξη, στο πλαίσιο των εργασιών bankassurance. Στο πλαίσιο αυτό οι τράπεζες καλούνται να εκπαιδεύσουν τα ελληνικά νοικοκυριά και να τα στρέψουν στη συστηματική αποταμίευση, η οποία μπορεί να τους αποφέρει ένα επιπλέον εισόδημα στο μέλλον. Ως σήμερα οι πωλήσεις τέτοιων ασφαλιστικών προϊόντων είναι περιορισμένη στη χώρα μας σε σχέση με την υπόλοιπη ευρωζώνη, ωστόσο οι προοπτικές ανάπτυξης του bankassurance, δηλαδή της διάθεσης συνταξιοδοτικών ή άλλων προγραμμάτων ασφάλισης μέσω του δικτύου των τραπεζών, είναι σημαντικές.
Τα προσφερόμενα στην αγορά προγράμματα υγείας είναι νοσοκομειοκεντρικά, παρέχοντας παράλληλα στον ασφαλισμένο και τη δυνατότητα διεύρυνσης της προστασίας της υγείας του με την αγορά ενός συμπληρωματικού συμβολαίου εξωνοσοκομειακής φροντίδας. Σε ό,τι αφορά την εξωνοσοκομειακή κάλυψη, αυτή είθισται να παρέχεται από συμβεβλημένους με την κάθε ασφαλιστική εταιρεία πρωτοβάθμιους παρόχους υγείας (διαγνωστικά κέντρα και γιατροί όλων των ειδικοτήτων) υπό το σχήμα ενός ετήσιου ποσού κάλυψης και ενός μέγιστου αριθμού ιατρικών επισκέψεων.
Οι ασφαλιζόμενοι καταναλωτές έχουν να επιλέξουν μεταξύ προγραμμάτων που παρέχουν νοσοκομειακή κάλυψη:
  • Στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό (ΕΕ, ΗΠΑ, Καναδά).
  • Αποκλειστικά στα συμβεβλημένα με την ασφαλιστική τους εταιρεία νοσοκομεία και κλινικές ή προγραμμάτων που παρέχουν ελεύθερη επιλογή της κλινικής όπου θα εισαχθεί ο ασφαλισμένος.
  • Με συμμετοχή του ασφαλισμένου στο κόστος της νοσηλείας (εκπιπτόμενο ποσό ή/και συμμετοχή).
  • Με διάφορα ανώτατα όρια κάλυψης των επί μέρους δαπανών της νοσηλείας (κόστος δωματίου και διατροφής, ιατρικές αμοιβές, λοιπά έξοδα νοσηλείας).
  • Με χρονικές αναμονές για την κάλυψη συγκεκριμένων παθήσεων και ιατρικών επεμβάσεων.
  • Προγραμμάτων που λειτουργούν είτε αυτοτελώς είτε προς συμπλήρωση των παροχών του ταμείου κοινωνικής τους ασφάλισης.
Ολα τα ανωτέρω χαρακτηριστικά συνιστούν βεβαίως σημαντικούς παράγοντες για τον καθορισμό του κόστους της ασφάλισης υγείας και οι καταναλωτές δύνανται να επιλέξουν μεταξύ αυτών. Ενας ακόμη εξαιρετικά βαρύνων παράγοντας στο κόστος του ασφαλιστηρίου συμβολαίου υγείας είναι η διάρκειά του, για την οποία επίσης έχουν δυνατότητα επιλογής οι καταναλωτές, καθώς στην ασφαλιστική αγορά υγείας διατίθενται πλέον τόσο μακροχρόνια ασφαλιστικά προγράμματα υγείας όσο και ετησίως ανανεούμενα. Είναι κατανοητό ότι όσο μεγαλύτερη η χρονική δέσμευση που αναλαμβάνει η ασφαλιστική έναντι του ασφαλισμένου για τη νοσοκομειακή κάλυψή του τόσο μεγαλύτερο και το σχετικό κόστος της ασφάλισης.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί ότι, μολονότι τα ετησίως ανανεούμενα ασφαλιστήρια υγείας άρχισαν να διατίθενται από τις ασφαλιστικές εταιρείες τα τελευταία μάλλον έτη, φαίνεται να τυγχάνουν της επιλογής όλο και περισσότερων ασφαλιζομένων καθώς αρκετοί από αυτούς εμφανίζονται να αντικαθιστούν τα μακροχρόνιας κάλυψης νοσοκομειακά προγράμματά τους με αυτού του τύπου τα ασφαλιστήρια συμβόλαια.

«Εθνική & Υγεία»
Οι πελάτες της Εθνικής Ασφαλιστικής εξασφαλίζουν τον ιδανικό συνδυασμό καλύψεων

Για την πρόληψη και φροντίδα της υγείας, η Εθνική Ασφαλιστική διαθέτει ολοκληρωμένα προγράμματα, τα οποία προσφέρονται αυτόνομα ή συμπληρωματικά οποιασδήποτε κάλυψης δαπανών νοσοκομειακής περίθαλψης. Τα προγράμματα «Προλαμβάνω» και «Πρόληψη για όλους» απευθύνονται σε πελάτες που επιθυμούν με χαμηλό κόστος να προστατεύσουν την υγεία τους, έχοντας τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διαγνωστικές εξετάσεις, απεριόριστες επισκέψεις σε ιατρούς και ετήσιο προληπτικό έλεγχο.
Η Εθνική Ασφαλιστική προσφέρει επίσης πλήρη γκάμα προγραμμάτων που προσφέρουν κάλυψη των δαπανών σε περίπτωση νοσηλείας. Επιλέγοντας ένα από τα προγράμματα «Εθνική & Υγεία», ο ασφαλισμένος εξασφαλίζει τον ιδανικό συνδυασμό καλύψεων ανάλογα με τις ανάγκες του και τις οικονομικές του δυνατότητες.
Ετσι, ξεκινώντας από το πρόγραμμα «Απόλυτη Προστασία», που συνδυάζει τόσο την κάλυψη εξόδων νοσηλείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όσο και την πρωτοβάθμια φροντίδα, ο πελάτης της Εθνικής Ασφαλιστικής μπορεί να καλύψει τις μεταβαλλόμενες ανάγκες της οικογενείας του, επιλέγοντας προγράμματα με μικρή συμμετοχή στις δαπάνες νοσηλείας όπως το «Πλεονεκτικό» και το «Ολοκληρωμένη Προστασία» και προγράμματα που καλούνται να καλύψουν τα έξοδα νοσηλείας σε περίπτωση σοβαρών προβλημάτων υγείας, συμπληρωματικά με τον ασφαλιστικό φορέα του με ιδιαίτερα προσιτό κόστος όπως το πρόγραμμα «Βασική Προστασία».
Εξασφαλίζοντας:
  • Ασφάλιση για μια ζωή μιας και κάθε πρόγραμμα μπορεί να συνοδεύει για όλη τη διάρκεια της ζωής του τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένειά του.
  • Απόλυτη ελευθερία στην επιλογή του Νοσηλευτικού Ιδρύματος που επιθυμεί, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
  • Πρόσβαση σε ευρύ πανελλαδικό δίκτυο Ιατρών, Οδοντιατρείων, Διαγνωστικών Κέντρων, Συνεργαζόμενων / Συμβεβλημένων Νοσοκομείων.
  • Ιδιαίτερα προνόμια σε περίπτωση επιλογής συμβεβλημένου με την εταιρεία Νοσηλευτικού Ιδρύματος.
  • Οικογενειακές εκπτώσεις στα ασφάλιστρα (20% για τον/τη σύζυγο, 30% για το 1ο παιδί, 40% για το 2ο παιδί, 50% για το 3ο παιδί και δωρεάν ασφάλιση από το 4ο παιδί και άνω).
  • Πρόσβαση στο Συντονιστικό Τηλεφωνικό Κέντρο 18189, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση και 365 ημέρες τον χρόνο, παρέχοντας χρήσιμες ιατρικές συμβουλές και οδηγίες καθώς και πληροφορίες για τη χρήση των παροχών του κάθε πελάτη.
  • Πλήθος επιπλέον παροχών που έχει εξασφαλίσει η Εθνική Ασφαλιστική μέσω των συνεργασιών της με τα μεγαλύτερα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας.
Επιπλέον, η Εθνική Ασφαλιστική έρχεται να καλύψει το σύνολο της αγοράς με το νέο πρόγραμμα υγείας «Προνομιακή Προστασία» –αποκλειστικής συνεργασίας με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Το πρόγραμμα αυτό δημιουργήθηκε με τη συνεργασία των δύο ομίλων-ηγετών στον χώρο τους –με την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και τον ΟΜΙΛΟ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ –και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αναγκών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας (διαγνωστικές εξετάσεις, επισκέψεις σε ιατρούς, έξοδα νοσηλείας, έξοδα αμοιβών ιατρών, μεταφορά ασθενούς κ.λπ).
Για παράδειγμα, ένας άνδρας ή γυναίκα 40 ετών με 37 ευρώ τον μήνα εξασφαλίζει υπηρεσίες υγείας σε οποιαδήποτε νοσηλευτική μονάδα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (Αττική και Θεσσαλονίκη) επιθυμεί.
Επίσης, με 3,16 ευρώ την ημέρα μία τετραμελής οικογένεια (ο σύζυγος 45 ετών, η σύζυγος 37 ετών και τα δύο παιδιά τους 10 και 7 ετών αντίστοιχα) εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας για όλα τα μέλη της.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ