Η SCA Hygiene Products είναι μια εταιρεία προϊόντων προσωπικής υγιεινής, δασικής διαχείρισης και εκμετάλλευσης που αναπτύσσει και παράγει προϊόντα προσωπικής φροντίδας, χαρτικά για προσωπική και οικιακή χρήση και δασικά προϊόντα και είναι πρωτοπόρος στον κλάδο της στην Ευρώπη.
Η εταιρεία καθημερινά αποδεικνύει εμπράκτως τη φιλοσοφία της care of life και επενδύει στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της, με ευθύνη και δέσμευση για την υλοποίηση του οράματός της να είναι προμηθευτής προϊόντων υγιεινής, με ηγετική θέση στην αγορά και κορυφαίο εργασιακό περιβάλλον.
Η ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής ενισχύεται από την SCA Hygiene Products με παροχές όπως η ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, η παροχή ticket restaurant και η κάλυψη εξόδων μετακίνησης. Οι εργαζόμενοι λαμβάνουν δώρο την ημέρα των γενεθλίων τους, καθώς και χρηματικό ποσό για επαγγελματική ένδυση. Η γέννηση τέκνου αποτελεί μια σημαντική στιγμή για κάθε εργαζόμενο και η SCA γίνεται συμμέτοχος στο χαρμόσυνο γεγονός με την κατάθεση χρηματικού ποσού και την αποστολή παιδικού δώρου. Σε όσα παιδιά εργαζομένων εγγράφονται στην πρώτη τάξη του δημοτικού προσφέρονται δωροεπιταγές για την αγορά σχολικών ειδών. Επίσης δωροεπιταγές κατά τη διάρκεια της εορτής των Χριστουγέννων λαμβάνουν όσοι εργαζόμενοι έχουν παιδιά ως 18 ετών. Για όλους τους αριστούχους μαθητές των τάξεων του γυμνασίου και του λυκείου αλλά και για όσους εισάγονται σε ΑΕΙ/ΤΕΙ κατατίθεται χρηματικό έπαθλο.
Η SCA διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα εταιρικά events εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της εταιρείας, όπως είναι το χριστουγεννιάτικο και το αποκριάτικο πάρτι, ο εορτασμός γενεθλίων των εργαζομένων, εταιρικά γεύματα για τους συναδέλφους που συνταξιοδοτούνται έπειτα από πολυετή προσφορά στην εταιρεία, το ετήσιο εταιρικό συνέδριο, η κοπή της πίτας και πολλά άλλα. Ολα τα events πλαισιώνονται από χάπενινγκ, μουσική, παιχνίδια και κληρώσεις ταξιδιών και δώρων τα οποία ευνοούν την ανάπτυξη κλίματος συνεργασίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των εργαζομένων. Η διήμερη χειμερινή και καλοκαιρινή εκδρομή που παρέχει η εταιρεία με τη συμμετοχή των εργαζομένων αλλά και μελών της οικογενείας τους συμβάλλει στη βελτίωση της εσωτερικής επικοινωνίας.
Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η εταιρεία έχει καταστήσει τους εργαζομένους της αρωγούς σε δράσεις κοινωνικού, περιβαλλοντικού, ανθρωπιστικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Με τα προϊόντα της υποστηρίζει πολλούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς με χορηγίες και δωρεές, όπως το Ιδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, το Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο, το Ιδρυμα Μητέρα κτλ. Εργαζόμενοι της εταιρείας βοήθησαν στη δενδροφύτευση λαχανόκηπου στο Χατζηκυριάκειο. Επιπροσθέτως υποστηρίζει ενεργά τον σύλλογο τρίτεκνων οικογενειών και οργανώνει προγράμματα ενδυνάμωσης του πυελικού εδάφους σε ΚΑΠΗ για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακράτειας. Θέλοντας να ενισχύσει το αίσθημα ευθύνης των εργαζομένων της η εταιρεία διοργάνωσε επίσκεψη σε εταιρεία ανακύκλωσης υποστηρίζοντας παράλληλα την ανακύκλωση χαρτιού, μπαταριών και πλαστικού.
Οσον αφορά το εργασιακό περιβάλλον της εταιρείας, η δήλωση εργαζομένου είναι χαρακτηριστική: «Από προσωπική εμπειρία θα ήθελα να σας καταθέσω την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση που δέχθηκα όταν σε δύσκολες στιγμές της ζωής μου ήταν δίπλα μου και το πρόβλημά μου έγινε και δικό τους. Αισθάνομαι ευγνώμων που δουλεύω στην SCA. Για τα ελληνικά δεδομένα φαντάζει όαση και πολλοί συνάδελφοι από άλλες εταιρείες εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για να μπορέσουν κάποια στιγμή να γίνουν μέλη της μεγάλης οικογένειάς μας».
Ιωάννης Κοττεάκος, country manager στην εταιρεία SCA Hygiene Products:
«Πολιτική ίσης και δίκαιης μεταχείρισης για όλους
«
Η διάκριση της SCA Hygiene Products για το άριστο εργασιακό περιβάλλον της, στο πλαίσιο της ετήσιας έρευνας Best Workplaces, επιβεβαιώνει την επιτυχημένη στρατηγική ανθρωπίνου δυναμικού που εφαρμόζουμε.
Βασικοί άξονες υλοποίησης της στρατηγικής αυτής αποτελούν: η πολιτική ίσης και δίκαιης μεταχείρισης για όλους τους εργαζομένους μας, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, η προσφορά πρόσθετων κινήτρων και παροχών, η κινητοποίηση των εργαζομένων για συμμετοχή τους στις ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας και η διοργάνωση εκδηλώσεων για την ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ των εργαζομένων.
Η SCA Hygiene Products υπηρετεί με συνέπεια το όραμά της να είναι ο προμηθευτής προϊόντων υγιεινής με ηγετική θέση στην αγορά και κορυφαίο εργασιακό περιβάλλον. Κοινωνοί αυτού του οράματος είναι τόσο η Διοίκηση όσο και οι εργαζόμενοί της, οι οποίοι αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της φιλοσοφίας της. Η προσπάθεια της εταιρείας δικαιώνεται καθημερινά μέσα από τα χαμόγελα των ανθρώπων της και τους ευχαριστεί θερμά για την εμπιστοσύνη τους και τη συμβολή τους σε μια τόσο σημαντική διάκριση.
Η εταιρεία, παρά τις τρέχουσες ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα, παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να συνεχίσει να επενδύει στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της, με ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη και δέσμευση για την υλοποίηση του οράματός της για περαιτέρω ανάπτυξη και ηγετική θέση, ποιότητα και άριστο εργασιακό περιβάλλον.
Σχεδιάζουμε με μεθοδικότητα τις επόμενες κινήσεις μας για την ενίσχυση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου μας, το οποίο αριθμεί 290 κωδικούς προϊόντων σε όλη την Ελλάδα, και την αύξηση των μεριδίων μας, σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Οραμά μας να είμαστε προμηθευτής προϊόντων υγιεινής με ηγετική θέση στην αγορά και συγχρόνως εταιρεία με κορυφαίο εργασιακό περιβάλλον.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ