Η MARS Hellas κατέχει ηγετική θέση στην αγορά τροφών για κατοικίδια, στην κατηγορία ρυζιού αλλά και στις πωλήσεις σοκολάτας. Οι πέντε αρχές της MARS είναι η ποιότητα, η υπευθυνότητα, η αμοιβαιότητα, η αποτελεσματικότητα και η ελευθερία. Βάσει αυτών η εταιρεία δημιούργησε ένα πρόγραμμα αναγνώρισης «συνεργατών» (στη MARS Hellas αποκαλούν τους εργαζομένους «συνεργάτες») για την εκπλήρωση του οράματος που είναι βασισμένο στις αρχές της. Σε τακτική βάση δύο εργαζόμενοι τιμώνται σε πόστερ ως «Winning Every Day Heros», αποστέλλεται σχετικό e-mail σε όλη την εταιρεία και τους απονέμεται μια δωροεπιταγή των 50 ευρώ.

Παράλληλα με την ενδοεταιρική καμπάνια «Κερδίσατε αυτή την εβδομάδα;» η εταιρεία ενθαρρύνει την κουλτούρα ενδυνάμωσης και τη θετική ψυχολογία των εργαζομένων.

Η MARS προσφέρει ευελιξία στο ωράριο εργασίας όλον τον χρόνο, ενώ για τους καλοκαιρινούς μήνες οι υπάλληλοι έχουν τη δυνατότητα να ξεκινούν στις 7.30 και να φεύγουν στις 4. Σε περίπτωση που μια εθνική αργία συμπέσει με Σαββατοκύριακο, τη μετακινούν Δευτέρα ή Παρασκευή. Το 87% των εργαζομένων της εταιρείας έχει τη δυνατότητα τηλεργασίας μέσω φορητών υπολογιστών.
Η διασκέδαση είναι η έκτη αξία του ομίλου MARS. Οι εργαζόμενοι διασκεδάζουν μέσα από διάφορες εκδηλώσεις, όπως διαγωνισμούς μαγειρικής, αποκριάτικα πάρτι, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και παιδικά πάρτι αλλά και εορτασμούς συνταξιοδοτήσεων, γενεθλίων κτλ.
Δύο φορές τον χρόνο, μία το καλοκαίρι και μία τον χειμώνα, διεξάγονται οι ημέρες των συνεργατών κατά τη διάρκεια των οποίων γίνονται εταιρικές συναντήσεις αλλά και διασκεδαστικές δραστηριότητες που δένουν τους εργαζομένους μεταξύ τους (team building). Επιπροσθέτως γιορτάζεται η πρωτοβουλία και η δημιουργικότητα των εργαζομένων μέσω της καμπάνιας «Κάνε τη διαφορά» όπου βραβεύονται οι καινοτόμες ιδέες.
Επιπλέον η MARS Hellas προσπαθεί να προσφέρει τη βοήθειά της στο περιβάλλον αλλά και στις κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη. Συμμετείχε σε αναδασώσεις (στην Πεντέλη και στον Διόνυσο), προωθεί την ανακύκλωση των απορριμμάτων, την οικονομία στις εκτυπώσεις και τη χρήση αυτοκινήτων φιλικών προς το περιβάλλον.
Για το 2012 συγκεντρώθηκαν σχολικά είδη για τα Παιδικά Χωριά SOS, βοήθησαν στη δημιουργία ενός πράσινου προαύλιου σε σχολείο και επισκέφθηκαν το ΠΙΚΠΑ της Βούλας, όπου πέρασαν αρκετό χρόνο φυτεύοντας δέντρα και λουλούδια στους κήπους, ενώ είχαν και την ευκαιρία να μιλήσουν και να παίξουν με τα παιδιά. Επίσης η εταιρεία προσέφερε στο ΠΙΚΠΑ 13 υπολογιστές, 50 παιχνίδια, καθώς και προϊόντα, ρύζι και σοκολάτες. Ευαισθητοποιημένη και για τα αδέσποτα ζώα, η εταιρεία προσφέρει έξι μήνες δωρεάν τροφή σε όποιον υιοθετεί σκύλο από φιλοζωικές οργανώσεις και ως σήμερα έχουν δοθεί περίπου 30 τόνοι τροφής.
Σχετικά με το εργασιακό περιβάλλον και το κλίμα στην εταιρεία, χαρακτηριστική είναι η δήλωση εργαζομένου: «Θεωρώ ότι αυτό που είναι ξεχωριστό στην εταιρεία είναι το κλίμα που υπάρχει μεταξύ των εργαζομένων. Σίγουρα αυτό συμβάλλει στο να πηγαίνω με όρεξη και χαρά στη δουλειά μου. Επίσης κάτι ακόμη που είναι ξεχωριστό είναι ότι η εταιρεία έχει πέντε συγκεκριμένες αρχές και αυτές υπάρχουν στη νοοτροπία των εργαζομένων χωρίς να επιβάλλονται. Ετσι υπάρχουν ελευθερία, υπευθυνότητα, ποιότητα, αποτελεσματικότητα και, το πιο σημαντικό, αμοιβαιότητα μεταξύ των εργαζομένων».
Terry Seremetis, γενικός διευθυντής της Mars Hellas:
«Οι συνεργάτες μας νιώθουν κομμάτι του συνολικού στόχου
«
Η κατάκτηση της 5ης θέσης στον εφετινό διαγωνισμό του Great Place to Work μάς δημιουργεί αναμφισβήτητα συναισθήματα ικανοποίησης και υπερηφάνειας, ενώ παράλληλα ανακλά την πεποίθηση των συνεργατών μας ότι η Mars Hellas είναι πράγματι «ένα σπουδαίο μέρος για να εργαστούν».

Το ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα οφείλεται στη δέσμευση της εταιρείας και στην αέναη προσπάθειά της να παρέχει στους εργαζομένους της τα απαραίτητα «εργαλεία» που χρειάζονται έτσι ώστε να φέρνουν εις πέρας την καθημερινή τους εργασία με δύναμη και ενθουσιασμό.

Οι πολιτικές και πρακτικές που εφαρμόζει η Mars Hellas συνέβαλαν σαφέστατα στη διάκριση. Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση, οι σχέσεις της οποίας -εσωτερικές και εξωτερικές –διέπονται από τις αρχές της ποιότητας, της υπευθυνότητας, της αμοιβαιότητας, της αποτελεσματικότητας και της ελευθερίας.
Επενδύουμε σημαντικά στην εκπαίδευση των συνεργατών τόσο σε τεχνικά ζητήματα όσο και στην ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων και χαρακτηριστικών (Mars Leadership Capabilities).
Αντιλαμβανόμενοι τη σημασία της ευημερίας των συνεργατών μας, φροντίζουμε να επιβραβεύουμε το αποτέλεσμα, να προσφέρουμε συνεχώς εσωτερικά προγράμματα κινήτρων, να μεταφέρουμε τις αργίες σε καθημερινές όταν αυτές είναι Σαββατοκύριακο και να παρέχουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κάλυψη εξόδων γυμναστηρίου και άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων.

Οι συνεργάτες μας νιώθουν κομμάτι του γενικού συνολικού στόχου τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Τίποτα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την ενεργό συμμετοχή του συνόλου 100%. Η ανάμειξή τους σε στρατηγικά projects της εταιρείας, η προτροπή από μέρους της Mars για λήψη πρωτοβουλιών και η δυνατότητά τους να μιλήσουν ανοιχτά για τις ιδέες τους, τους προβληματισμούς και τις απόψεις τους, καλλιεργεί και ενδυναμώνει στους συνεργάτες τη διάθεση και το πάθος να εργαστούν σε μια κοινή πορεία για την εκπλήρωση των στόχων και την επιτυχία.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ