H Pharmathen είναι ένας όμιλος εταιρειών με κύρια δραστηριότητα την ανάπτυξη και εμπορία καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων και καλλυντικών.
Κατέχει ισχυρή θέση στον τομέα των γενοσήμων (generics) ιδιοσκευασμάτων, ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις τρεις πρώτες εταιρείες ανάπτυξης σε ευρωπαϊκή κατάταξη. Παρά την οικονομική κατάσταση της χώρας, η εταιρεία επενδύει ετησίως άνω των 20 εκατ. ευρώ στην έρευνα φαρμακευτικών προϊόντων και την τελευταία τετραετία έχει δημιουργήσει περισσότερες από 350 νέες θέσεις εργασίας.
Η Pharmathen επενδύει στην ανάπτυξη των ανθρώπων της εμπράκτως, χορηγώντας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ ετησίως σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Μέσω της Pharmathen Academy υλοποιούνται δεκάδες εσωτερικές εκπαιδεύσεις, μεταξύ των οποίων είναι η εκμάθηση ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η εταιρεία προσφέρει ασφαλιστική κάλυψη για όλους τους εργαζομένους από την πρώτη κιόλας ημέρα, ενώ συμβάλλει στην εξισορρόπηση των προσωπικών αναγκών τους παρέχοντας ευέλικτο ωράριο εργασίας, καθώς και δυνατότητα εργασίας από το σπίτι όπου αυτό είναι εφικτό. Η εταιρεία δείχνει επίσης μεγάλη κατανόηση και ευελιξία σε θέματα ασθενειών και προσωπικών προβλημάτων και συχνά χορηγεί άδειες πέραν του νομίμου μετ’ αποδοχών για την αντιμετώπιση ανάλογων περιπτώσεων.
Δίνεται βραβείο συνεισφοράς στην εταιρεία σε όλους τους εργαζομένους που έχουν συμπληρώσει 5, 10 και 20 χρόνια, ενώ παρέχονται έξτρα ημέρες αδείας σε περιπτώσεις που ολοκληρώνονται projects με επιτυχία.
Η Pharmathen δεν παραλείπει να ενθαρρύνει μέσω ενός σημαντικού αριθμού εκδηλώσεων το αίσθημα της συντροφικότητας μεταξύ των εργαζομένων της: ετήσια κοπή πίτας, χριστουγεννιάτικη γιορτή, παιδικό αποκριάτικο πάρτι, beach party.
Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, οι δύο εταιρικές κομπανίες/μουσικά συγκροτήματα (Pharmaκλήδες και Pharmathen Rock Band) έχουν ευρύ κοινωνικό ρόλο πραγματοποιώντας δεκάδες φιλανθρωπικές συναυλίες με στόχο τη συγκέντρωση χρηματικού ποσού μέσω της πώλησης εισιτηρίων το οποίο διατίθεται σε κοινωνικές οργανώσεις ή πολιτιστικούς συλλόγους (Χωριά SOS, σύλλογος Φλόγα, ΚΑΠΗ Παλλήνης, εκπολιτιστικός σύλλογος Πετριών Ευβοίας «Πλάτανος» κτλ.).
Εκτός από τις δράσεις που αναλαμβάνει η Pharmathen ως εταιρεία, οι εργαζόμενοι συμμετέχουν σε ενέργειες ανακύκλωσης, καθώς και σε εθελοντικές ενέργειες της Pharma10 Society.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ