Η PepsiCo-Tasty Foods κυριαρχεί στην αγορά των αλμυρών σνακ με ένα portfolio που περιλαμβάνει γνωστές και επιτυχημένες μάρκες προϊόντων. Εχοντας δημιουργήσει μία «ανθρώπινη αλυσίδα» 800 περίπου ατόμων, εργάζεται πυρετωδώς ώστε να προσφέρει τις καλύτερες εργασιακές συνθήκες και σταθερή ποιότητα στα προϊόντα της.
Η καινοτομία στις ενδοεταιρικές της δραστηριότητες είναι έντονη. Μια εναλλακτική για παράδειγμα πρόταση εκπαίδευσης αποτελεί αυτή του τμήματος Μηχανογράφησης που βασίστηκε στους κανόνες του μπάσκετ. Στόχος ήταν η ευθυγράμμιση του τμήματος σε κοινά αποδεκτές αντιλήψεις στο «πώς» συνεργάζονται πιο αποδοτικά μεταξύ τους με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, η άμεση και ουσιαστική επικοινωνία και η περισσότερη τόλμη για βελτιώσεις και αλλαγές. Επιπρόσθετα, στο κομμάτι της εκπαίδευσης η εταιρεία προσφέρει μαθήματα αγγλικών μέσω της EF’s Online English School.
Η εξισορρόπηση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής αποτελεί σημαντική προτεραιότητα της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι μπορούν να αναχωρούν νωρίτερα την Παρασκευή και την ημέρα γενεθλίων των παιδιών τους, δίνονται επιπλέον 2 εβδομάδες άδεια μητρότητας, 3 ημέρες επιπλέον άδεια πατρότητας και 9 ημέρες άδεια γάμου συνολικά. Συγκεκριμένα, για την αποχώρηση της Παρασκευής νωρίτερα διοργανώθηκε ολόκληρη καμπάνια με σχολικά κουδούνια που προέτρεπαν τους εργαζομένους να αποχωρήσουν στις 3.00.
Φροντίζοντας παράλληλα για την υγεία και ευεξία των εργαζομένων, η εταιρεία παραθέτει στο εταιρικό περιοδικό μόνιμη στήλη με αναφορές σχετικές με την υγεία, προσφέρει θερμιδομετρημένες μερίδες φαγητού στο καθημερινό μενού, επιδοτεί τα γεύματα των υπαλλήλων, διοργανώνει ομιλίες, σεμινάρια για διακοπή καπνίσματος, σωστής διατροφής κ.ά. Επιπλέον η εταιρεία προσφέρει ιδιωτικό ιατροφαρμακευτικό πρόγραμμα, καλύπτει τα έξοδα βρεφονηπιακού σταθμού για παιδιά από 6 μηνών έως 3 ετών (1.000 ευρώ ετησίως) για εργαζομένους με τουλάχιστον 2 χρόνια προϋπηρεσίας και παρέχει δωροεπιταγές για την περίοδο του Πάσχα και των Χριστουγέννων.
Θέλοντας να ενισχύσει κοινωνικές ομάδες που υποφέρουν, υποστηρίζει φιλανθρωπικούς οργανισμούς, ενισχύοντας το κοινωφελές έργο τους. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ήταν ένας από τους χορηγούς στη βράβευση αριστούχων μαθητών του φιλανθρωπικού οργανισμού «Θεόφιλος» που στηρίζει άπορες-πολύτεκνες οικογένειες, ενώ παρέχει άδεια μετ’ αποδοχών στους εργαζομένους εφόσον επιλέξουν να συμμετέχουν σε εθελοντικές δράσεις. Επίσης, εργαζόμενοι από διάφορα τμήματα έχουν δημιουργήσει μία 15μελή επιτροπή εθελοντικής προσφοράς που έχει υιοθετήσει µία οικογένεια με έξι παιδιά από τα Παιδικά Χωριά SOS. Εδώ και δύο χρόνια που έχει ιδρυθεί η ομάδα, η δράση της μετράει πολλές δραστηριότητες, χτίζοντας δεσμούς αγάπης με τα παιδιά για να αισθάνονται ότι έχουν ανθρώπους γύρω τους που ενδιαφέρονται. Πραγματοποιούνται εξορμήσεις της οικογένειας με συναδέλφους της εταιρείας σε διάφορες δραστηριότητες όπως Παιδικό Μουσείο, παιδικές παραστάσεις, πάρκα δραστηριοτήτων, Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, πεζοπορίες και πικ νικ, Village Cinemas κ.ά. Οι δραστηριότητες αυτές υποστηρίζονται οικονομικά από τους εργαζομένους της εταιρείας που πρόθυμα δωρίζουν διατακτικές τροφής, προσωπικά χρηματικά βραβεία αλλά και ενισχύοντας τους κουμπαράδες SOS που είναι τοποθετημένοι στις εγκαταστάσεις, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ομάδας. Επίσης, εργαζόμενοι επισκέπτονται τα παιδιά σε τακτική βάση, βοηθώντας τα στο διάβασμα, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις τους (π.χ. αποκριάτικο πάρτι) αλλά και συζητώντας μαζί τους ό,τι τους απασχολούν.
Σημαντικές είναι και οι περιβαλλοντικές τους δράσεις που περιλαμβάνουν καθαρισμό παραλίας, δεντροφύτευση κ.ά.

Αναστασία Μακαριγάκη, senior HR director Βαλκανίων, Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στην εταιρεία PepsiCo – TastyFoods:
«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τους ανθρώπους μας υπερήφανους «

Η συμμετοχή της PepsiCo – TastyFoods στο Best Workplaces 2013 και η κατάκτηση της πέμπτης θέσης μάς κάνουν να αισθανόμαστε υπερήφανοι τόσο για την εμπιστοσύνη των ανθρώπων μας όσο και για την τιμητική διάκριση για έκτη χρονιά ανάμεσα σε μεγάλες ξεχωριστές εταιρείες στην Ελλάδα. Εφέτος η διάκρισή μας στο Best Workplaces είναι πολύ σημαντική γιατί λαμβάνει χώρα σε μια συγκυρία που έχει αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά εργασίας, με συνεχή την ανάγκη της αλλαγής.

Η εταιρεία μας προσπαθεί να επιτυγχάνει σταθερή ανάπτυξη με ισχυρούς ανθρώπους οι οποίοι συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα και αμοιβαία εκτίμηση. Μέσα στο περιβάλλον αβεβαιότητας που διανύουμε η εταιρεία φροντίζει ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοί της να συνεχίζουν αδιάλειπτα την πορεία τους.

Η ανάγκη να ακούμε και να αξιολογούμε τις απόψεις των ανθρώπων μας γίνεται ακόμη πιο έντονη και μέσα από την εσωτερική έρευνα και το πλάνο δράσης που την ακολουθεί. Αναπτύσσουμε δεξιότητες μέσα από στοχευμένη εκπαίδευση ανά τμήμα, χτίζουμε πλάνα ανάπτυξης καριέρας και προάγουμε στελέχη σε νέους, διευρυμένους ρόλους δίνοντάς τους την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν προκλήσεις και να εξελιχθούν επαγγελματικά. Επίσης μέσα από την ετήσια διαδικασία αξιολόγησης της απόδοσης διασφαλίζουμε ότι παρέχουμε ένα αξιοκρατικό περιβάλλον όπου παρέχονται ίσες ευκαιρίες με διαφάνεια σε όλους τους εργαζομένους.

Τα Best Workplaces αποτελούν για μας θεσμό και ύψιστη διάκριση γιατί από τη μια δημιουργεί την ανάγκη να συνεχίσουμε να διατηρούμε ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον και από την άλλη παρατηρούμε τις καλές πρακτικές των εταιρειών που ξεχωρίζουν. Δεν έχουμε παρά να υποσχεθούμε ότι δεν θα εφησυχάσουμε αλλά θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, την ίδια επιμονή και τον ίδιο ενθουσιασμό να κάνουμε τους ανθρώπους μας υπερήφανους που διαμορφώνουν το εργασιακό κλίμα της εταιρείας για το οποίο διακρίνεται.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ