H εταιρεία Παπαστράτος, θυγατρική της Philip Morris International (PMI), εδρεύει στον Ασπρόπυργο και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία προϊόντων καπνού στην Ελλάδα.
Η Παπαστράτος επιδιώκει να προσδίδει ιδιαίτερο κύρος στην επιβράβευση των εργαζομένων της και για τον λόγο αυτό έχει θεσπίσει μια σειρά βραβεία τα οποία συνήθως συνοδεύουν εξαιρετικές επιδόσεις και συμπεριφορές.
Το βραβείο ABCD (Above and Beyond the Call of Duty) απονέμεται σε εκείνους που χαρακτηρίζονται από επιμονή, ενεργητικότητα και ενθουσιασμό και αποτελείται από βραβείο και μία δωροεπιταγή.
Ακολουθεί το Βραβείο Αριστείας για την ευρηματικότητα, τη συνεισφορά στη μείωση κόστους και την προσωπική αφοσίωση, αλλά και το Βραβείο Προέδρου, το οποίο επιβραβεύει με πιστοποιητικό και χρηματικό έπαθλο μεταξύ 8% και 25% του ετήσιου μισθού τους τα άτομα ή τις ομάδες που έχουν επιτύχει εξαιρετικά επιτεύγματα και έχουν προχωρήσει τις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας.
Ανταποδοτικά στην προσφορά τους στην εταιρεία, η εταιρεία φροντίζει τους ανθρώπους της παρέχοντας ιδιωτική ιατροφαρμακευτική ασφάλεια σε όλους, ετήσιο τσεκάπ, δωρεάν κατασκήνωση για τα παιδιά, επίδομα για παιδικό σταθμό ως 1.000 ευρώ, τράπεζα αίματος, εταιρικό λεωφορείο για τις μεταφορές τους, τέσσερις ημέρες επιπλέον άδεια γάμου, ιδιωτικό συνταξιοδοτικό και νοσοκομειακό πρόγραμμα, καθώς και εκπτώσεις σε διάφορα καταστήματα και υπηρεσίες στην Ελλάδα.
Σε περιπτώσεις ανάγκης η εταιρεία δείχνει την ευαισθησία της βοηθώντας ουσιαστικά τον εργαζόμενο, είτε καλύπτοντας τον μισθό του κατά την απουσία του είτε αλλάζοντας τις αρμοδιότητες και τη θέση του έτσι ώστε ο εργαζόμενος να μπορεί να ενσωματωθεί ξανά στην ομάδα.
Πρόσφατα η εταιρεία διοργάνωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «I drive my life» που εμπνέει την υπεύθυνη ασφαλή οδήγηση. Παράλληλα, διοργανώνει σεμινάρια Υγείας και Ευεξίας για όλους τους εργαζομένους που τους προτρέπουν να γίνουν εθελοντές αιμοδότες ή τους θυμίζουν πώς πρέπει να κάθονται σε σωστή θέση μπροστά στους υπολογιστές.
Η κοινωνική προσφορά της Παπαστράτος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την παροχή πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, που γίνεται σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Δεσμός». Επιπρόσθετα, καλύπτει το ετήσιο ενοίκιο της ΜΚΟ «Κλίμακα» για τους αστέγους και παρέχει οικονομική βοήθεια στον Δήμο της Αθήνας για την αποκατάσταση ζημιών στην πλατεία Συντάγματος.
Οπως υποστηρίζει εργαζόμενος στην εταιρεία Παπαστράτος, «αυτό που θεωρώ ότι έχουμε εδώ και ότι δεν υπάρχει σε άλλη εταιρεία είναι η άνετη επικοινωνία και η φιλική διάθεση που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα. Ετσι, μιλάμε στον ενικό μεταξύ μας ακόμα και με την ανώτερη διοίκηση και τον διευθύνοντα σύμβουλο, διατηρώντας παράλληλα όμως τον απαραίτητο σεβασμό που μας καθιστά όλους υπεύθυνους για την εργασία μας».

Jackie Taylor, γενική διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικούτης εταιρείας Παπαστράτος:
«Είναι μια αναγνώριση των προσπαθειών μας»

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς το γεγονός ότι η Παπαστράτος αναγνωρίστηκε ως Best Workplace για δεύτερη συνεχή χρονιά και μάλιστα σε καλύτερη θέση, στην 4η, σε σχέση με την 7η που είχε καταλάβει πέρυσι. Είναι μια αναγνώριση που μας δείχνει ότι οι ενέργειες και οι αποφάσεις μας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και, συγχρόνως, μια αναγνώριση που μας επιβάλλει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, αλλά και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας.
Κυρίως όμως είναι μια διάκριση την οποία οφείλουμε στους εργαζομένους μας. Οι απόψεις τους και το πώς αξιολογούν το περιβάλλον εργασίας τους ανέδειξαν την Παπαστράτος Best Workplace και το 2013. Σύμφωνα με τις δικές τους απαντήσεις στην έρευνα του Great Place to Work, το 95% των εργαζομένων μας είναι περήφανοι να λένε στους συγγενείς και φίλους τους ότι εργάζονται στην Παπαστράτος. Μάλιστα, το 97% είναι περήφανοι για όσα έχουμε πετύχει ως εταιρεία!
Στην Παπαστράτος πιστεύουμε ακράδαντα ότι η επιτυχία μας ως εταιρείας βασίζεται εν πολλοίς στους εργαζομένους μας. Επενδύουμε στους ανθρώπους μας, στη διαρκή επαγγελματική και προσωπική τους εξέλιξη, στις δεξιότητες και στα ταλέντα τους, με μια πληθώρα προγραμμάτων. Νοιαζόμαστε για τους εργαζομένους μας και φροντίζουμε τις ανάγκες τους με προγράμματα και παροχές που ξεπερνούν τα συνήθη. Πιστεύουμε ότι η εξαιρετική απόδοση πρέπει να αναγνωρίζεται, να επαινείται και να επιβραβεύεται, και για τον λόγο αυτόν σχεδιάσαμε ειδικά Προγράμματα Επιβράβευσης (Recognition Award Programs) της εταιρείας μας.
Σήμερα, παρά τις δυσκολίες της εποχής, συνεχίζουμε να κάνουμε όλα τα παραπάνω. Συνεχίζουμε να προσφέρουμε προγράμματα εξέλιξης καριέρας, ανταγωνιστικά πακέτα αποδοχών, μισθών και παροχών, ευκαιρίες για διεθνή σταδιοδρομία και ένα δυναμικό περιβάλλον εργασίας. Σε μια περίοδο όπου πολλές επιχειρήσεις κάνουν περικοπές, εμείς είμαστε πιστοί στις δεσμεύσεις μας προς τους εργαζομένους μας και δεν προχωρήσαμε σε περικοπές μισθών και προσωπικού, αλλά αντιθέτως δώσαμε μπόνους παραγωγικότητας στη μεγάλη πλειονότητά τους.
Στην Παπαστράτος έχουμε το προνόμιο να διαθέτουμε ανθρώπους με ταλέντο, ικανότητες και ακεραιότητα, έτοιμους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της σημερινής αγοράς και να αδράξουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Σε αυτούς τους ανθρώπους λέμε «ευχαριστώ», διότι είναι εκείνοι που κάνουν την Παπαστράτος μια μεγάλη εταιρεία.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ