Τα πιο πολύχρωμα γλυκά για ένα αξέχαστο πάρτι!

Χρώματα, φαντασία και πολλή πολλή σοκολάτα. Αυτά είναι τα τρία απλά συστατικά που αρκούν για να κάνουν κάθε παιδί -μικρό ή και μεγαλύτερο- ευτυχισμένο. Και τα γλυκά που θα επιλέξετε για το πάρτι του πρέπει να τα έχουν όλα!

Τα πιο πολύχρωμα γλυκά για ένα αξέχαστο πάρτι!

Όλοι ξέρουν πως στο σχεδιασμό ενός παιδικού πάρτι, σημαίνοντα ρόλο έχει κατ’ αρχάς η τούρτα και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα γλυκά. Γιατί τα γλυκά είναι αυτά που κλέβουν πάντα την παράσταση και μονοπωλούν την προσοχή μικρών και μεγάλων. Στο μπουφέ των γλυκών γίνονται οι περισσότερες “επιδρομές” κι εκεί βγαίνουν οι περισσότερες φωτογραφίες.

Η Νάντια Πολυζώη μπροστά στο φανταστικό μπουφέ γλυκών που ετοίμασε για την Ελληνική Κουζίνα. Φωτό: Χρήστος Καββούρης

Ζαχαρωτά, σοκολάτες, cake pops και μπισκοτάκια πρέπει να υπάρχουν σε αφθονία -και σε διάφορα χρώματα- σε κάθε γιορτή. Διότι μαζί με τη γεύση, εδώ κρίνεται και η παρουσίαση. Και όλα μαζί πρέπει να παραπέμπουν σε παραμύθι!

Σοκολατένια ταρτάκια με φρούτα

Φωτό: Χρήστος Καββούρης

Χρόνος προετοιμασίας: 40΄

Χρόνος ψησίματος: 12΄

Βαθμός δυσκολίας *

Υλικά για 12-15 τμχ.

Για τη ζύμη

  •  200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  •  100 γρ. άχνη ζάχαρη
  •  1 αβγό
  •  300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  30 γρ. κακάο σε σκόνη
  •  1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

  •  200 γρ. κουβερτούρα (μαύρη ή γάλακτος, ό,τι προτιμάμε) ψιλοκομμένη
  •  200 γρ. κρέμα γάλακτος
  •  Φρέσκα φρούτα (π.χ., φράουλες, βατόμουρα, μύρτιλα κ.ά.)

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι. Χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν σε ένα μείγμα με κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε το αβγό και ανακατεύουμε καλά.
  1. Ενσωματώνουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού σε αυτό του βουτύρου, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη. Την καλύπτουμε με μεμβράνη κουζίνας και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  1. Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και τη μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και την κόβουμε σε δίσκους. Καλύπτουμε με τους δίσκους ζύμης ατομικά φορμάκια –βάση και τοιχώματα– και ψήνουμε τα ταρτάκια για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  1. Αφήνουμε τα ταρτάκια να κρυώσουν και στη συνέχεια τα γεμίζουμε με τη σοκολατένιο κρέμα. Τα διακοσμούμε με φρέσκα φρούτα και σερβίρουμε.

Μους σοκολάτας

Φωτό: Χρήστος Καββούρης

Χρόνος προετοιμασίας: 30΄

Βαθμός δυσκολίας: *

Υλικά για 4-6 μερίδες

  •  200 γρ. κουβερτούρα (μαύρη ή γάλακτος, ό,τι προτιμάμε)
  •  3 αβγά (χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια)
  •  50 γρ. ζάχαρη
  •  200 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  •  1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
  1. Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
  1. Χτυπάμε σε ένα καθαρό μπολ τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές στην επιφάνεια του μείγματος.
  1. Ενσωματώνουμε προσεκτικά τα χτυπημένα ασπράδια στο μείγμα σοκολάτας αναδιπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα για να μη χάσουμε τον όγκο της μαρέγκας. Τέλος, προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  1. Μοιράζουμε τη μους σε μπολάκια ή ποτήρια και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες, να σταθεροποιηθεί. Τη διακοσμούμε με τριμμένη σοκολάτα, φρούτα, ξηρούς καρπούς ή με λίγο πιο fun στοιχεία που θα αρέσουν στα παιδιά.

Cake pops με γεμιστά μπισκότα σοκολάτας

Φωτό: Χρήστος Καββούρης

Χρόνος προετοιμασίας: 20΄

Χρόνος αναμονής: 30΄

Βαθμός δυσκολίας: *

Υλικά για 15-20 τμχ.

  •  400 γρ. γεμιστά μπισκότα της αρεσκείας μας
  •  225 γρ. τυρί κρέμα
  •  Σοκολάτα ή candy melts για την επικάλυψη
  •  Ξυλάκια για cake pops

Εκτέλεση

  1. Αλέθουμε τα μπισκότα στον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα βάλουμε σε μια σακούλα zip-lock και να τα θρυμματίσουμε με τον πλάστη.
  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα με το μαλακό τυρί κρέμα μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές υγρό αλλά εύπλαστο μείγμα.
  1. Πλάθουμε με τα χέρια μας μικρές ποσότητες μπισκοτένιου μείγματος σε μπάλες διαμέτρου περίπου 2½ εκ. Τις αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τις αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά να σφίξουν.
  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα ή τα candy melts σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Αν χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα, μπορούμε να προσθέσετε λίγο φυτικό έλαιο για να γίνει πιο λείο το γλάσο.
  2. Βουτάμε την άκρη από ένα ξυλάκι στο λιωμένο υλικό της επικάλυψης και το μπήγουμε στο κέντρο μιας μπισκοτένιας μπάλας – έτσι το ξυλάκι θα κρατηθεί στη θέση του.
  1. Βουτάμε στη συνέχεια το cake pop στη λιωμένη σοκολάτα (ή candy melts) φροντίζοντας να καλυφθεί πλήρως. Αφήνουμε την περίσσεια της επικάλυψης να στάξει. Ομοίως φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα cake pops και τα τοποθετούμε τα cake pops όρθια σε ένα ποτήρι μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
  1. Εναλλακτικά, βουτάμε τα μπαλάκια στη σοκολάτα, τα τοποθετούμε μέσα σε χωνάκι παγωτού και τα αφήνουμε να σταθεροποιηθούν ανάποδα σε ένα αντικολλητικό χαρτί όπου ήδη έχουμε ρίξει 1 κ.σ. από την κουβερτούρα δημιουργώντας έτσι το εφέ της λιωμένης σοκολάτας.

Μυστικό

Διακοσμούμε, αν θέλουμε, τα cake pops με χρωματιστές τρούφες και βρώσιμα λουλούδια ή χρησιμοποιούμε καλούπια σιλικόνης σε σχήμα παγωτού για να τους δώσουμε μια διαφορετική φόρμα.

Μαντλέν με επικάλυψη λευκής σοκολάτας

Φωτό: Χρήστος Καββούρης

Χρόνος προετοιμασίας: 40΄

Χρόνος ψησίματος: 12΄

Βαθμός δυσκολίας: *

Υλικά για 12-15 τμχ. 

  •  100 γρ. βούτυρο
  •  100 γρ. ζάχαρη
  •  2 αβγά
  •  100 γρ. αλεύρι
  •  1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  •  1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  •  150 γρ. λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ενσωματώνουμε σταδιακά στο μείγμα των αβγών. Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμες για μαντλέν και ψήνουμε τα γλυκάκια για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  1. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Βουτάμε τις μαντλέν στη λιωμένη σοκολάτα ή τις περιχύνουμε με αυτήν. Περιμένουμε να στερεοποιηθεί η επικάλυψη και σερβίρουμε.

Μπισκότα βουτύρου με λευκή σοκολάτα

Φωτό: Χρήστος Καββούρης

Χρόνος προετοιμασίας: 40΄  Χρόνος ψησίματος: 15΄  Βαθμός δυσκολίας: * 

Υλικά για 20-15 τμχ. 

  •  250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  •  100 γρ. άχνη ζάχαρη
  •  1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  •  300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  1 πρέζα αλάτι
  •  200 γρ. λευκή σοκολάτα
  •  Χρώμα ζαχαροπλαστικής συμβατό με σοκολάτα (προαιρετικά)
  •  Τρούφες και βρώσιμα λουλούδια για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα με κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  1. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρές μπάλες και τις αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας κενό μεταξύ τους. Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εκτός φούρνου.
  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Βουτάμε τα μπισκότα μέχρι τη μέση στη λιωμένη σοκολάτα. Τα διακοσμούμε με τρούφες ή βρώσιμα λουλούδια και τα αφήνουμε σε σχάρα μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
  1. Αν θέλουμε, ανακατεύουμε ένα μέρος της λιωμένης κουβερτούρας με χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο εντυπωσιακή διακόσμηση των μπισκότων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version