Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν το 2020 για κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σεξουαλικών εγκλημάτων σε μια εντυπωσιακή ανατροπή στην θεμελιώδη υπόθεση της εποχής του #MeToo.

Με μια απόφαση 4-3, το Εφετείο της Νέας Υόρκης διαπίστωσε ότι ο δικαστής που προήδρευσε στην υπόθεση του Γουαϊνστάιν είχε κάνει ένα κρίσιμο λάθος, επιτρέποντας στους εισαγγελείς να καλέσουν ως μάρτυρες μια σειρά από γυναίκες που δήλωσαν ότι ο Γουαϊνστάιν τους είχε επιτεθεί – αλλά των οποίων οι κατηγορίες δεν αποτελούσαν μέρος των κατηγοριών εναντίον του.

Θα γίνει νέα δίκη

Η συγκεκριμένη εξέλιξη θα οδηγήσει σε νέα δίκη. «Η ανατροπή της καταδίκης του Γουάινσταϊν και η διεξαγωγή νέας δίκης μπορεί να μοιάζει με μια ξαφνική, σοκαριστική στροφή» αναφέρουν οι New York Times.

Σύμφωνα με τους New York Times, η Ashley Judd, η πρώτη ηθοποιός που προχώρησε σε καταγγελίες εναντίον του Γουαϊνστάιν δήλωσε πως «αυτό είναι άδικο για τους επιζώντες. Ζούμε ακόμα μέσα στην αλήθεια μας. Και ξέρουμε τι συνέβη».