Μαύρη σελίδα στην ιστορία της Βουλής μπορεί να χαρακτηριστεί η Τετάρτη (24/04). Το επεισόδιο ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Βασίλη Γραμμένο ήρθε να προστεθεί στις στιγμές έντασης που έχουν καταγραφεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία του ελληνικού κοινοβουλίου.

Βέβαια, ήδη έχει γραφτεί ιστορία αφού είναι πρώτη φορά που συνελήφθη βουλευτής με την διαδικασία του αυτοφώρου. Την Πέμπτη ο ανεξάρτητος βουλευτής θα περάσει την πόρτα της ανακρίτριας προκειμένου να καταθέσει αν και ήδη αρνείται ότι έχουν συμβεί όσα καταγγέλλονται. «Τον έπιασα από τον γιακά και τον έριξα κάτω. Ούτε γρονθοκοπήματα ούτε τίποτα άλλο από όσα έχουν ειπωθεί δεν έχει συμβεί το παραμικρό.

Αυτό μπορεί να αποδειχθεί ούτως ή άλλως με οποιοδήποτε τρόπο ιατροδικαστικής έρευνας ή οτιδήποτε αν εγώ γρονθοκόπησα κανέναν. Αν κάποιος έχει σημάδια από όλο αυτό ίσως είμαι εγώ. Στο λαιμό μου που έχω και κάποιες γρατζουνιές. Από τον γιακά σαν κεφαλοκλείδωμα και τον έριξα κάτω» ανέφερε μιλώντας στο LIVE News.

Σύμφωνα με δηλώσεις της συνηγόρου του κατηγορούμενου, Βάσως Πανταζή, του περιστατικού είχε προηγηθεί «χυδαία λεκτική επίθεση» του θύματος προς τον εντολέα της. Η συνήγορος αναφέρθηκε σε «δικαιολογημένη αγανάκτηση» , όπως «προβλέπεται και οριοθετείται στον ποινικό νόμο».

Παράλληλα η κ. Πανταζή εκφράζοντας έκπληξη για την κακουργηματική κατηγορία σε βάρος του κ. Φλώρου , έκανε λόγο για «νομική υπερβολή» επί ενός ατυχούς προσωπικού περιστατικού.

Τι αναφέρει η ιατρική γνωμάτευση για τον Γραμμένο;

Με κάταγμα ρινικών οστών και ρήξη καρπού διαγνώσθηκε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος μετά την επίθεση του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου εις βάρος του μέσα στη Βουλή.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Κώστας Χύτας, ο κ. Γραμμένος έχει «διάστρεμμα και διάταση της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης. Τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και της πηχεοκαρπικής» καθώς και «άλλες καθορισμένες διαταραχές της ρινός».

Η ιατρική συνταγή προβλέπει νάρθηκα ανάπαυσης πηχεοκαρπικής και ανάπαυση βραχίονα, ενώ του χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια 10 ημερών.

Το χρονικό

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια συζήτησης για την άρση ασυλίας του κ. Βελόπουλου, η υπόθεση του οποίου αφορούσε συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο που είχε υποβάλει αξιωματικός ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Γραμμένος είχε καταθέσει αγωγή κατά του πατέρα του κ. Φλώρου για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου και εξύβριση. Έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, ακούστηκαν χυδαίες εκφράσεις και κατά πληροφορίες ο Φλώρος γρονθοκόπησε τον Γραμμένο, ενώ φέρεται να του έκανε και λαβή τύπου ζίου ζίτσου και τον έριξε στο έδαφος

Αποβολή Φλώρου από τις διαδικασίες της Βουλής

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας χαρακτήρισε «κτηνώδη» την συμπεριφορά αυτή και επέβαλε στον κ.Φλώρο απομάκρυνση με τη φρουρά και αποβολή για 15 μέρες από όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του ανεξάρτητου βουλευτή -πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών- βάσει του άρθρου 157 του νέου Ποινικού Κώδικα. Ο κ. Φλώρος οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ
με τη συνοδεία αστυνομίας.

Εκεί θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι την απολογία του στην ανακρίτρια η οποία και θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα.