Το θέμα της υπογεννητικότητας απασχολεί έντονα πολλές χώρες παγκοσμίως, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, όπου οι θάνατοι ξεπερνούν κατά πολύ τις γεννήσεις.

Αλλά, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, να επισημαίνει αυτό το θέμα για την Ελλάδα ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλον Μασκ, κάνει το ζήτημα να φαίνεται μεγαλύτερο.

Με μία ανάρτηση από αυτές που δεν συνηθίζει, ο Έλον Μασκ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υπογεννητικότητα σε μία σειρά χωρών όπως η Ελλάδα, κάνοντας λόγο για πληθυσμιακή κατάρρευση.

Συγκεκριμένα με ανάρτησή του, ο Έλον Μασκ γράφει πως «η Ελλάδα είναι μία από τις δεκάδες χώρες που βιώνουν πληθυσμιακή κατάρρευση λόγω των χαμηλών ποσοστών γεννήσεων».

Έντονο προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία για το δημογραφικό, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για συρρίκνωση του πληθυσμού στην Ελλάδα κατά έως και 1,5 εκατ. μέχρι το 2050, ενώ στους κάτω των 65 ετών, η μείωση θα είναι 1,8 εκατ. άτομα.

Την ίδια ώρα, οι γεννήσεις για το 2023 κυμάνθηκαν σε χαμηλό ρεκόρ, καθώς ήταν λιγότερες από 73.000 και συγκεκριμένα 72.244, στοιχεία που αναμένεται να οριστικοποιηθούν από τα ληξιαρχεία και την ΕΛΣΤΑΤ το επόμενο διάστημα.