Η διάγνωση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στον νικηφόρο αγώνα των Bucks επί των Celtics στο Μιλγουόκι προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα.

Ναι μεν ο Αχίλλειος τένοντας στο αριστερό πόδι του «Greek Freak» δεν πειράχθηκε, άρα αποφεύχθηκε ένας σοβαρός τραυματισμός σ’ ένα πολύ ύπουλο σημείο. Παρόλα αυτά το τράβηγμα στη γάμπα δεν αποφεύχθηκε – όπως αναμενόταν.

Κι αν, τηρουμένων των αναλογιών, πρόκειται για ζημιά μικρού μεγέθους, το γεγονός πως η επανεμφάνισή του στα παρκέ θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την πορεία της αποθεραπείας του, όπως μεταδόθηκε από τις ΗΠΑ, προκαλεί αναπόφευκτη ανησυχία στον οργανισμό σε μια κομβική στιγμή της τρέχουσας σεζόν.

Ποια ματς θα χάσει ο Αντετοκούνμπο

Τα «ελάφια» βρίσκονται σε διαδικασία διαφύλαξης της δεύτερης θέσης στην Ανατολή και με τρία παιχνίδια ν’ απομένουν για τη λήξη της κανονικής περιόδου, δεν αισθάνονται ασφαλείς από τη στιγμή που οι NY Knicks παραμονεύουν να τους προσπεράσουν.

Ακόμη κι αν ο δις MVP του NBA μείνει εκτός μόνο για μια εβδομάδα, είναι δεδομένο πλέον πως δεν θα προλάβει να δώσει το «παρών» στα δύο παιχνίδια που το Μιλγουόκι έχει να δώσει απέναντι στους ανταγωνιστικούς εφέτος Orlando Magic (εντός κι εκτός), αλλά και τους διεκδικητές της πρωτιάς στη Δύση Thunder στην Οκλαχόμα Σίτι.

Ιδίως οι αγώνες με αντίπαλο την ομάδα της Φλόριντα είναι εξόχως σημαντικοί για την τελική θέση των Bucks στην κανονική περίοδο, καθώς η μεταξύ τους απόσταση είναι δύο νίκες. Άρα καλύπτεται. Όπως και η αντίστοιχη από τους Cavaliers που βρίσκονται επίσης στην ίδια μοίρα με το δικό τους 46-33 κι έχουν ευνοϊκό πρόγραμμα.

Στην καλύτερη περίπτωση ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι διαθέσιμος να αγωνιστεί στην εναρκτήρια αναμέτρηση των playoffs που αρχίζουν στις 20 Απριλίου. Διαφορετικά η ενεργοποίησή του θα μετατεθεί για τη διάρκεια της σειράς του πρώτου γύρου.

Πόσο ανταγωνιστικοί μπορούν να είναι οι Bucks χωρίς τον ίδιο παρόντα ή θα ζοριστούν, ιδίως σε ματς με πολλαπλάσια αξία και σημασία από ένα «φιλικό» με τους Celtics, μένει να διευκρινιστεί. Σίγουρα πάντως ο Doc Rivers δεν νιώθει άνετα, έχοντας χάσει τον Έλληνα σταρ, ο οποίος μετρά εφέτος 30.4 πόντους, 11.5 ριμπάουντ και 6.5 ασίστ, ανά 35.2 λεπτά παραμονής στο παρκέ.