Ο Νίκος Καρβέλας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Mega «Μεγάλη Εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη. Στη συνέντευξή του ο γνωστός τραγουδιστής, συνθέτης και συγγραφέας μίλησε για την πολιτική και τη θρησκεία με επιθετική γλώσσα, ζητώντας αρκετές φορές, σε έντονο τόνο, από τη δημοσιογράφο να μην τον διακόπτει.

Η ένταση ήταν διαρκής καθόλη τη διάρκεια της συνομιλίας τους. Όταν η Νίκη Λυμπεράκη θέλησε να τον ρωτήσει για το για το βιβλίο που έγραψε, εκείνος ενοχλήθηκε. «Να σε ρωτήσω κάτι;» του είπε η Νίκη Λυμπεράκη. «Όχι, να με ακούς, μόλις τελειώσω, θα με ρωτάς» της απάντησε.

Η δημοσιογράφος συνέχισε: «Θα ήταν σαν να κάναμε TEDx, που βγαίνει κάποιος σε μία σκηνή και μιλά για τη ζωή του, τα έργα του κ.λ.π. ανάλογα με το θέμα. Θέλω να ρωτάω και εγώ».

«Είναι σαν πράξη αυτοικανοποίησης, συνεύρεσης. Θες να συνευρεθούμε» της είπε.

«Θέλω να μου επιτρέπεις να σε ρωτώ κιόλας γιατί εσύ είσαι χειμαρρώδης και πρέπει να σε παρακολουθούμε» συμπλήρωσε η Νίκη Λυμπεράκη.

«Απλό ανθρωπάριο είμαι» της απάντησε.

«Τώρα υπάρχει λόγος να μιλήσω»

Ο Νίκος Καρβέλας αποκάλυψε γιατί αποφάσισε να δώσει συνέντευξη μετά από τόσα χρόνια. «25 χρόνια που μου έλεγαν να μιλήσω, δεν υπήρχε λόγος. Τώρα υπάρχει λόγος! Η σχέση μου με τους δημοσιογράφους ήταν εμπόλεμη. Αλλά ο λόγος που ήθελα να μιλήσω live δεν ήταν αυτός» είπε.

Και συνέχισε: «Ένας άνθρωπος που έχει οστικές δυνάμεις, όταν του λένε ότι θα το πετσοκόψουμε αυτό αρνείται να το κάνει. Η αλληλεπίδραση εμάς των δύο θα φανεί στο αποτέλεσμα. Θα εκτεθείς, θα εκτεθώ! Αλλά είναι σαν μια συνεύρεση, όχι σεξουαλική αλλά πνευματική. Είναι σαν το ζεστό φαγητό. Μου αρέσουν τα ζωντανά πράγματα και τα ορμητικά».

«Είναι απογοητευτική η συζήτηση μαζί σου»

Χαρακτηρίζοντας «βόθρο» την Βουλή των Ελλήνων έκανε τη Νίκη Λυμπεράκη να αντιδράσει και εκείνον να ξεσπά κατά της δημοσιογράφου.

«Τους θεσμούς τους κοιτάμε με έναν σεβασμό. Το εάν δεν στέλνουμε τους κατάλληλους ανθρώπους σε έναν θεσμό, είναι θέμα συζήτησης», σχολίασε η Νίκη Λυμπεράκη.

Ενώ ο Νίκος Καρβέλας της απάντησε: «Δυστυχώς όταν ξεκίνησα να έρθω στην τηλεόραση, πίστεψα ότι θα μιλήσω με έναν άνθρωπο ο οποίος δεν θα είναι ίδιος όπως όλοι οι άλλοι. Δυστυχώς, λες τα ίδια που λένε όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι κιτρινίζουν την κουβέντα αφού πιανόμενοι από μία λέξη που είπα ότι «η Βουλή είναι ένας βόθρος ο οποίος βρωμάει και τον αισθάνονται 12 εκατομμύρια Έλληνες».

«Μη μου λες τι θα λέω. Ήρθα εδώ πέρα όχι για να μιλήσω σε εσένα αλλά στον κόσμο. Εσένα σε χρησιμοποιώ ως Μέσο. Αυτή τη στιγμή η συζήτηση μαζί σου είναι λίγο απογοητευτική», κατέληξε ενοχλημένος ο Νίκος Καρβέλας με την παρουσιάστρια του Mega να περνά σε διαφημιστικό διάλειμμα.

«Η θρησκεία έχει σχέση με το σεξ»

Ο Νίκος Καρβέλας μίλησε μεταξύ άλλων, για την εκκλησία, την πίστη και τη θρησκεία.

«Η θρησκεία είναι ό,τι πιο κατάπτυστο υπάρχει σε αυτή τη ζωή. Ξέρεις τι σημαίνει πιστεύω; Με αγάπη στο λέω. Πιστεύω σημαίνει ότι δεν γνωρίζω. Όταν λες πιστεύω σε κάτι είναι σαν να λες πιστεύω σε αυτό που δεν γνωρίζω. Η θρησκεία, ή μάλλον η εκκλησία, το μόνο καλό που έχει κάνει στην ανθρωπότητα και αυτό της το δίνω είναι η ενίσχυση της σεξουαλικής διέγερσης. Η θρησκεία έχει σχέση με το σεξ. Όπως στο λέω αυτό το πράγμα. Αν δεν υπήρχε η ηθική που λέει ότι απαγορεύεται να πας με άνδρα ή γυναίκα δεν θα υπήρχε η διάθεση να πας.Δεν υπάρχει θρησκεία. Υπάρχει εκκλησία. Η θρησκεία είναι μία έννοια η οποία σημαίνει «η θεϊκή παρουσία». Τρίχες. Εμείς ξέρουμε την εκκλησιαστική παρουσία. Μόνο παπάδες βλέπουμε. Βλέπουμε ανθρώπους με εκκλησιαστική ιεραρχία, όπως ο στρατός. Ανθρώπους με μαύρα, με χρυσοποίκιλτα και τα λοιπά, οι οποίοι λένε ακατάληπτες φράσεις», είπε αρχικά.

«Η θρησκεία έχει σχέση με το σεξ. Αν δεν υπήρχε η ηθική να σου απαγορεύει να πας με μια γυναίκα ή με έναν άνδρα, δεν θα υπήρχε η διάθεση να πας με αυτόν τον άνθρωπο. Ο πόθος του απαγορευμένου. Άρα η θρησκεία έθεσε τις βάσεις. Είναι ενισχυτικό. Της το δίνω αυτό. Το σεξ είναι από τα πολύ βασικά τροφοδοτικά ευτυχίας».

Για την πίστη, ανέφερε: «Είναι η πιο εύκολη θεραπεία. Λες έχω πρόβλημα. Έρχεται και σου λέει ο ειδήμων πίστη. Ότι αν πιστέψεις θα γίνεις καλά. Γονατίζεις και περνάει ο πόνος. Αν περνάει ο πόνος να το κάνω κι εγώ. Για να λειτουργεί, σημαίνει ότι ο εγκέφαλος έχει υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες. Σημαίνει ότι ο άνθρωπος έχει αποχαυνωθεί και η αγάπη προς το άγνωστο του δίνει μεγάλη χαρά».

«Παντρεύτηκα την Αννίτα για να δω την αντίδραση των γονιών της»

Ο γνωστός τραγουδιστής αναφέρθηκε και στον γάμο του με την Αννίτα Πάνια.

«Έχω ένα χιούμορ εμπριμέ. Δηλαδή θες να μου πεις τώρα ότι εγώ έκανα θρησκευτικό γάμο σοβαρά; Αυτό που έκανα και δεν θα το έκανα σε καμία περίπτωση. Με την Άννα με οδήγησε κάτι αλλοπρόσαλλο να το κάνω και μετά το πλήρωσα γιατί δεν είμαι για τέτοια πράγματα» είπε.

«Το έκανα και με την Αννίτα γιατί ήθελα να δω το πρόσωπο της μάνας της και του πατέρα της. Πίστευαν ότι η Αννίτα δεν θα έκανε ούτε παιδάκι και όταν είδαν ότι είναι με αυτόν τον τρελό είπα να τους δώσω όλο το πακέτο”. Μάλιστα αποκάλυψε ότι με την τωρινή του σύντροφο, Έλενα Φερεντίνου, δεν έχουν παντρευτεί» τόνισε.

«Καμία Ελληνίδα τραγουδίστρια δεν μπορεί να κάνει αυτό που κάνει η Άννα Βίσση»

Ο Νίκος Καρβέλας στη συνέντευξή του μίλησε και για την Άννα Βίσση. «Καμία Ελληνίδα τραγουδίστρια δεν μπορεί να κάνει αυτό που κάνει η Άννα Βίσση. Γι’ αυτό και άλλωστε δεν την άλλαξα ποτέ, δεν πήγα να ζητήσω κάποια άλλη τραγουδίστρια. Της έλεγα, Ανούλα τώρα κάνουμε αυτό, τώρα θα κάνουμε του Δαίμονες, ήταν παντού. Οπότε ήταν ο άνθρωπός μου».

«Στα 5 μου έσπασα στο ξύλο μια ξαδερφούλα μου»

«Δεν με ενδιέφερε ποτέ τι θα αφήσω πίσω μου. Ό,τι κάνει κάθε άνθρωπος το κάνει επειδή αυτό τον διατάζει ο εγκέφαλός του να κάνει. Είμαι έρμαιο αυτού του πολυοργάνου. Από μικρό παιδί με έκανε ό,τι ήθελε. Τώρα θα αισθανθείς ηδονή γράφοντας ποίηση. Εγώ σιχαίνομαι την ποίηση», είπε σε άλλο σημείο της τηλεοπτικής του συνέντευξης.

«Μέναμε στον Πειραιά όταν ήμουν πιτσιρικάς και δεν είχαμε λεφτά. Θυμάμαι ότι ήμασταν φτωχοί. Επισκέφτηκα το σπίτι ενός θείου μου στο Παλαιό Φάληρο. Νόμιζα ότι ο κόσμος είναι τα Ταμπούρια. Μια πάρα πολύ άσχημη οπτικά περιοχή. Ξαφνικά με πήγαν σε μια βίλα στο Παλαιό Φάληρο και θυμάμαι να έχω πλακώσει στο ξύλο μια ξαδελφούλα μου που έμενε σε αυτό στο σπίτι. Όταν με ρώτησαν γιατί, είπα γιατί θέλω κι εγώ να έχω. Βγήκε αυθόρμητα ταξικό μίσος. Στα 5 μου. Ήθελα κι εγώ να έχω τέτοιο σπίτι».

«Αισθάνομαι την τύχη για το χάρισμα που έχω στη μουσική, χωρίς να έχω χύσει ιδρώτα για να τη διδαχτώ. Διαβάζοντας νομίζω τα βιβλία που έχω διαβάσει, νομίζω ότι πρέπει να έχω μια βλάβη στον δεξί κροταφικό λοβό και δεν μπορώ να καταλάβω τα σύμβολα. Τα τραγούδια δεν τα γράφω. Τα παίζω. Το αν αρκεί η χαρισματικότητα ή δεν αρκεί δεν το αποφασίζω εγώ, το αποφασίζει ο εγκέφαλος. Ο πόνος για την κατάκτηση ονομάζεται ηδονιστική αποφόρτιση. Ο μύθος γύρω από τη μόρφωση και τους διανοούμενους είναι μια φούσκα. Αυτοί οι άνθρωποι που διαβάζουν και διαβάζουν είναι παπαγάλοι. Ο μύθος γύρω από τους μορφωμένους πρέπει να καταπέσει» επισήμανε.

Για τα Τέμπη: «Είναι τρομακτικά βαρύ αυτό που συνέβη για να κάθονται κάποιοι καραγκιόζηδες και να βρίζονται μεταξύ τους»

Μιλώντας για την τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη και την κόντρα στη Βουλή ο Νίκος Καρβέλας χαρακτήρισε «καραγκιόζηδες» αυτούς που βρίζονται και βαρύ αυτό που συνέβη.

«Είναι τρομακτικά βαρύ αυτό που συνέβη για να κάθονται κάποιοι καραγκιόζηδες και να βρίζονται μεταξύ τους» είπε χαρακτηριστικά.