Η μεγάλη βόμβα στον κόσμο της Formula 1 εξερράγη. Από το 2025 ο Λιούις Χάμιλτον θα οδηγεί για την Ferrari με την ιταλική ομάδα να ανακοινώνει ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν για πολυετή συνεργασία.

Η πρώτη ανακοίνωση βγήκε από την Mercedes, η οποία ανέφερε ότι η συνεργασία της με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2024. Για να συμβεί αυτό ο Βρετανός θα κάνει χρήση ενός όρου στο συμβόλαιο που υπέγραψε τον Σεπτέμβριο του 2023 και του επιτρέπει να βγει από αυτό τον Δεκέμβριο του 2024.

Μια σχέση ζωής θα διακοπεί άδοξα

Η σχέση ανάμεσα στον Λιούις Χάμιλτον και την Mercedes μόνο τυχαία δεν είναι. Ουσιαστικά ο Βρετανός έχει συνδέσει το όνομά του με την ομάδα με την οποία έχει πανηγυρίσει επτά φορές τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ο Λιούις Χάμιλτον είναι οδηγός της Mercedes σε όλη του την καριέρα στη Formula 1, μέχρι και φέτος. Αρχικά στην περίοδο της συνεργασίας της γερμανικής εταιρείας με τη McLaren, όπου οδηγούσε την περίοδο 2007-’12, και έπειτα στην εργοστασιακή ομάδα της Mercedes μέχρι και φέτος.

Πέρα από τους τίτλους ο σπουδαίος Βρετανός κατάφερε να συνδέσει το όνομά του και με σπουδαία ρεκόρ στην ιστορία του αθλήματος τα οποία δύσκολα θα καταρριφθούν.

Ο Χάμιλτον είναι η μεγάλη ελπίδα της Ferrari

Φυσικά, η συγκεκριμένη εξέλιξη προκάλεσε τεράστια έκπληξη στους φίλους της Formula 1 και ταυτόχρονα ενθουσιασμό στους τιφόζι της Ferrari. Η ιταλική ομάδα έχει μείνει πολλά χρόνια μακριά από τους τίτλους και στο πρόσωπο του Βρετανού βλέπει τον οδηγό που θα την επαναφέρει στο δρόμο των επιτυχιών.

Πέρα από την τεράστια κλάση του, ο Χάμιλτον μπορεί να προσφέρει με την εμπειρία του στο στήσιμο του μονοθεσίου της Ferrari, εκεί όπου τα τελευταία χρόνια οι Ιταλοί υστερούν.