Με μια νίκη επιτεύχθηκαν δύο στόχοι για την Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών.

Το 7-6 επί της Ιταλίας χάρισε στις διεθνείς παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου αφενός το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αφετέρου το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το προσεχές καλοκαίρι.

Οι Ελληνίδες ήταν αποφασισμένες να μην ξοδέψουν αυτήν την ευκαιρία και φρόντισαν με το 4-1 στα μισά του αγώνα να φρενάρουν τις Ιταλίδες. Από τη στιγμή που στο φινάλε της τρίτης περιόδου η διαφορά είχε παραμείνει στα ίδια επίπεδα, των τριών γκολ, απέμεναν άλλα οκτώ λεπτά διαχείρισης.

Το ότι η Ιταλία κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα δεν έκαμψε το σθένος της Εθνικής, η οποία χάρη στο μεγαλειώδες γκολ της Νικόλ Ελευθεριάδου κατόρθωσε να φτάσει στο πολυπόθητο αποτέλεσμα να πανηγυρίσει, με δόξα και τιμή, την επίτευξη του διπλού στόχου.

Δικαιολογημένα έκτοτε τα δάκρυα χαράς!

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-0, 1-1, 2-4

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη 2, Πάτρα, Νίνου 1, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Ελληνιάδη, Σταματοπούλου

Ιταλία: Κοντορέλα, Ταμπάνι, Γκαλάρντι 1, Αβένιο 1, Τζιουστίνι, Μπετίνι, Πικότσι 1, Μπιανκόνι 2, Παλμιέρι, Γκαντ, Τσεργκόλ, Βιακάβα 1, Μπανκέλι