Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Ισραέλ Κατς.

Κατά την επικοινωνία, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας συνεχάρη τον Ισραέλ Κατς για την ανάληψη των καθηκόντων του.

O Γιώργος Γεραπετρίτης επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας περί αναγνώρισης του δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, εντός του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και τόνισε την ανάγκη για άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων και διάνοιξης βιώσιμων ανθρωπιστικών διαδρόμων για παροχή βοήθειας στους αμάχους.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα μεταβεί στο Ριάντ, όπου θα έχει διμερή συνάντηση με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, πρίγκιπα Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ, με αντικείμενο τις διμερείς πολιτικές και οικονομικές σχέσεις, καθώς και στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Υπενθυμίζεται, πως σήμερα, Τετάρτη 10/1, είχε συναντηθεί με τον Αρμένιο ομόλογό του, Αραράτ Μιρζογιάν, όπου και συζήτησαν διεθνή ζητήματα.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, τόνισε στη συνάντησή τους, πως η Μέση Ανατολή, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μία φλεγόμενη κατάσταση, με κίνδυνο να υπάρχουν και αναζωπυρώσεις σε άλλες περιοχές, πέραν του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, θα πρέπει να αποτελέσει την πρώτη μας προτεραιότητα προσθέτοντας: «Και προτεραιότητα, η οποία θα καταλήξει σε μία λύση, η οποία θα είναι δίκαιη και βιώσιμη. Μία λύση η οποία θα εδράζεται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και η οποία θα εξασφαλίζει την ευημερία όλων των λαών της περιοχής».