Μακελειό σε κεντρικό σημείο της χριστουγεννιάτικης Πράγας ύστερα από πυρ που άνοιξε με οπλοπολυβόλο άγνωστος άνδρας το απόγευμα της Πέμπτης (21/12).

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες από Μέσα της χώρας, το αιματηρό περιστατικό συνέβη σε τεχνολογικό εκπαιδευτικό ίδρυμα (Πανεπιστήμιο Καρόλου) που βρίσκεται στην πλατεία «Γιαν Πάλατς» και από τις σφαίρες του δράστη υπήρξαν «αρκετοί νεκροί». Εκ των υστέρων έγινε γνωστό πως τα θύματα ήταν διψήφιου αριθμού και τουλάχιστον έντεκα!

Δεκάδες επίσης και οι τραυματίες, τριάντα σίγουρα, που άφησε πίσω της η επίθεση όπως αναφέρθηκε από την Τσέχικη Αστυνομία, η οποία έκανε επίσης λόγο για «εξουδετέρωση» του μακελάρη.

Όπως ελέχθη από μαρτυρίες και αποτυπώθηκε σε φωτογραφικά καρέ, ο ένοπλος ήταν εγκατεστημένος σε ακάλυπτο χώρο του κτιρίου κι από ‘κει άνοιξε πυρ με το πυροβόλο του.

Την ίδια στιγμή σπουδαστές της σχολής προσπαθούσαν να κρυφτούν όπου ήταν εφικτό προκειμένου να προφυλαχθούν. Άλλοι έτρεχαν προς διάφορες κατευθύνσεις, καθώς στον ήχο των πυροβολισμών επικράτησε πανικός.

«Προτρέπουμε τους πολίτες να μην παραμένουν στην περιοχή και να μην βγουν από το σπίτι. Η επέμβαση της αστυνομίας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη», σημείωναν επίσης οι Αρχές που είχαν εξ αρχής αποκλείσει όλη την περιοχή, διακόπτοντας την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους.

Σωστικά συνεργασία έσπευσαν επίσης στο σημείο προκειμένου να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες σε όσους είχαν ανάγκη, ενώ ασθενοφόρα μετέφεραν τραυματίες στα νοσοκομεία της τσέχικης πρωτεύουσας.