Λίγες μέρες μετά την απόλυσή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της OpenAI ο Σαμ Άλτμαν επιστρέφει στη νεοφυή επιχείρηση, που βρίσκεται στο επίκεντρο της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία εξελίσσεται με φρενήρεις ρυθμούς.

«Με το νέο διοικητικό συμβούλιο ανυπομονώ να επιστρέψω στην OpenAI και να οικοδομήσω μια σταθερή σύμπραξη με τη Microsoft» έγραψε ο Άλτμαν στο Twitter.

Εκτός από την επιστροφή του Άλτμαν η εταιρεία συμφώνησε να ανασυγκροτήσει εν μέρει το διοικητικό συμβούλιο που τον είχε παύσει. Ο Μπρετ Τέιλορ, πρώην συνδιευθύνων σύμβουλος της Salesforce και ο Λάρι Σάμερς, πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, θα βρεθούν μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Quora και νυν διευθυντή Άνταμ Ντ’ Άντζελο, δήλωσε η OpenAI.

Σε ανάρτηση στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της OpenAI.

«Ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε την ισχυρή συνεργασία μας και να προσφέρουμε την αξία αυτής της επόμενης γενιάς AI  στους πελάτες και τους συνεργάτες μας» έγραψε μεταξύ άλλων.