Το πρώτο του δημόσιο μήνυμα από την έναρξη του πολέμου στο Ισραήλ απηύθυνε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ ,Χασάν Νασράλα, λέγοντας ότι η επίθεση κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου ήταν «100% Παλαιστινιακή». «Η απόφαση της Χαμάς ήταν σωστή, σοφή και θαρραλέα, ήρθε τη σωστή στιγμή» υπογράμμισε.

Ο υποστηριζόμενος από το Ιράν ηγέτης της Χεζμπολάχ ευχαρίστησε οργανώσεις στην Υεμένη και στο Ιράκ για τη συμμετοχή τους στον αγώνα εναντίον του Ισραήλ.

«Αυτή η μάχη είναι παλαιστινιακή, για τον παλαιστινιακό λαό, και δεν έχει καμία σχέση με άλλα περιφερειακά ζητήματα», συνέχισε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ.

«Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνει τώρα το Ισραήλ», σύμφωνα με τον Νασράλα, «είναι ότι θέτει στόχους τους οποίους δεν μπορεί να επιτύχει».

Ο Νασράλα υποστήριξε, μάλιστα, ότι εάν θέλει να πάρει πίσω ομήρους το Ισραήλ, θα το καταφέρει «μόνο μέσω διαπραγματεύσεων».

Η Χεζμπολάχ κλιμακώνει μέρα με τη μέρα τη δράση της, αναγκάζοντας το Ισραήλ να διατηρήσει τις δυνάμεις του κοντά στα σύνορα του Λιβάνου αντί στη Λωρίδα της Γάζας και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, είπε ο Νασράλα σε μια ομιλία που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

«Αυτό που συμβαίνει στα σύνορα μπορεί να μοιάζει ταπεινό αλλά είναι πολύ σημαντικό».

Ο Νασράλα επέρριψε την ευθύνη στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον πόλεμο στη Γάζα και τον μεγάλο αριθμό των θανάτων αμάχων και είπε πως μια αποκλιμάκωση στον πολιορκούμενο θύλακα είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να αποφευχθεί ένας περιφερειακός πόλεμος.

Είπε πως η περαιτέρω κλιμάκωση κατά μήκος των συνόρων του Λιβάνου ανάμεσα στην οργάνωσή του και το Ισραήλ εξαρτάται από την κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας.

«Είμαστε έτοιμοι για όλες τις πιθανότητες», είπε.

Ο Νασράλα ευχαρίστησε οργανώσεις στην Υεμένη και στο Ιράκ, τμήματα αυτού που είναι γνωστό ως «Άξονας της Αντίστασης». Περιλαμβάνει ιρακινές σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις που πολεμούν τις δυνάμεις των ΗΠΑ στη Συρία και στο Ιράκ, και τους Χούθι της Υεμένης, που συμμετείχαν στη σύγκρουση εκτοξεύοντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) εναντίον του Ισραήλ.