Πέθανε η Dorothy Hoffner, η γιαγιά των 104 ετών που έδειξε πριν λίγο καιρό ότι η ηλικία δεν είναι εμπόδιο για να κάνεις όσα πραγματικά θες και έκανε ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο.

Η πτώση της από ύψος 4.100 μέτρων στο Skydive Chicago στην Οτάβα του Ιλινόις θα μπορούσε να την κατατάξει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως τη γηραιότερη αλεξιπτωτίστρια στον κόσμο. Το σημερινό ρεκόρ καταρρίφθηκε τον Μάιο του 2022 από την 103χρονη Linnéa Ingegärd Larsson από τη Σουηδία.

Η υπερήλικη πέθανε στον ύπνο της το βράδυ της Κυριακής (8/10) και βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας από το προσωπικό του κέντρου ηλικιωμένων Brookdale Lake View.

Ο Joe Conant, ο οποίος είναι νοσηλευτής, δήλωσε ότι γνώρισε τη Hoffner -την οποία αποκαλούσε γιαγιά κατόπιν αιτήματός της- πριν από αρκετά χρόνια, ενώ εργαζόταν ως φροντιστής για έναν άλλο κάτοικο του κέντρου ηλικιωμένων. Είπε ότι είχε εκπληκτική ενέργεια και παρέμενε πνευματικά οξυδερκής. «Ήταν ακούραστη. Απλά συνέχιζε και συνέχιζε. Δεν ήταν από αυτούς που έπαιρνε έναν υπνάκο το απόγευμα ή δεν εμφανιζόταν σε οποιαδήποτε εκδήλωση, δείπνο ή οτιδήποτε άλλο. Ήταν πάντα εκεί, παρούσα».

«Η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός» είχε πει η Hoffner στο πλήθος που την επευφημούσε μετά την προσγείωση.