Σκοτώθηκε σε ναυτικό δυστύχημα η 45χρονη πρόεδρος του εκδοτικού οίκου Bloomsbury, που εξέδιδε από το 2021 τα βιβλία του Χάρι Πότερ στις ΗΠΑ, Adrienne Vaugha.

Η Vaugha έκανε διακοπές με τον σύζυγό της Mike White και τα δύο παιδιά της, ηλικίας 12 και 8 ετών, όταν το ταχύπλοο που είχαν νοικιάσει συγκρούστηκε με ιστιοφόρο 45 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν περίπου 80 άτομα, μεταξύ των οποίων Γερμανοί και Αμερικανοί τουρίστες, που γιόρταζαν έναν γάμο αναφέρει το Euronews.

Οι εισαγγελείς του Σαλέρνο, της περιοχής όπου συνέβη το περιστατικό, έχουν ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν. Το τεστ ναρκωτικών στον καπετάνιο που οδηγούσε το σκάφος που είχε μισθώσει η Vaughan ήταν θετικό σε ναρκωτικά και αλκοόλ, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η Vaughan έπεσε στο νερό και χτυπήθηκε από την προπέλα του σκάφους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Οι διασώστες έφτασαν αμέσως στο σημείο και μετέφεραν την Vaughan στη στεριά για ιατρική περίθαλψη, διαπιστώθηκε όμως ο θάνατός της πριν προλάβει να μεταφερθεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο.

Ο σύζυγός της, ο οποίος είχε επίσης πέσει στο νερό, τραυματίστηκε στο χέρι, αλλά είναι εκτός κινδύνου. Τα παιδιά δεν τραυματίστηκαν από το ατύχημα αλλά εξετάστηκαν από ψυχολόγο εξαιτίας του σοκ που υπέστησαν.