Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν χθες Σάββατο (27/5) σε ανταλλαγή πυροβολισμών, κατά τη διάρκεια μοτοπορείας μοτοσικλετιστών στο Ρεντ Ρίβερ, στο βόρειο Νέο Μεξικό, ανακοίνωσε η πολιτειακή Αστυνομία.

Οι μοτοσικλετιστές άρχισαν να πυροβολούν ο ένας τον άλλον στον κεντρικό δρόμο της ορεινής πόλης, περίπου 75 μίλια βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της πολιτείας Σάντα Φε, δήλωσε στο Reuters η δήμαρχος του Ρεντ Ρίβερ, Λίντα Καλχούν. «Ήταν μέλη μιας συμμορίας μοτοσικλετιστών. Ήταν όλοι τους άνθρωποι από την πόλη» είπε, αρνούμενη να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητά τους.

Περίπου 28.000 μοτοσικλετιστές από όλη τη χώρα αναμενόταν να παρευρεθούν στη μοτοπορεία, που περιλαμβάνει ζωντανή μουσική και τελετές μνήμης στο Μνημείο Βετεράνων του Βιετνάμ.

Ορισμένοι από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στο Τάος του Νέου Μεξικού, περίπου 25 μίλια νοτιοδυτικά, ανέφερε η πολιτειακή αστυνομία στο Twitter. Το Τάος, μετά το περιστατικό, απαγόρευσε την πώληση αλκοόλ και κήρυξε απαγόρευση κυκλοφορίας.