Ο απερχόμενος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνει πως οδεύει προς μια νέα νίκη για την προεδρία της Τουρκίας σήμερα, στο τέλος του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, που επιβεβαιώνουν μια βούληση για σταθερότητα από την πλευρά των πολιτών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του κεντρικού εκλογικού συμβουλίου ο αρχηγός του κράτους που είναι στην εξουσία τα τελευταία είκοσι χρόνια, έχει σημαντικό προβάδισμα με σχεδόν το 55% έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με καταμετρημένο επίσημα το 54,6% των ψήφων.

«Σεβαστείτε το αποτέλεσμα του λαού»

«Σεβαστείτε το αποτέλεσμα του λαού», είπε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Όσοι προσπάθησαν να θολώσουν τα νερά και όσοι προσπάθησαν να ανακοινώσουν βεβιασμένα αποτελέσματα επιδεικνύουν ασέβεια προς τη βούληση του λαού. Εμείς τους ζητούμε να ζητήσουν συγγνώμη. Όμως αυτοί αρνούνται. Κάθε κόμμα επιθυμεί τη νίκη. Όμως αυτή τη στιγμή δεν μπορείτε να κάνετε ανακοινώσεις λέγοντας ότι ο τάδε βγαίνει πρόεδρος και μετά να μην το διορθώνετε. Αυτό είναι ασέβεια προς τη βούληση του λαού. Και τώρα βγήκατε πάλι βεβιασμένα και χωρίς να περιμένετε τη δική μας ανακοίνωση. Βάση των δικών σας στοιχείων ανακοινώνετε αποτελέσματα και προσπαθείτε να μας κάνετε τους έξυπνους. Στις 14 Μαΐου κάνατε το ίδιο και τώρα κάνετε ξανά την προσπάθεια να θολώσει τα νερά, να παραπλανήσετε το λαό. Η Τουρκία ανέκαθεν έκανε ελεύθερες εκλογές και θα συνεχίσει να κάνει. Ο κ. Κιλιντσντάρογλου πριν από τις 14 Μαΐου είχε πει “Μη βγείτε στους δρόμους γιατί θα έχουμε ταραχές”. Όμως και πάλι δεν επιβεβαιώθηκε και αυτή τη φορά, όπως και στις 14 Μαΐου έχουμε δημοκρατικές εκλογές και Συγχαίρω το λαό γι αυτό».

Πανηγυρίζουν οι οπαδοί του Ερντογάν

Συγχαρητήρια στον Ερντογάν ευχήθηκαν ήδη τόσο ο Εμίρης του Κατάρ όσο και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.