Το σκάνδαλο διαφθοράς, στο οποίο εμπλέκεται και η Εύα Καϊλή, έχει συγκλονίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Όσο περνούν οι ώρες, τόσο περισσότερα είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το πώς το Κατάρ είχε πλημμυρίσει με πετροδόλαρα το Ευρωκοινοβούλιο, όπως γράφει χαρακτηριστικά η Le Soir, η εφημερίδα που έχει παίξει μεγάλο ρόλο στις αποκαλύψεις γύρω από το θέμα.

Αποκαλύψεις για τη δράση της Εύας Καϊλή έκανε και ο Βρετανός δημοσιογράφος, Τζακ Πάροκ. Η ευρωβουλευτής είχε έρθει με αρνητικό τρόπο στο προσκήνιο με την ομιλία της όταν αποθέωνε το «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα» Κατάρ, κάτι που είχε προκαλέσει αντιδράσεις και εντός ΠΑΣΟΚ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να τονίζει ότι είναι εκτός γραμμής του κόμματος.

Στη συνέχεια η Εύα Καϊλή φαίνεται να προσκλήθηκε στο πρώτο ματς του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος με ανάρτησή του στο Twitter αποκαλύπτει ότι: «Έχω επιβεβαιώσει από διαφορετικούς ανθρώπους ότι η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, βρέθηκε στον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα στο Κατάρ και το Εκουαδόρ, στις 20 Νοεμβρίου. Τώρα ελέγχεται για ένα σκάνδαλο διαφθοράς που συνδέεται με τη χώρα του Κόλπου».

Προφανώς, η παρουσία της εκεί δεν μπορεί να την ενοχοποιήσει για κάτι, αλλά η ψήφος της υπέρ του Κατάρ και, μάλιστα, σε επιτροπή που δεν συμμετείχε αρχικά η ίδια, δείχνει πολλά και ίσως αξιοποιηθεί ως επιβαρυντικό στοιχείο.

Σύμφωνα με τον Τζακ Πάροκ, η Εύα Καϊλή την 1η Δεκεμβρίου ψήφισε υπέρ της απελευθέρωσης της visa για το Κατάρ και το Κουβέιτ, στην επιτροπή LIBE του Ευρωκοινοβουλίου.

Από ό,τι φαίνεται η κ. Καϊλή αντικατέστησε άλλον ευρωβουλευτή της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην οποία ανήκε μέχρι χθες, έτσι ώστε να παραστεί και να ψηφίσει υπέρ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ίδιο έπραξε και ο Μαρκ Ταραμπέγια, επίσης ευρωβουλευτής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση