Συγκλονισμένη από το χαμό της 21χρονης Έμμας η οικογένειά της, προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της, προσφέροντας παράλληλα ζωή σε εκείνους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, προσφέροντας τα όργανά της.

Την ίδια ώρα, ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας, που έχασε τη ζωή της μετά το σοβαρό τραυματισμό της σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, μίλησε για το παιδί του και τη δωρεά οργάνων.

Όπως τόνισε στο iefimerida, ο κ. Μπάμπης Καρυωτάκης το παιδί τους θα συνεχίσει να ζει μέσα στη σκέψη και τις αναμνήσεις τους.

«Θέλω να της πω ότι την αγαπάω και τη λατρεύω. Ότι τη θέλω κοντά μου αλλά ξέρω ότι αυτό δεν γίνεται. Θα ζει μέσα από τη σκέψη μας. Θα ζει μέσα από τις αναμνήσεις μας» τόνισε ο κ. Καρυωτάκης.

«Μου δίνει μεγάλη ανακούφιση η αγάπη που έχει εισπράξει το παιδί μου και τώρα αλλά και σε αυτή την σύντομη ζωή του. Ήταν ένα πολύ αγαπητό παιδί. Και αυτό με ανακουφίζει αυτή τη στιγμή και θέλω να ευχαριστήσω πολύ όλους τους φίλους της, για αυτές τις όμορφες στιγμές που της χάρισαν όλα αυτά τα χρόνια» συμπλήρωσε ο πατέρας της 21χρονης.

Μιλώντας για την απόφαση της οικογένειας να δωρίσει τα όργανα της άτυχης φοιτήτριας, ο πατέρας της 21χρονης υπογράμμισε ότι «μέσα από κάποιες συζητήσεις που είχαμε κάνει είχαμε καταλάβει ότι ήταν μία απόφαση του παιδιού μας αυτό».

«Η εικόνα που έχουμε σχηματίσει και εγώ και η οικογένειά της και η μαμά της είναι ότι το παιδί μας θα ήθελε αυτό το πράγμα. Εφόσον το παιδί μας θα το ήθελε και δίνει και μία ανακούφιση σε εμάς αυτή η επιλογή, αλλά και ζωή σε κάποιους άλλους, ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει. Το λιγότερο. Δεν το θεωρώ μεγαλείο ψυχής, όπως μου λένε κάποιοι. Είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτό πιστεύω» πρόσθεσε ο κ. Καρυωτάκης.

Τέλος, ο πατέρας της Έμμας δεν σχολίασε την απόφαση της Δικαιοσύνης για την προφυλάκιση του 26χρονου οδηγού που χτύπησε και εγκατέλειψε την 21χρονη στην Καμάρα.

«Πραγματικά αυτή τη στιγμή δεν θα ήθελα να σχολιάσω την προφυλάκιση. αυτό είναι θέμα της δικαιοσύνης και αυτή θα αποφασίσει. Πιστεύω ότι θα τιμωρηθεί ο άνθρωπος αυτός όπως η δικαιοσύνη ορίζει δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία προς θεού» κατέληξε.