Μια ύποπτη γυναίκα ψάχνουν οι τουρκικές αρχές σε σχέση με την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη που μέχρι στιγμής έχει ως απολογισμό 6 νεκρούς και πάνω από 53 τραυματίες.

Για «μια γυναίκα που έπαιξε ρόλο στην υπόθεση» μίλησε στη δήλωσή του ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα, η έκρηξη προήλθε από τσάντα με εκρηκτικό μηχανισμό.

Ήδη στo Τwitter, οι χρήστες της εφαρμογής δημοσιεύουν τη θολωμένη φωτογραφία της.

Ποιος ήταν ο ρόλος της

Από την πλευρά του, σε δηλώσεις του νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε σε μία γυναίκα που ερευνάται ο ρόλος της στην «ύπουλη επίθεση», όπως τη χαρακτήρισε. «Θα ήταν λάθος να πούμε ότι πρόκειται σίγουρα για τρομοκρατία, αλλά οι πρώτες ενδείξεις και οι πληροφορίες που μας μετέφερε ο πρώτος μου κυβερνήτης είναι ότι υπάρχει μια οσμή τρομοκρατίας εδώ. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι μια γυναίκα έπαιξε ρόλο σε ό,τι συνέβη. Τόσο ο αρχηγός της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης όσο και ο κυβερνήτης μας ερευνούν την έκρηξη και οι κάμερες από το σημείο αναλύονται. Στη συνέχεια θα κάνουμε τις τελικές ανακοινώσεις» υποστήριξε ο Ερντογάν.

Δείτε εικόνες από το σημείο της έκρηξης: