Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βρέθηκε αρνητικός στον κορωνοϊό  το βράδυ της Τρίτης προς το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του γιατρού του.

Την περασμένη εβδομάδα ο Μπάιντεν είχε μολυνθεί με την υποπαραλλαγή BA5 της Όμικρον, παρουσιάζοντας σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο ήπια συμπτώματα, τα οποία είχαν ήδη υποχωρήσει πριν δύο μέρες.

Η συγκεκριμένη παραλλαγή είναι ιδιαίτερα μεταδοτική, με τη συγκεκριμένη παραλλαγή αυτή τη στιγμή να είναι η πλέον κυρίαρχη στη χώρα, καθώς αντιπροσωπεύει σχεδόν το 80% των κρουσμάτων.

Ο 79χρονος Τζο Μπάιντεν διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19 την Πέμπτη και λάμβανε το χάπι Paxlovid κατά του ιού που έχει κατασκευάσει η Pfizer και Tylenol, το μη συνταγογραφούμενο αναλγητικό που είναι πολύ δημοφιλές στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συνεχίσει να φορά μάσκα όταν θα βρίσκεται με κόσμο για τις επόμενες 10 ημέρες.

«Πάντα απασχολημένος»

«Φίλοι μου, είμαι πολύ καλά». Με αυτό το μήνυμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έκανε ο ίδιος την ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του, μέσω του Twitter, αφού βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό, στις 21 Ιουλίου.

«Πάντα απασχολημένος!» πρόσθεσε στην ανάρτησή του, η οποία συνοδεύεται από μια φωτογραφία του, με στόχο να δείξει ότι παραμένει πάντα στα ηνία της χώρας.