Δύο ληστείες και μια απόπειρα που είχαν γίνει στην πόλη της Λάρισας το μεσημέρι της Παρασκευής εξιχνιάστηκαν μετά από μεθοδική έρευνα της Ασφάλειας.

Από την έρευνα συνελήφθη ένας Έλληνας δράστης ο οποίος το απόγευμα της Πέμπτης είχε αποπειραθεί να ληστέψει ένα περίπτερο.

Ο κακοποιός που φορούσε κράνος για να κρύβει τα χαρακτηριστικά του, είχε ακινητοποιήσει την υπάλληλο με την απειλή περιστρόφου και της είχε ζητήσει να του παραδώσει τα χρήματα από το ταμείο. Όμως, δεν τα κατάφερε γιατί η γυναίκα αντιστάθηκε και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση με μια μοτοσικλέτα, την οποία είχε σταθμεύσει σε κοντινή απόσταση.

Οι αστυνομικοί τον ταυτοποίησαν από πλάνα που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας και τον εντόπισαν στο σπίτι του, όπου του πέρασαν χειροπέδες. Σε έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο με αμπούλα αερίου, ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου, δυο φυσίγγια, ένας άδειος γεμιστήρας πολεμικού τυφεκίου, ένα κράνος μηχανής, καθώς και τα ρούχα που φορούσε όταν έκανε την απόπειρα ληστείας.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο δράστης είχε ληστέψει στις 9 Ιανουαρίου άλλο ένα περίπτερο της πόλης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και είχε υποχρεώσει με την απειλή πιστολιού την υπάλληλο να του παραδώσει τις εισπράξεις ύψους 1.000 ευρώ από την ταμειακή μηχανή. Αλλά και στις 19 Ιανουαρίου, είχε εισβάλει μαζί με έναν με άγνωστο, μέχρι στιγμής, συνεργό του σε ένα μίνι μάρκετ στη Λάρισα και είχε εξαναγκάσει με την απειλή μαχαιριού την υπάλληλο να τους παραδώσει 361 ευρώ από τις εισπράξεις του καταστήματος.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, που περιλαμβάνει και τις δυο προηγούμενες υποθέσεις και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.