Πολλές εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή Ποντίλ του Κιέβου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της ουκρανικής πρωτεύουσας, χτυπήθηκαν εμπορικό κέντρο και πολυκατοικίες.

Τελεσίγραφο στη Μαριούπολη

Δραματικές στιγμές περνούν οι κάτοικοι στη Μαριούπολη καθώς το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε τελεσίγραφο στην ουκρανική πλευρά για παράδοση της πόλης. Ειδικότερα η Ουκρανία καλείται να δώσει την απάντησή της για παράδοση της Μαριούπολης μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας, σύμφωνα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και όπως αναφέρει το πρακτορείο Ria. Οι Ρώσοι κάλεσαν τους «εθνικιστές μέσα στην πόλη» να παραδώσουν τα όπλα, σημειώνοντας ότι θα τους προσφέρουν ασφαλές πέρασμα τη Δευτέρα.

«Περιμένουμε επίσημη γραπτή απάντηση από την ουκρανική πλευρά πριν από τις 5 π.μ. αύριο, δηλαδή στις 21 Μαρτίου, σε όλες τις προτάσεις της ρωσικής πλευράς για ανθρωπιστικούς διαδρόμους, προκειμένου να διασωθούν οι κάτοικοι της Μαριούπολης και οι υποδομές της πόλης».

Ο αντιστράτηγος Μιζίντσεφ δήλωσε ότι οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι θα ανοίξουν έξω από τη Μαριούπολη στις 10:00 ώρα Μόσχας (09:00 ώρα Ελλάδας) της 21ης Μαρτίου.