Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση της ανακοίνωσης της κυβέρνησης Μεγάλης Βρετανίας, η οποία αποφάσισε να προχωρήσει σε κυρώσεις κατά του Ρόμαν Αμπράμοβιτς και ακόμα έξι Ρώσων επιχειρηματιών, λόγω των όσων συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Ουκρανία, μετά την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να διατάξει στρατιωτική επιχείρηση στη χώρα.

Παρότι η πλευρά του Αμπράμοβιτς ανέφερε συνεχώς πως η Τσέλσι δεν θα είχε προβλήματα με κάποια απόφαση, φαίνεται πως τα πράγματα άλλαξαν εντελώς και οι «μπλε» βρίσκονται πλέον με την πλάτη στον τοίχο, ενώ η σεζόν συνεχίζεται κανονικά.

Ο λόγος; Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε πως αποφάσισε να «παγώσει» ότι συνδέεται με τον Αμπράμοβιτς, με την ομάδα του Λονδίνου να μην αποτελεί εξαίρεση. Και μάλιστα, οι κυρώσεις «χτυπάνε» την Τσέλσι σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό καθώς περιορίζουν σε σχεδόν όλους τους βασικούς τομείς τον σύλλογο.

Πιο συγκεκριμένα… Η Τσέλσι αυτή τη στιγμή βρίσκεται ουσιαστικά σε transfer ban από την κυβέρνηση και δεν έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε μεταγραφές ή πωλήσεις ποδοσφαιριστών της. Παράλληλα, οι Λονδρέζοι δεν έχουν καν τη δυνατότητα να ανανεώσουν συμβόλαια παικτών που έχουν στο ρόστερ, πράγμα που σημαίνει πως ποδοσφαιριστές όπως οι Αθπιλικουέτα, Κρίστενσνεν και Ρούντιγκερ θα αποχωρήσουν εφόσον δεν αλλάξει κάτι, καθώς τα συμβόλαια τους ολοκληρώνονται στο τέλος της φετινής σεζόν!

Κι όμως, υπάρχουν και χειρότερες κυρώσεις. Εκτός από τους κατόχους διαρκείας, κανένας άλλος οπαδός της ομάδας δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει το «παρών» στο «Στάμφορντ Μπριτζ», καθώς ο σύλλογος δεν μπορεί να βγάλει στην αγορά εισιτήρια για τις αναμετρήσεις του, τόσο για τα εντός έδρας ματς, όσο και για τα εκτός, με την επίσημη ενημέρωση να αναφέρει πως όλα τα μέτρα θα έχουν ισχύ μέχρι και τις 31/5.

Μάλιστα, ακόμα και η επίσημη μπουτίκ του συλλόγου έκλεισε, μετά την ανακοίνωση των κυρώσεων.

Και φυσικά, το πιο βασικό, είναι πως η πώληση αυτή τη στιγμή μοιάζει να βρίσκεται επίσης στο «αέρα». Αν και σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα, οι «μπλε» μπορούν ακόμα να αλλάξουν χέρια και να… απελευθερωθούν.

Όπως αναφέρει το «INews», η Τσέλσι θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται με τους υποψήφιους αγοραστές και μάλιστα ήδη έχουν γίνει επαφές με την κυβέρνηση ώστε να δοθεί ειδική άδεια για να προχωρήσουν κανονικά οι διαδικασίες, χωρίς προβλήματα.

Από την άλλη, όλοι στο στρατόπεδο της ομάδας θεωρούν άδικο το γεγονός πως ο σύλλογος δέχεται τέτοια «χτυπήματα» χωρίς να έχει κάποια άμεση σύνδεση με τα όσα συμβαίνουν και για αυτό πιστεύουν πως η κυβέρνηση δεν θα σταθεί εμπόδιο και θα δώσει την άδεια για να τελειώσουν όλα όσο πιο σύντομα γίνεται.

Το μεγάλο δίλημμα του Αμπράμοβιτς

Εδώ όμως είναι που η υπόθεση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο. Διότι, η κυβέρνηση και ο Μπόρις Τζόνσον θέλουν να αναλάβουν ολοκληρωτικά τη διαχείριση των διαπραγματεύσεων της πώλησης, με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να καλείται να πάρει μια μεγάλη απόφαση, έχοντας φυσικά στο μυαλό του πως δεν θα βάλει ούτε… λίρα στην τσέπη του από την πώληση του κλαμπ.

Την ίδια ώρα, ήδη ο βασικός χορηγός της Τσέλσι στη φανέλα «ThreeUK» γνωστοποίησε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τη διοίκηση της Τσέλσι και γίνεται επανεξέταση της συμφωνίας τους, μετά τις τελευταίες κυρώσεις κατά του ιδιοκτήτη των πρωταθλητών Ευρώπης και Κόσμου.

Έτσι αυτή τη στιγμή ο Αμπράμοβιτς μοιάζει να βρίσκεται σε ένα μεγάλο δίλημμα. Είτε θα κάνει στην άκρη και θα αφήσει το κράτος της Μεγάλης Βρετανίας που τον έχει στο στόχαστρο από την ημέρα που… πάτησε στο Νησί να αναλάβει την πώληση της Τσέλσι για το καλό της, είτε θα βάλει μπροστά την προσωπική του τιμή και θα φτάσει μέχρι τα άκρα την υπόθεση, κάνοντας παράλληλα μεγαλύτερο κακό στους «μπλε»…