Με ποσοστό 67,9% εξελέγη πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αρμόδιας επιτροπής του κόμματος (ΕΔΕΚΑΠ).

Με την ενσωμάτωση στο 95,7% ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 132.706 ψήφους και ο Γιώργος Παπανδρέους 62.748 (32,1%)

Η επίσημη ανακοίνωση

«Ανακοίνωση ΕΔΕΚΑΠ

H ΕΔΕΚΑΠ ανακοινώνει τα αποτελέσματα του β’ γύρου των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στο 95,37% της ενσωμάτωσης των ψήφων. Έλαβαν Νίκος Ανδρουλάκης 67,9% (132.706 ψήφοι) και Γιώργος Παπανδρέου 32,1% (62.748 ψήφοι).

Η ΕΔΕΚΑΠ συγχαίρει τον καινούργιο Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη.

Για την ΕΔΕΚΑΠ

Ο  Πρόεδρος

ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ»

Οι πρώτες δηλώσεις

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στις πρώτες του δηλώσεις ως πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ από τη Χαριλάου Τρικούπη, φάνηκε ενωτικός ενώ έκανε λόγο για επιστροφή του ΠΑΣΟΚ, που απέδειξε ότι έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία. Εκεί είχαν συγκεντρωθεί μέλη και φίλοι της παράταξης που του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή κρατώντας σημαίες του ΠΑΣΟΚ και φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό» και «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με τον Νίκο αρχηγό».

Το πόντιουμ της ομιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη στήθηκε δίπλα στην επιγραφή που είναι αφιερωμένη στη Φώφη Γεννηματα σε μια κίνηση σεβασμού και τιμής στη μνήμη της πολιτικής αρχηγού του ΚΙΝΑΛ που σφράγισε την πορεία της παράταξης και εγγυήθηκε την ενότητά της.

Οι πρώτες δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη

«Σήμερα αρχίζει μια νέα εποχή για το ΠΑΣΟΚ, έχουμε ισχυρή εντολή για ανανέωση και αναγέννηση της παράταξης. Η μεγάλη συμμετοχή έβγαλε πιο δυνατή την παράταξη και απέδειξε ότι έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Με ενωτικό πρόσημο συνεχάρη τους άλλους πέντε υποψηφίου, τους ανέφερε ονομαστικά και τους κάλεσε όλοι μαζί να υπερασπιστούμε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά για ενότητα και πολιτική αυτονομία. «Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι», τόνισε ενώ πρόσθεσε «το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, η δημοκρατική παράταξη επέστρεψε».