Σε ελέγχους προχώρησαν οι αρχές στο Κιλκίς προκειμένου να απομακρυνθούν από τις κοινωνικές δομές όσοι εργαζόμενοι αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού. Από τη διαδικασία προέκυψε ότι 29 άτομα μπαίνουν σε αναστολή εργασίας.

Σύμφωνα με το eidisis.gr οι έλεγχοι έγιναν στις εξής δομές:

  • Στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Κιλκίς
  • Στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Παιονίας
  • Στον Οίκος Ευγηρίας Κιλκίς
  • Στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία ΒηματίΖΩ με τη σχετική δομή προστασίας.
  • Στον Οίκο Ευγηρίας Κιλκίς από τους 35 εργαζόμενους βρέθηκαν μόνο τρεις που δεν είχαν εμβολιαστεί.
  • Στο Κοινωνικό Κέντρο στήριξης τρεις εργαζόμενοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Όλοι τους είναι συμβασιούχοι. Σε περίπτωση που δεν εμβολιαστούν άμεσα, η διοίκηση του κέντρου θα ξεκινήσει τη διαδικασία για την αντικατάσταση τους.
  • Στο «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Κιλκις, από τους 33 εργαζόμενους οι δέκα έχουν επιλέξει να μη κάνουν το εμβόλιο. Στο ίδιο πρόγραμμα στην Παιονία υπάρχει μόνο ένας ανεμβολίαστος σε 16 εργαζόμενους.
  • Στη δομή ΒηματίΖΩ στο σύνολο των 41 εργαζομένων οι 12 δεν έχουν εμβολιαστεί.

Από τις 16 Αυγούστου η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Θυμίζουμε ότι από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου ξεκίνησε η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε δομές αναπηρίας και σε δομές γήρατος σε όλη τη χώρα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για το μέτρο, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, σημείωσε: «Στις 12 Ιούλιου πριν ανακοινώσει ο πρωθυπουργός την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε όλους τους εργαζόμενους στις δομές αυτές είχαμε ένα ποσοστό 62% που ήταν εμβολιασμένοι τουλάχιστον με την πρώτη δόση. Χθες Παρασκευή, στο τέλος της πρώτης εβδομάδας και κατόπιν της δυνατότητας των εργαζομένων να καταθέσουν τις ενστάσεις τους για το εάν τυχόν είχαν κάποια πιστοποιημένη ιατρική πάθηση όπως μια αλλεργία ή μια καρδιολογική πάθηση που τους εμπόδιζε να εμβολιαστούν, από το 62% είμαστε στο 85%».

«Είναι ένα μέτρο το οποίο απέδωσε κι έδειξε ότι οι εργαζόμενοι ακόμα μια φορά έβαλαν πλάτη στην προστασία των πιο ευάλωτων μέσα στα ιδρύματα κι έτσι από 62% όλων των εργαζομένων στα μέσα Ιουλίου μέχρι σήμερα έχουμε πάει στο 85%. Συγκεκριμένα στο δημόσιο είδαμε έναν υπερδιπλασιασμό των εργαζομένων που σήμερα είναι εμβολιασμένοι με την πρώτη τουλάχιστον δόση. Δηλαδή στους εργαζόμενους των δημόσιων δομών από εκεί που ήμασταν στο 42% σήμερα έχουμε υπερβεί το 90%» πρόσθεσε η κυρία Μιχαηλίδου.