Σοβαρό επεισόδια στο Πλίμουθ, στη νοτιοδυτική Αγγλία, το απόγευμα της Πέμπτης είχε ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους  και τον θάνατο του οπλοφόρου, μετέδωσε το δίκτυο Sky News.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε έναν «αριθμό θυμάτων» σε «σοβαρό περιστατικό με πυροβόλα όπλα» στο Πλίμουθ, μετέδωσε ρεπόρτερ του BBC επικαλούμενος ανακοίνωση της αστυνομίας.

Στο σημείο του περισταστικού αναπτύχθηκαν ομάδες των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων, με τον τοπικό βουλευτή των Συντηρητικών Τζόνι Μέρσερ να χαρακτηρίζει το περιστατικό «σοβαρό και τραγικό» που «δεν έχει σχέση με τρομοκρατία».

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλά θύματα, ενώ τα βρετανικά μέσα αναφέρουν ότι ο δράστης είναι νεκρός.

«Είμαι ενήμερος για ένα σοβαρό και τραγικό περιστατικό που εκτυλίσσεται στο Πλίμουθ. Παρακαλώ υπακούστε σε όλες τις οδηγίες της αστυνομίας», ανέφερε στο Twitter ο Τζόνι Μέρσερ, τοπικός βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος.

Οι κάτοικοι καλούνται να μείνουν μέσα στο σπίτι τους και να ακολουθούν τις συμβουλές της αστυνομίας.

Ο τοπικός βουλευτής Λουκ Πόλαρντ έγραψε στο Twitter: «Πραγματικά ανησυχητικά νέα που έρχονται από τον Κέιχαμ στο Πλίμουθ».

“Παρακαλώ όλους να παραμείνουν ασφαλείς, να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να ακολουθήσουν τις συμβουλές της αστυνομίας”.